Cameron Diazt nem érdekli, hogyan fog kinézni pár év múlva.

Korábban írtunk már arról, hogy amióta visszavonult a reflektorfényből, Cameron Diaz sokkal felszabadultabbá vált, és kevesebbet foglalkozik azzal, hogyan néz ki vagy mennyi idős. 

Nos, a sztár ismét azt hangoztatta, hogy (Michelle Pfeifferhez hasonlóan) fütyül a hollywoodi szépségideálra és az ageizmusra. A RuPaul: Drag Queen leszek! című Netflixen is futó reality-ből ismert Michelle Visage podcastjának legfrissebb epizódjában Diaz a hírnév infantilizáló hatásáról és a társadalom által elvárt irreális szépségideálról mesélt, valamint arról is, hogy – saját bevallása szerint – ő is csak olyan, mint bárki más. 

Úgy érzi, korábban a nőket érő kizsákmányolás és a társadalmi megvetés áldozata volt: „Bedőltem az egésznek” – mondta. Színészként naponta órákat töltött a tükör előtt a legelőnytelenebbnek hitt vonásait vizslatva, és önmagát szidva. Az effajta viselkedéstől azonban fényév távolságra került az utóbbi évek során. 

„Ma már a legutolsó dolog, ami egy nap eszembe jut –vagy meglehet, hogy eszembe sem jut egyáltalán– az az, hogy hogyan nézek ki. Megmérgezett, amit korábban csináltam. Miért kellett ott ülnöm és magammal gorombáskodnom? A testem erős és egy csomó mindenre képes – miért voltam hát ennyire gonosz hozzá?” Hozzátette, mindenkinek azt javasolja, hogy álljon le a tükör fürkészésével és a szelfizéssel. 

Cameron Diaz augusztus 30-án tölti be az ötvenet, és erről is pozitívan nyilatkozott: azt mondta, alig várja, sőt, egyenesen nagyszerű dolognak tartja az öregedést – hiszen annak természetes hozadéka, hogy az ember többet tud. Azzal kapcsolatban pedig, hogy hogyan tervez megöregedni, annyit mondott: úgy, hogy az ne a kinézetéről szóljon. 

Ehelyett inkább abba csatornázná energiáit, hogy erősnek, fittnek és energikusnak érezze magát – már csak kétéves kislánya érdekében is, ugyanis olyan anyuka szeretne lenni, aki életerős és a gyerekével együtt rohangál. 

Kiemelt kép: Cameron Diaz Jimmy Fallon műsorába jelentkezik be online 2020-ban / Getty Images