Cameron Diaz tesz a hollywoodi szépségideálra, és nem mos arcot

Mióta a színésznő felhagyott a filmezéssel, sokkal felszabadultabb lett.

Jól emlékszünk még rá, amikor ő volt Hollywood egyik legkeresettebb csillaga, azonban már közel egy évtizede annak, hogy önként lemondott a csillogásról. És mióta a Charlie angyalai, a Keresd a nőt!, a Holiday és még megannyi szórakoztató film sztárja nincs napi szinten reflektorfényben, nem akar megfelelni a jelenlegi szépségideálnak.

Cameron Diaz a BBC új podcastjének, a Rule Breakersnek volt a vendége, a színésznő pedig Michelle Visage műsorvezetőnek leginkább azt ecsetelte, milyen felszabadult életet él, mióta kikerült a kamerák kereszttüzéből. A 49 éves híresség például azt is bevallotta, hogy nem már igazán foglalkozik a külsejével, és „sosem” mos arcot – annak ellenére, hogy „milliónyi” piperecucca van.

Benji Madden és Cameron Diaz 2016-ban. Fotó: Donato Sardella/Getty Images for REVOLVE

Cameron Diaz, aki legutóbb 2014-ben szerepelt széles vásznon, a podcastben Hollywood vonzerejét egyfajta csapdához hasonlította, amiből neki sikerült kiszabadulnia, miután 2015-ben összeházasodott Benji Madden zenésszel, akit a Good Charlotte együttes gitárosaként és énekeseként ismert meg a világ. Egyes számítások szerint a színésznő eddig közel százmillió dollárnyi filmajánlatot utasított vissza, mióta visszavonult a filmezéstől, de úgy tűnik, ezt cseppet sem bánja.

„Teljes mértékben áldozata vagyok azoknak a társadalmi problémáknak – a tárgyiasításnak és a kizsákmányolásnak –, amelyeknek a nők ki vannak téve – mondta, majd kitért arra is, hogy mennyire megváltoztak a mindennapjai, mióta feladta hollywoodi karrierjét. –

Nehéz nem megtenni, nehéz nem másokhoz hasonlítani magad, és mások szépsége alapján ítélkezni magad felett.

És azt hiszem, ez a legnagyobb dolog, amit az elmúlt nyolc évben elértem – vad lettem, mint egy vadállat, egy fenevad vagyok.”

Cameron Diaz pedig nem túloz, amikor azt állítja, nem érdekli már annyira, hogy hogyan néz ki. „Nem foglalkozom vele. Komolyan mondom, hogy egy átlagos napon az utolsó dolog, amire gondolok, hogy hogyan festek – magyarázta, majd így folytatta: – Nem, nem, tényleg nem csinálok semmit. Kb. az arcomat se mosom meg soha.” És hozzátette, hogy egyébként „milliónyi termék” van a fürdőszobapolcán, amelyek csak porfogóként funkcionálnak.

Mint mondta, egy hónapban talán kétszer érez késztetést arra, hogy ezt-azt magára kenjen. „Jelenleg nem érzem azt, hogy ilyesmire kellene fordítanom az energiáimat” – hangsúlyozta.

És hogy mivel tölti akkor mostanság az idejét? Családjára fókuszál, 2020 januárjában ugyanis anyuka lett, illetve másfél évvel ezelőtt borkészítésre adta a fejét. Az Avaline borászatban organikus szőlőből, hozzáadott cukor és színezékek hozzáadása nélkül készített borokat palackoznak  – amelyek ráadásul vegánok is.

Kiemelt kép: Getty Images; Forrás: Daily Mail, The Sun