Egyre több híresség mond le a hajfestésről.

Manapság egyetlen vörös szőnyeges esemény sem lehet teljes legalább egy őszbe hajló frizura nélkül. Kristin Scott Thomas a Royal Albert Hallban rendezett 2021-es Fashion Awards díjátadóra érkezett elegáns, világosszőke bubifrizurával, amelynek oldalválasztéka kiemelte a hajvonalánál lévő ezüstös csíkokat. A letisztult hajkorona tökéletes kiegészítője volt a színésznő visszafogott, fekete szatén AMI ruhájának, valamint a csillogó fülbevalókhoz illő, ezüstszínű, gyöngyházfényű clutch táskájának.

A brit színésznő a 90-es évek végén szerzett nevet magának általában felsőosztálybeli nőket alakítva (ki tudná elfelejteni Fionát a Négy esküvő és egy temetésben vagy A suttogóban Robert Redford oldalán?), nemrég pedig Phoebe Waller-Bridge mellett tűnt fel a Fleabag második évadában, Belindaként. A színésznő jellegzetes csokoládébarna hajszínét cserélte le a mostanira, ami szintén csodálatosan áll neki.

Kép: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

2021 az ősz haj éve

Az idei évről elmondható, hogy végérvényesen leszámolt a kötelező hajfestés szokásával, a sztárok a címlapokon és a vörös szőnyegen is vállalták természetes tincseiket. Nem csoda: az ezüstösen csillogó frizurák a korábbi hiedelmekkel ellentétben igenis stílusos megjelenést kölcsönöznek a viselőjüknek, ha megfelelően ápolják. Andie Macdowell hullámzó fürtjei a júliusi cannes-i filmfesztiválon generáltak szalagcímeket, Sarah Jessica Parker a Szex és New York reboot forgatásán mutatta meg lenövesztett haját, Julia Robertset sem érdekli többé ez a fajta elvárás, a királyi körökben pedig Letizia spanyol királyné képviselte az ősz haj felvállalásának mozgalmát.

Forrás: vogue.co.uk  Kiemelt kép: Getty Images