Az ősz hajszálak felbukkanása királyi körökben sem ciki, sőt!

A 48 éves spanyol királyné megjelenésébe még a divatkritikusok sem tudnak belekötni, általában a trendi és a sikkes jelzőket biggyesztik a neve elé – és ezen azon sem változtat, hogy a legfrissebb róla készült fotókon jól látszanak az ősz hajszálai.

Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images

A két gyerekes Letícia legutóbbi nyilvános szereplésein mutatta meg eredeti hajszínét: sötét hajában egy vastag tincs teljesen ősz. A pandémia hosszú hónapjai alatt lenövesztette festett haját, így most már büszkén és magabiztosan viselheti természetes hajszínét.

A koronavírus-járvány ráébresztette a nőket arra, hogy az ősz hajszálaktól nem kell félni, szégyellni meg aztán pláne nem.

Letícia is nagy valószínűséggel ezért szavazott a hajfestés mellőzésére és természetes szépsége hangsúlyozására. Az internet szépségszakértői szerint a spanyol királyné az új hajviselettel ragyogóbban néz ki, mint valaha, ráadásul ősz hajszálainak felvállalása fontos üzenetet is hordoz: az őszülés egy teljesen természetes folyamat, amelynek nem lenne szabad tabunak lenni.

Azért is hisszük úgy, hogy Letícia királyné új frizurája tudatos döntés, nem csupán a pandémia szülte kényszermegoldás, mert minden bizonnyal a világ legjobb fodrászai állnának rendelkezésére, ha úgy kívánná. A hajfestés kényszerétől megszabadulni számára is felüdülés lehetett, az ősz tincse pedig kifejezetten stílusossá teszik a frizuráját.

Mielőtt a Covid–19-járvány berobbant volna, Letícia királynénak csokoládébarna frizurája volt, ám az azt megelőző években szívesen kísérletezett a hol világosabb, hol sötétebb árnyalatokkal.

2012-ben karamellszínű melírcsíkokkal…

Fotó: Juan Naharro Gimenez/Getty Images

…2018-ban sötétbarna hajszínnel láthattuk.

Fotó: Paolo Blocco/WireImage

Persze nem ő az egyetlen, aki felvállalta ősz tincseit a pandémia alatt: Andie MacDowell például a The Drew Barrymore Show-ban jelent meg őszülő hajtővel. A színésznő büszkén újságolta, hogy a lányai szerint így még vagányabbnak néz ki.

„Nyilvánvaló, hogy felhagytam a festetéssel. Nem tudom, hogy mi lesz öt év múlva, lehet, hogy újra befestetem a hajam, de egyelőre így tetszik – mondta. – Nem ősz, hanem ezüstszínű.”

(Kiemelt kép: Getty Images)