Kim Cattrall brutálisan őszintén mondta el a véleményét a Szex és New York új évadáról

A színész a Variety-nek adott címlapinterjút, amelyben arra is kitért, mi volt az az utolsó csepp a pohárban, ami miatt végleg eldöntötte, hogy nem szerepel a sorozat új évadában.

A történet egyik legfontosabb szereplőjét, Samantha Jonest megtestesítő színészről korábban is tudhattuk, hogy nem szándékozik részt venni egy esetlegesen megvalósuló harmadik Szex és New York-filmben – többek között a főszereplőt alakító Sarah Jessica Parkerrel ápolt, felhőtlennek távolról sem nevezhető viszonyának köszönhetően. Annak, hogy miért nem szerepel az És egyszer csak…-ban, hasonló okai vannak, de más is kiderül a Catrall-lel most készült interjúból. „A(z új) sorozat gyakorlatilag egy harmadik filmmel ér fel. Épp annyira kreatív” – alapozta meg a hangulatot a színész – „Sosem kértek fel, hogy szerepeljek a visszatérő évadban. Elég egyértelműen kommunikáltam, hogyan állok egy esetleges harmadik film ötletéhez, így a sorozat új évadának híréről végül pont úgy értesültem, mint mindenki más – a közösségi médiából.” 

Végre tiszta vizet öntött a pohárba azzal kapcsolatban is, mi miatt döntött úgy véglegesen, hogy nem vesz részt a munkálatokban: nála az tette be a kaput az egész projektnek, mikor megtudta, milyen sorsot szánnak a készítők karakterének az új részekben. A történet szerint ugyanis Samantha barátnőjének, Mirandának tinédzser fiától, az új részekben igencsak szex-központú gondolkodásmóddal rendelkező Brady-től kapott volna az intim testrészéről készített, kéretlen fotókat.

„Enyhén szólva” – válaszolta arra a kérdésre, hogy úgy gondolja-e, az általa eljátszott karakter nem fejlődött eleget a forgatókönyv szerint. Szerinte érdekesebb lett volna, ha a készítők azt a szálat fejtegetik, miért kellett egy pulóveres „valakinek” eladnia a jól menő PR-cégét – ebben látott volna fantáziát, ellentétben egy kiskorú fiú bizonyos testrészeivel… 

Elárulta azt is, hogy egyetlen részt sem nézett meg az új évadból, de hallott innen-onnan a cselekmény sokat kritizált pontjairól, köztük arról is, hogy az „eltávozott” Samanthával Carrie smsben kommunikál – erről annyit mondott, furcsának tartja az ötletet, szerinte ez a fajta viselkedés teljesen távol áll attól a karaktertől, akit ő annak idején eljátszott.

„Minden dolog vagy fejlődik, növekszik, vagy meghal. Ezt éreztem, amikor a sorozat véget ért, és azt gondoltam, ez okos hozzáállás. Nem fogjuk önmagunkat ismételni.

Majd jött a film, hogy elvarrjunk minden szálat. Majd a következő film. Majd még egy film?” – de azért bevallotta, rémisztő volt számára elhatárolódni a franchise-tól, hiszen emiatt bőven kapott hideget-meleget a rajongóktól és a sajtótól egyaránt, de már túltette magát rajta. Úgy fogalmazott, hogy miután befejezték a Szex és New York legrosszabbul sikerült részét, a második egész estés filmet, „minden egyes porcikám azt mondatta velem, hogy elegem van ebből. Nagy bölcsességre vall, ha tudja az ember, mikor kell abbahagyni. Valamint nem akartam meggyalázni mindazt, amit ez a sorozat jelentett nekem, az előre vezető út sokkal tisztábbnak tűnt.”

Kizárt a visszatérés

Tudható, hogy a készítők folytatni kívánják a megújult sorozatot, de ezzel kapcsolatban Cattrall ismét megerősítette, hogy soha többé nem kíván visszatérni a Szex és New York-ba; pozitívabb hangvételben azonban hozzátette, végtére is színészként az egyik legnagyobb elismerés, amit kaphat az, hogy hiányolják szereplését.

„Úgy gondolom, az eredeti sorozat valóban nagyszerű volt, de akkor más idők jártak. Erőteljes dolog nemet mondani.”

Sarah Jessica Parker nemrég úgy nyilatkozott, túl sokat civakodtak már ahhoz, hogy Cattrall valaha visszatérjen a sorozatba, mindezt most a Samanthát alakító színész úgy kommentálta: „Nos, úgysem történne meg egyébként sem, úgyhogy nem kell ezen aggódni”. Mindezek helyett inkább az Így jártam anyátokkal című sorozat újragondolt verziójában, az Így jártam apátokkalban és A fiúk a klubból folytatásában kapott szerepeivel foglalkozik manapság.

Végül pedig korábbi kollégáival, Sarah Jessica Parkerrel, Kristin Davis-szel és Cynthia Nixonnal ápolt viszonyát így aposztrofálta: „Azon múlik, mit nevezel barátságnak. Szerintem mi munkatársak voltunk. A munkatársaim nem a barátaim. Professzionális volt a viszonyunk.”

Kiemelt kép: (Balról jobbra) Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Catrall és Cynthia Nixon a Szex és New York 2. premierén 2010. május 27-én, Londonban – Fotó: Samir Hussein/Getty Images