Ezt a klasszikus halloweeni mozit kell(ene) megnézned a horoszkópod szerint

Közeledik a Halloween, amelynek ünneplése nálunk is egyre népszerűbb. Október 31-én sokan faragnak tököt és készítenek szellemesebbnél-szellemesebb recepteket. Jó program lehet erre az estére az is, ha filmmaratont tartotok a családdal és sorra veszitek azokat a mozikat, amelyekre a legjobban rá tudtok hangolódni. A csillagjegyetek szerint legalábbis van ilyen:

Vízöntő:

Zodiákus

Kevés félelmetesebb filmet ismerünk, mint az 1986-ban megjelent könyvből készült Zodiákus. A történetben egy sorozatgyilkos után nyomoznak, aki a hetvenes években követett el bűntényeket San Franciscoban. Mivel rajongsz a rejtélyekért, imádod a gondolkodásra késztető alkotásokat, ezért ez a rejtvény a neked való Halloween estéjén.

Bika:

Hókusz pókusz

Az 1993-ban bemutatott misztikus családi vígjáték elé örömmel kuckózol be, mert te vagy az, aki imádja a nosztalgikus hangulatú mozikat és a csodás filmzenéket. Még Halloween idején is.

Halak:

Két tojás száz bajt csinál

Meglepett a választásunk igaz? De tudjuk, hogy titokban odáig vagy az egyszerű, kedves történetekért. Te vagy az a fajta ember, aki értékel minden olyan alkotást, ami annyira szörnyű, hogy az már jó.

Mérleg:

Gonosz halott

Az 1981-es amerikai horrorfilm számodra inkább komikus, mint félelmetes. Amíg a többiek a kanapé sarkába húzódnak, addig te jókat derülsz az ijesztőnek szánt jeleneteken.

Szűz:

Sóhajok

Az 1977-ben bemutatott olasz horrorfilmet Dario Argento rendezte. A stílusos és látványos képkockák egyszerűen vonzzák a tekintetedet, és nagyon jól inspirálnak a szereplők ruhái a közelgő halloweeni bulira.

Bak:

Halloween – A rémület éjszakája

A 21 nap alatt leforgatott 1978-as filmben debütált Jamie Lee Curtis. A történet szerint egy pszichopata gyilkos, aki évtizedekkel ezelőtt végzett teljes családjával, most visszatér, hogy folytassa a gyilkosságokat. Ennél a filmnél jobban semmi nem adja vissza a Halloween hangulatát számodra. A tökfaragás és sütik sütése közben érdemes elindítanod!

Nyilas:

Megszállottság

Szabad és öntörvényű jegy vagy, aki menekül a kötöttségek elől, ezért számodra érdekes és megrázkódtató film lesz az 1981-ben bemutatott Megszállottság. A történet egy házaspárról szól, akiknek már rég megromlott a kapcsolata. A feleség, Anna egy nap bejelenti a férjének, hogy szeretője van és el akar válni. Innentől azonban váratlan fordulatot vesz a film…

Skorpió:

Nyers

Az egyetlen csillagjegy, aki nem fél a sötét dolgoktól az te vagy, Skorpió jegy szülötte. A francia diáklányról szóló véres és hátborzongató francia film ezért biztosan a kedvedre való lesz!

Rák:

Ghost

A végletekig romantikus és mély érzésű vagy, ezért mi más lenne a tökéletes halloweeni film számodra, mint minden idők egyik legmeghatóbb szerelmi története: a Ghost.

Ikrek:

Az ördögűző

Amikor nosztalgikus hangulat fog el, akkor a legbelső éned kicsit olyan, mint Linda Blair híres birtoklási jelenete Az ördögűzőben. Viccet félretéve, ez a horrorsztori biztos, hogy teljesen beszippant majd.

Kos:

Temetetlen múlt

A való életben gyakran előfordul, hogy a filmbéli Michelle Pfeifferhez hasonlóan sokszor a legrosszabb emberekben bízol meg. A filmre utalva: lehet, hogy pontosan azok a legveszélyesebb karakterek a történetben, akikre a legkevésbé számítasz…

Oroszlán:

Beetlejuice – Kísértethistória

A te ragyogó és folyton sziporkázó éned odáig lesz a kultuszfilmjeiről elhíresült Tim Burton bohém alkotásáért. Az 1988-ban bemutatott látványos mozi akkora siker lett Amerikában, hogy később még tévésorozat is készült a filmből. A szellemes és furfangos filmet rakd be a halloweeni bulidon vagy nézzétek meg közösen a barátokkal!

 

Szöveg: D. E.
Fotó: Thinkstock

(elitedaily.com)