15 könnyen elkészíthető, ötletes gyerekjelmez nem csak Halloweenre

Közeleg az év egyik legszínesebb ünnepe, a Halloween, ami hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Bár itthon nem minden gyerekek ölt jelmezeket ilyenkor, ötletadó összeállításunk szerintünk mosolyt csal minden arcra.

Favágó

favágó

Ennél egyszerűbb és találóbb jelmezt nem is lehetne kitalálni a kisfiúknak. Csupán a megfelelő öltözékre, egy filcből készült szakállra, és egy kartonfejszére lesz szükség.

Carl

carl

A gyerekek imádják az öreg légballon kereskedő kalandjairól szóló Up című mesét, így melyikük ne bújna szívesen a főszereplő, Carl bőrébe? Nem kell hozzá más, csak néhány lufi, egy fekete keretes szemüveg és egy kardigán.

Fánk

fánk

Némi ragasztó, festékszóró és színes papír segítségével, úszógumiból is egészen egyszerűen lehet színes fánkot varázsolni.

Bagoly

bagoly

Néhány megunt pólóra és egy jó adag textilragasztóra lesz szükségetek ehhez az igazán egyszerűen elkészíthető jelmezhez.

Csiga

2e0e62f2f1f21501bf19f962ec0e8222

Egy erősebb szalag és némi ragasztópisztoly segítségével varázslatos csigajelmezt készítettek még az utolsó pillanatban is.

Yoda

yoda

Minden Csillagok háborúja-rajongó szíve megdobban ennek a remek Yoda-jelmeznek a láttán, aminek a „legbonyolultabban” elkészíthető része a füles sapka.

Szuperhősök

szuperhős

Melyik gyerek ne fantáziálna arról, hogy az eget szeli és szuper képességeivel segíti a bajba jutott embereket. Egy ragasztópisztollyal és némi anyagból készített köpennyel bárkiből szuperhős lehet.

Rubik kocka

rubik

Egy kartondobozzal és némi festékkel vagy színes papírral bármelyik gyerek az egyik legismertebb magyar találmány „bőrébe” bújhat.

Páva

páva

Csupán színes tollakra és némi flitterre lesz szükségetek ehhez az ennivaló jelmezhez.

Vili

waldo

Mi sem egyszerűbb! Egy csíkos póló, egy fekete keretes szemüveg, valamint egy kötött sapka, és máris úgy nézhet ki a gyereketek, mint az ikonikus angol gyerekkönyv, a Hová tűnt Vili főszereplője. A játékos kötet, amelyben történelmi korok és helyszínek forgatagában kell megtalálni Vilit, itthon is nagy népszerűségnek örvend, így ennél jobb jelmezötletet nem is találhatnátok a kisfiatoknak.

Szivárvány

szivárvány

Minden gyerek imádja majd ezt a vibráló jelmezt, amit kartonpapírból és színes szalagokból tudtok elkészíteni.

Mary Poppins

mary poppins

A megfelelő kiegészítőkkel és öltözékkel ellenállhatatlan Mary Poppinst lehet varázsolni bármelyik kislányból.

Retro tévé

tévé

Szintén könnyen elkészíthető jelmez, a gyerekek pedig imádni fogják – különösen fiúknak ajánlott.

Vonat

vonat

A mozdonyok szerelmeseit nem is érheti nagyobb öröm annál, mintha egy vonatjelmezt készítenétek nekik. Csupán némi kreativitásra és néhány dobozra lesz szükségetek.

Habfürdő

buborék

Ugye, milyen ötletes ez a habfürdő jelmez? Öltöztessétek fehér ruhába a gyereketeket és aggassatok rá fehér lufikat – máris kész a világ legfinomabb habfürdője.

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest, countryliving.com