Mindannyian betöltünk valamilyen szerepet a baráti társaságunkban. Vannak anyáskodó típusok, akik igyekeznek tanácsot adni és megfékezni a másikat, vagy az érzékeny típusúak, akik még hajnali háromkor is felveszik a telefont és meghallgatják a barátjukat. A csillagjegyetek elárulja, ti melyik csoportba tartoztok.

barátság

Kos:

Az iránymutató barát

Igazi úttörőként mindenben a barátaid előtt jársz. Szívesen próbálsz ki új dolgokat – legyen szó divatról, szépségápolásról, szabadidős tevékenységről vagy bármilyen kurzusról. Kezdeményező típus vagy, aki szereti felpörgetni a hangulatot, amikor a társaidat fáradtnak és unottnak látod. A Kos jegy szülötteként számodra természetes dolog vezetőnek lenni, igazán kényelmesen érzed magad ebben a helyzetben, mivel magabiztos személyiség vagy.

Bika:

A kitartó barát

Az élet bármely területén, így a baráti kapcsolataidban is az a típus vagy, aki soha nem adja fel. Nem hagyja, hogy egy számára fontos ember elengedje magát és a szomorúságába süppedjen, kitartóan és szüntelenül segíted és támogatod a barátaidat. Persze hosszú távon már néha idegesítő a „soha nem adhatjuk” fel hozzáállásod, de a végén mindig kiderül, hogy imádnak téged az emberek.

Ikrek:

A legjobb barát

Minden ember titokban olyan barát után áhítozik, mint amilyen te vagy. Bájos és dinamikus személyiséggel bírsz, mindenkit úgy kezelsz, mintha a legjobb barátod lenne, viszonylag rövid idő alatt családtagként tekintesz a hozzád közel álló személyekre. Biztosítod a többieket arról, hogy hozzád bármikor fordulhatnak a problémáikkal.

Rák:

Az anyáskodó barát

A társaságban képletesen te vagy mindenki anyukája, mert ápolod és vigyázol a többiek lelkére, és közben bátorítod is őket. Mindened a gondoskodás, és ezt egyáltalán nem görcsösen csinálod, árad belőled a szeretet és a féltés. Mint egy igazi anyuka, a távolból is vigyázol a kapcsolataidra, ha csak hosszú idő elteltével találkoztok a barátnőkkel, akkor is tudjátok ugyanott folytatni, ahol korábban abbahagytátok.

Oroszlán:

A bulikirálynő barát

Egyáltalán nem meglepetés, hogy te vagy a társaság bulifelelőse. Imádsz szórakozni, lazítani és gondoskodsz arról, hogy más is jól érezze magát a társaságodban. A többiek bármikor számíthatnak rád, amikor kikapcsolódásra vágynak, ugyanakkor jó vezető lévén nagyon jól tudod motiválni a barátaidat az élet bármely területén.

Szűz:

A tökéletes barát

A saját életedben is törekszel a maximalizmusra, a tökélyre, és a barátaid is felvillanyozódnak, amikor csatlakozol hozzájuk. Nagyon jó közösségi ember vagy, aki biztosítja a másikat arról, hogy ha veled van, akkor jó kezekben van és nagyon segítőkész is vagy. Jól kommunikálsz és teremtesz kapcsolatot másokkal, szellemes vagy és makulátlan.

Mérleg:

A társaságkedvelő barát

Tárt karokkal üdvözlöd az új embereket a baráti társaságban és imádsz kapcsolatot teremteni. Teljesen spontán tudsz beszélgetésbe elegyedni vadidegen emberekkel és a társalgás végén gyakran konstatálod, hogy ő a következő tagja a kis csapatotoknak. Ami téged különleges baráttá tesz, az az, hogy elképesztően kedves vagy és mindig jókor mondasz jókat, valamint az életfelfogásodat is kedvelik a hozzád közel állók, szerinted ugyanis túl rövid az élet ahhoz, hogy elzárkózz mások elől.

Skorpió:

A mindig vagy soha barát

Védelmező és a végletekig hűséges barát vagy. Számodra része lenni egy baráti társaságnak azt jelenti, hogy része vagy egy családnak. Tartod a többiekért a hátad bármilyen helyzetben, de ugyanezt elvárod te is tőlük. Veled bármilyen titkot meg lehet osztani, mások nem is kételkednek a megbízhatóságodban. Ha viszont egyszer is elárulják a bizalmadat, soha többé nem tudsz megbocsájtani.

Nyilas:

Az optimista barát

Még a legrosszabb dolgokban és történések során is meglátod a jót, szeretsz álmodozni és nagyra törő céljaid vannak. Nincs is azzal semmi gond, hogy nem ismersz lehetetlent, ez nagyon inspiráló tud lenni, viszont a többi barátod sokszor inkább nem tart veled az őrültségekben. Ennek ellenére egyáltalán nem ítélnek el téged, mert jó együtt lenni egy olyan emberrel, aki mindig mosolyt csal a másik arcára és aki mindig félig telinek látja azt a bizonyos poharat.

Bak:

A főnökösködő barát

A nagy véleményvezér szerepében tetszelegsz, aki bármi áron véghez viszi azt, amit a fejébe vesz. Imádsz a társaságban is főnökösködni, erős személyiséged arra készteti a többieket, hogy maximálisan komolyan vegyenek téged. A bajban is igazi hős vagy – segítő kezet nyújtasz a hozzád közel álló személyeknek, ha valamilyen csávába kerülnek.

Vízöntő:

A forradalmár barát

Buzdítod és bátorítod a barátaidat, hogy törjenek ki a sivár életükből és mutassák meg magukat. Egyengeted a többiek útját és ápolod a lelküket is, ugyanakkor szívesen veszed rá őket új dolgok kipróbálására, hogy kiléphessenek a komfortzónájukból. Igazi lázadó vagy, aki meggyőzi a csapatot, hogy olyan őrült dolgokat csináljatok, amelyek elsőre szörnyű ötletnek tűnhetnek, de évekkel később ebből lesznek a legjobb sztorik.

Halak:

A lelkis barát

Jól ismered a barátaidat, olvasol a gondolataikban. Az évek múlásával pedig egyre bölcsebb vagy és a barátaid szinte áhítoznak a tanácsaidért. Mivel nagyon empatikus vagy, ezért pontosan tudod, hogy mikor van szüksége a másiknak arra, hogy ott legyél mellette. Fantáziadús és misztikus lélek vagy, akit imád a társaság, személyiséged melegséget sugároz.

 

Fotó: Thinkstock

(yourtango.com)