Sajnos a stressz életünk velejárója, és tény, hogy vannak, akik jobban kezelik a feszült helyzeteket, mint mások. Az életmód megválasztása mellett a horoszkópunk is hatással van arra, hogyan reagálunk ilyen szituációkban, ezért érdemes figyelni a zodiákusra.

Kos:

Hagyd abba az aggodalmaskodást!

Kifejezetten vezető típus vagy: hajlamos vagy egyszerre több projektben is részt venni és a szokásosnál több felelősséget vállalni. Ilyenkor könnyen eluralkodhat rajtad a stressz, ami hosszú távon nem kedvező. Engedj le egy kicsit, és vigyázz jobban magadra! Senkinek sem jó, ha minden energiádat elhasználod.

Bika:

A makacs természeted fokozza a stresszt.

Makacs vagy, akárcsak egy öszvér. Miközben két lábbal állsz a földön és jól irányítod az életed, képtelen vagy kompromisszumot kötni, ez pedig nagyon sok stresszt hoz a mindennapjaidba. Szánj több időt a bocsánatkérésre, és kevesebbet a haragtartásra azokkal szemben, akik kisebb dolgokkal bántottak meg. Fogadd el, hogy hibázni emberi dolog, és ne hagyd, hogy a rossz energiák uraljanak!

Ikrek:

Adj egy kis szünetet magadnak!

Rengeteg ötleted van, képes vagy a nap minden percében foglalkozni valamivel. A lelkesedés mellett persze az aggodalmak is jelen vannak az életedben, éppen ezért nagyon fontos, hogy néha adj magadnak pihenőidőt. Könnyíts magadon és a gondolataidon, és időnként válassz pihentető tevékenységeket!

Rák:

Nem adod ki eléggé magadból a feszültséget.

Kedves vagy és hatalmas a szíved, mindenben az érzéseid irányítanak. Viszont az is igaz rád, hogy nem mindig fejezed ki az érzelmeidet, ezzel pedig feszült és stresszes pillanatokat idézhetsz elő, és könnyen jelentkezhet szorongás is nálad. Ne hagyd, hogy ez eluralkodjon rajtad, beszélj másokkal őszintén, és ne tartsd magadban a gondolataidat. Meditációval sokat tehetsz a megnyugvásért.

Oroszlán:

Mindent irányítani akarsz.

Az Oroszlánok igazi vezéregyéniségek, sokszor viszont képtelenek kompromisszumot kötni, ez pedig sok stresszhez vezethet. Fontos, hogy megértsd, hogy nem tudsz mindenkit irányítani. Ha ezt megtanulod, akkor képes leszel egyensúlyba kerülni saját magaddal és a hatalmi harcok helyett magadra és a pihenésre tudsz koncentrálni. Hidd el, hogy megéri!

Szűz:

Túlságosan fontos számodra a tökéletesség.

Pontosan tudod, hogy a tökéletesség nem létezik, mégis folyton erre törekszel. Ha mindig azon dolgozol, hogy elérd a maximumot, akkor bizony sok jó dologból fogsz kimaradni az életben. Esetleg próbálj meg valamit lazábban csinálni, valami olyat, ami teljesen új számodra, és ami kevesebb „tökéletességet igényel” (festészet, kertészkedés). Ezzel nagyon sok szorongást és feszültséget elengedhetsz.

Mérleg:

Mondd el, mit érzel!

Nálad tipikus, hogy feszült leszel a döntéshozataltól, de akkor is ideges vagy, ha nem beszélhetsz, amikor igazságtalanság ér vagy éppen megsértettek. Muszáj megtalálnod a hangod, és az adott szituációban – nem pedig utólag – elmondani mi bánt, és persze fontos feltárni az érzéseidet is. Ezzel a reakcióval a jövőben elkerülheted a belső feszültséget és a konfrontációkat is.

Skorpió:

Nem húzod meg a határaidat.

A legmisztikusabb és rejtélyesebb jegy szülötteként nehéz téged megfejteni a körülötted levő embereknek, főleg, hogy erősen vonzol mindenkit, akik közül sokan és gyakran „engedély” nélkül kerülnek közel hozzád. Ilyenkor azt érzed, hogy megsértették a magánszférádat, ami feszültséggel tölt el téged. A stressz elkerülése érdekében kulcsfontosságú, hogy tudtára add másoknak, hogy hol vannak a határok.

Nyilas:

Gyakran összesűrűsödnek körülötted a dolgok.

Nagyon nyitott és lelkes személyiség vagy, de ez időnként bajba sodor téged, ezért aztán felbomolhat benned az egyensúly. Amire szükséged van, az a szabadság érzése és a kevesebb stressz azokban a helyzetekben, amikor túlságosan is érintett vagy. Ilyenkor ideges és frusztrált leszel. Próbálj meg relaxálni, vagy menj pihentető helyszínre, keress új célokat, tölts időt a barátaiddal és a hobbiddal!

Bak:

Nem törődsz azzal, mire van szükséged.

Nagyon sikeres vagy mindenben, amit csinálsz, mégis túl szigorú vagy önmagadhoz, amikor nem jutsz a végére a feladataidnak. Irreális elvárásaid vannak magaddal kapcsolatban, és ez kifejezetten stresszel. Adj teret a kikapcsolódásnak is, legyél többet a családoddal és a barátaiddal, néha pedig vonulj el egy kis személyes pihenőre.

Vízöntő:

Mindent azonnal akarsz.

A jegyednek köszönhetően nagyon is független vagy, és nincs azzal problémád, hogy a saját utadat járd, még akkor sem, ha mások nem követnek téged. Annyi energiád és ötleted van, hogy több életre is elég lenne. Egy dologban azért mégis változtathatnál: lassíts néha! Ne gondold, hogy az idő az ellenséged, mert ezzel csak még több stresszt vonzol be az életedbe.

Halak:

Bízz magadban jobban!

Varázslatos, misztikus és érzékeny állatövi jegy szülötte vagy, sokszor viszont nehezen bízol meg magadban és a képességeidben. A Halak jegyűek nagyon védik a magánéletüket, és hangsúlyozzák meggyőződéseiket. A baj az, hogy sokszor nem tudod, hogyan védhetnéd meg magad a kívülről érkező negatív hatásoktól. Légy egy kicsit többet egyedül, hogy megismerhesd magad és az érzelmeidet!

Szöveg: L. J.

Nyitókép: Unsplash

(bustle.com)