Maria Bello és Dominique Crenn megérkezik a Női Rák Kutatási Alapjának (Women's Cancer Research Fund) estjére. 2020. február 27. (Fotó: Morgan Lieberman / FilmMagic)

Maria Bello mindent kipróbált menopauza ellen, mire megtanulta elfogadni önmagát

Foggal-körömmel (és orvosokkal együtt) küzdött az idő vasfogával szemben – eredménytelenül.

Maria Bello nevét a legtöbben a Sakáltanya című filmből és a Vészhelyzet című sorozatból ismerhetjük, bár a színész az utóbbi időben producerkedik, valamint forgatókönyvekkel is foglalkozik – nem mellesleg pedig 2019-ben óta él boldog párkapcsolatban Dominique Crenn sztárséffel, akivel 4 éve el is jegyezték egymást.

Bello az elmúlt években igen nagy követőtáborra tett szert a közösségi médiában, ezért is lepett meg sokakat, mikor 2021-ben, szinte egyik napról a másikra bejelentette, újra kell gondolnia kapcsolatát az online platformokkal, ezért határozatlan időre visszavonul ezeknek használatától.

A most 56 éves színész azonban hétfőn (2023. 12. 04-én), nem kevesebb mint két éves szünet után visszatért az Instagramra, és közösségi média-szünetét frappánsan „(meno)pauzá”-nak nevezte – utalva a visszavonulása mögött meghúzódó okokra.

„A Covid idején mentem keresztül a menopauza első felén, és mindent megpróbáltam, hogy kordában tartsam – kezdte mondandóját. – Bioidentikus hormonokat szedtem (és még mindig szedek), kőkeményen diétáztam, mégis sikerült felszednem 7 kilót, kipróbáltam az (eredetileg cukorbetegeknek kitalált, de sokak által fogyókúrás szerként használt) injekciót, de az állandó hányinger és hányás után feladtam, megszabadultam a pulykanyakamtól,

kipróbáltam a botoxot, a fillert és a lézert, arckrémeket, cellulitgépeket, szálbehúzást, fogszabályozást és még sok minden mást.

Bőséges mennyiségű kezelésen vettem részt, beleértve a pszilocibin mikrodózisainak alkalmazását, eljöttem Hollywoodból és lejöttem az összes közösségimédia-platformról, végül pedig Párizsba költöztem. Ez volt 2021 októberében.”

Bello számára azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy elfogadja: teste bizony megváltozott a menopauza hatására (nekünk viszont maga a felsorolás egészen konkrét képet ad arról, milyen széles körű egészségügyi lehetőségek tárulnak fel egy nem is feltétlenül világhírű sztár előtt, ha némi gondja akad a testével).

Végül persze jobbra fordult Bello viszonya önmagával, de ebben valami egészen más, nem külsőségekben keresendő dolog segített neki: a pszichológia.

„Úgy döntöttem, inkább a menopauza pauza-részére koncentrálok, és elmerülök az életközép azon 7 feladatában, amelyekről Carl Jung beszélt. Jung szerint az élet közepén az embert kiábrándultság és depresszió jellemzi. Úgy vélte, ahhoz, hogy sikeresen átlépjünk az élet második felébe, el kell végeznünk ezeket a feladatokat – magyarázta követőinek Bello. – Most, hogy végre kiléptem az önreflexió gubójából, szeretném megosztani veletek az elmúlt két évem történetét, melynek végén végre sikerült elfogadnom az új önmagamat. Remélem, ezek a bejegyzések segítenek majd mindenkinek, aki épp az élete második felébe lép át, és arra inspirálják, hogy ne tagadja, hanem inkább elfogadja a menopauzát.”

A kommentelők természetesen óriási szeretettel fogadták nemcsak Bello visszatérését, hanem az általa megfogalmazott üzenetet is, és sokan megköszönték neki, hogy ilyen őszintén beszélt küzdelmeiről. „Nagyon köszönöm, hogy megosztottad. Én is épp a közepén vagyok!” – írta egy követője. Ezután tehát további motiváló bejegyzések várhatóak a színésztől, amelyeket minden bizonnyal szintén az Instagramján oszt majd meg a nagyérdeművel – mindannyiunk örömére.

Téged is kínoznak a klimax tünetei, például a szőrösödés és a fogvesztés? Nem vagy vele egyedül! Kattints ide, hogy többet megtudhass tested változásairól!

Kiemelt kép: Maria Bello és Dominique Crenn a Női Rák Kutatási Alapjának rendezvényén 2020-ben – Fotó: Morgan Lieberman / FilmMagic via Getty Images