pulykanyak botox szépség plasztika öregedés

Új módszer segíthet csökkenteni a nyaki ráncokat

A nyak érzékeny bőrén látszik meg leginkább a korunk – egy új eljárás azonban segíthet ezen.

„Egy nő hiába próbálja elrejteni a korát, a keze vagy a nyaka úgyis elárulja. Akár tetszik, akár nem, ezt el kell fogadni” – hallom bölcs nagynéném kijelentését, aki 85 éves korában is büszkén vállalta egyre gyarapodó ráncait. A legtöbb nő számára valóban sokáig elérhetetlen volt a nyak és a kézfej ráncainak eltüntetése, legfeljebb egy ízléses kendő szolgálta ezt a célt, de mára sokat változott a helyzet.

Már több éve elérhető egy speciális bőrfeltöltés, amely hyaluronsav befecskendzezésével segít eltüntetni a nyakon és kézfejen megjelenő ráncokat, amivel többek között Kim Kardashian is új, feszes nyakat nyert, bár bevallottan fájdalmak árán. (De például Salma Hayek állítólag csak a meditációnak köszönheti makulátlan külsejét.) De nemrég megjelent egy olyan új eljárás, ami azt ígéri, hogy úgy teszi feszessé a nyak kényes területét, hogy nem okoz felesleges fájdalmat.

A szépségért szenvedni kell?

Amennyiben megfelelő kezek között vagyunk, a fenti kérdésre adható nemleges válasz is.

Mi a botox?

A botox a botulinum toxin rövidítése. Ez egy olyan méreganyag, mely a megfelelő mimikai izomba juttatva, csökkenti annak összehúzódási képességét, ezáltal pedig csökkenti a mimikai ráncokat.

A botox kezelés tűvel történik, de lehet (szinte) teljesen fájdalommentes, ha vékony tűvel és precíz mozdulatokkal történik, ugyanis a tű mérete és a sebész keze nagymértékben befolyásolja, hogy az injekciózás mennyire lesz kellemetlen. A botox nemcsak az arcba adható, hanem – ahogy már mi is megírtuk – a nyakat is hosszíthatjuk a segítségével, de az úgynevezett pulykanyakat is eltüntethetjük vele. Az idő előrehaladtával sokan tapasztalhatjuk, hogy a nyakunk elülső részén található inak túlságosan is megfeszülnek, ami ráncokat hoz létre, és öregít is. Ezzel a viszonylag új kezeléssel azonban ezeket a területeket lehet elernyeszteni, így kisimul a nyak elülső része. (Azonban a bőr- és zsírfelesleget nem távolítja el, tehát ha ilyesmi gondunk van, akkor válasszunk más kezelést, de mindenképpen kérjük ki a plasztikai sebész véleményét.)

A tű mérete és a technika teszi a kezelés sikerét (Fotó: Getty Images)

Az eljárással nem csupán ez a probléma orvosolható, de van, amikor a helytelen fejtartást is javítja a bemerevedett izom bénításával, és sokszor a migrént is csökkentheti (ha nyaki probléma okozza). A kezelés egyébként kombinálható a hyaluronsavas kezeléssel is, és sokan az arcjógát is hatásosnak tartják erre a problémára

A szakáll hatalma

Életminőségtől függően 40-50 év között jelennek meg az első ráncot a nyak és a kéz területén, amelyek az évek múlásával folyamatosan gyarapodnak. Előbbi elrejtése érdekében a nők számára marad a drága, de legalább fájdalommentes eljárás; a lényegesen olcsóbb kendő használata (de vannak, akik a banánhéjra esküsznek a ráncok ellen) – vagy marad az elfogadás, hogy a bőr már csak ilyen, számon tartja az éveket. A férfiak ebből a szempontból sokkal szerencsésebbek, hiszen a tokát és a nyaki ráncokat könnyen elrejthetik a szakálluk alá (már akinek van).

Ha érdekel, hogy mi mindent tehetsz meg még a szépségedért, akkor olvasd el, hogy mit tapasztalt Jónap Rita, miután minden nap arcrollert használt. 

Kiemelt kép: Getty Images