Egy hónapig minden nap arcrollert használtam – ez lett az eredménye

Április végén két kihívás között vacilláltam, ezért megkérdeztem a szerkesztőmet, ő melyiket preferálná. Olyan villámgyorsan csapott le arra, hogy arcjógázzam és -rollerezek minden nap, hogy ha kicsit érzékenyebb vagyok, talán meg is sértődtem volna. Így csak legyintettem, és beletörődtem, hogy most már tényleg muszáj lesz foglalkoznom az arcápolással. Van egy jó hírem meg egy rossz, kezdjük a rosszal: az arcjóga kihívásban elbuktam.

Először is beleástam magam a témába, és minden út Danielle Collinshoz vezetett, The Face Yoga Expert néven ő a műfaj királynője. A YouTube-on több különböző hosszúságú videója közül lehet válogatni, van öt-tíz-húsz perces; reggeli, esti; különböző életkorokra és problémákra való gyakorlatsor. A nő szimpatikus, kellemes a hangja, a feladatok könnyen követhetők, minden klappol, engem mégis mérhetetlenül idegesít az egész. A negyedik percben már azt néztem, hogy mennyi van hátra, elfáradt az arcom, és csak az zakatolt a fejemben, miért kell ez nekem. Valószínűleg segített volna, ha napközben tudok a dologra időt szánni, és nem este fél tízkor, amikor az egész már csak púp a hátamon.

A tizedik nap adtam fel, egyszerűen elengedtem, mert rájöttem, hogy ez az én brokkolim.

Az életmódváltó program elején szoktunk arról beszélgetni a résztvevőkkel, hogy ne önsanyargatásra, lemondásra készüljenek, hanem arra, hogy megtalálják a számukra járható utat. Ne futásban gondolkodjanak, ha már a gondolatától is irtóznak, és ne erőltessék magukba a brokkolit csak azért, mert egészséges, ha egyszer utálják, inkább keressenek olyan zöldségeket, amiket szívesen fogyasztanak. Ahhoz, hogy az arcjóga eredménye látszódjon, kell pár hónap, de nyilvánvalóan nem fogok napi tíz-húsz percet rászánni valamire, ami ezen a szinten idegesít.

Az arcjóga helyett arcroller!

Nem szeretek megfutamodni, de az elmúlt években megtanultam, hogy nem muszáj minden úton végigmennem. Már nem érzem kötelezőnek, hogy végigolvassak egy könyvet, ha száz oldal után sem tetszik, és bármilyen filmet félbehagyok, ha nem köt le. Ez nem jelenti azt, hogy csak szórakoztató tevékenységek teszik ki a napomat; a gyógytornámat mindig becsületesen végigcsinálom, és az eperlekvárt akkor is befőzöm, ha hulla fáradt vagyok, de az arcjóga egyelőre nem került körön belülre, és ezt el tudom fogadni. Nem mondom, hogy soha többé nem fogok nekiveselkedni, ezt az arcjógás videót például biztos ki fogom próbálni, de még egy kicsit rápihenek. A jó hír az, hogy az arcrollerezést – amivel egyébként nem voltak illúzióim – nagyon megszerettem!

Pár éve kaptam ajándékba egy sima felületű rózsakvarc rollert, azóta a szekrényemben lapult, de most szépen megtisztítottam, és a kolléganőm arcrolleres tanácsait követve nekiálltam görgetni. Esténként, arctisztítás után szérumot rollereztem a bőrömbe, egy-egy alkalommal nagyjából három perc alatt, és pár nap után már látszódott az eredmény. Esetemben valószínűleg nem pusztán a rollerezés volt hatásos, hanem az is, hogy nem blicceltem el a krémezést, amire egyébként hajlamos vagyok.

arcrollerek és arcmasszírozók

1. REAL TECHNIQUES
CRYO ACULPT FAC. arcápoló roller, DrogerieMarkt, 9 999 Ft; 2. Revolution Skincare
Roller Rose Quartz, Notino, 6 350 Ft; 3. Deni Carte Arcmasszírozó 3D golyókkal, makeup.hu, 1700 Ft; 4. L’Oréal arcmasszírozó, Rossmann, 2 999 Ft; 5. Jáde arcroller és gua sha, Sinsay, 3 995 Ft

Vettem egy rücskös rollert is, ami jáde kőből készült. Reggelente bekenem az arcom hidratáló krémmel, majd a rücskös rolleremmel átmasszírozom az arcom, nyakam, és úgy érzem, nemcsak én, hanem a bőröm is felébredt! Soha nem gondoltam volna, hogy ebből nálam szokás alakulhat ki, de mostanra teljesen egyértelmű, hogy fogmosás után jön a szérum, vagy krém, és reggel a rücskös, este pedig a sima felületű roller. Ráadásul

az egészet élvezem, ez is egyfajta a öngondoskodás: reggel sorra veszem, hogy mi vár rám, este pedig végiggondolom, mi történt aznap.

Fényképes bizonyítékom nincs, de azt biztos, hogy a törődést meghálálja a bőröm, frissebbnek, élőbbnek tűnik, és végre én is elmondhatom, hogy van arcápolási rutinom! Az arcjóga kudarcom figyelmeztetett, hogy elfáradtam azokban a kihívásokban, amikor mindennap kell valamit csinálnom, ezért júniusra más jellegű próbatételt találtam ki magamnak: kimerészkedem a komfortzónámból. Ha van kifejezés, amitől viszketek, akkor az a komfortzóna, és mindig vitatkozom az elmélettel, miszerint a boldogságunkat a megszokásainkon kívül találjuk, de most teszek egy próbát. Heti egy olyan dolgot kell megtennem, amire alapból nemet mondanék, kikerülnék, utána pedig elmesélem, milyen az élet a kuckómon kívül.

Kiemelt kép: Canva / nőklapja.hu