Salma Hayek

Sosem plasztikáztatna az 56 évesen is bomba Salma Hayek

Pedig bizony ez lenne az első gondolatunk a makulátlan arcbőrét megpillantva.

Az idén 57 éves Salma Hayek szépségét az egész világ irigyli, és ezzel ő maga is tisztában van, ezért gyakran osztja meg szépségápolási titkait a nagyvilággal. Nemrég például a Good Morning America című műsorban mesélt arról viccesen (lásd: az alábbi videón), hogy milyen, nem mindennapi módszerrel szokta elfedni ősz hajszálait.

„Most nem látszanak a fehér hajszálaim, mert szempillaspirált kentem a hajtövemre. Túl lusta vagyok hozzá, hogy rendszeresen festessem a hajam” – mondta nevetve, majd be is mutatta, milyen mozdulattal tesz szempillaspirált előbb a szempilláira, majd az arcát keretező ősz hajszálakra.

Most pedig a Let’s Talk Off Camera podcast szerdai epizódjában beszélgetett Kelly Ripával az öregedésről, a műsorban pedig a 16. perc környékén egyszer csak elhangzott a sztárokat gyakran megizzasztó kérdés: használt-e valaha botoxot?

„Csak semmi botox!

– vágta rá a szupersztár, ugyanakkor meg is magyarázta, méreg helyett mire esküszik. – A testem egészségi problémái miatt valahogy az életem részévé vált egy furcsa meditáció, amit folyamatosan fejlesztek. Órákig tudom csinálni, közben elvesztem az időérzékemet, mert annyira szórakoztató! Nem olyan, mint mikor ücsörögnek az emberek és a semmire gondolnak. Valójában az energia érzékeléséről szól… és közben különböző érzések és érzetek mozognak és táncolnak bennem.”

Hozzátette, hogy frekvenciaterápiás gépeket is gyakran használ, de akkor is meggyőződése, hogy a meditációnak köszönheti fiatalos megjelenését. „Néha, amikor meditáció után kijövök a szobából, megjegyzik mások, hogy már megint húszévesnek nézek ki. Amikor viszont egy ideig nem csinálom, találd ki, mi lesz! Az arcom elkezd megereszkedni, minden elkezd szétesni a testemben. (…)

A férjem (aki egyébként a világ egyik leggazdagabb embere, François-Henri Pinault – a szerk.) nem hisz az egészben,

 amikor viszont nagyon rossz a helyzet, egyszerűen csak megkérdi, hogy »Jógáztál már ma?« Még csak nem is hajlandó a nevén nevezni a dolgot!” – mondta nevetve a színésznő.

A színésznő remek humoráról árulkodott az is, ahogyan elmesélte, hogy mikor otthon vannak a férjével, általában direkt borzalmasan néz ki, és csak akkor kapja össze magát, ha mennek valahova. Szerinte ugyanis ha a házban is kicsípné a magát, a férfi ehhez hozzászokna, és onnantól kezdve nem vinné el randizni sehová.

Így vagy úgy, de szabadulnak a ráncaiktól

Persze, nem kérdőjelezzük meg, hogy Salma Hayek igazat mondott-e az interjúban, elhisszük, hogy valóban nem fecskendeztek soha botulinum toxin nevű idegmérget az arcába. Sok pályatársa azonban gyakran éppen ezt a kiskaput kihasználva próbálja elhitetni a nagyvilággal, hogy csupán a természetnek és emberfeletti génállományának köszönhetően néz ki úgy, mint egy tinédzser – ötven felett is. Az ugyanis,

ha valaki azt mondja, „nem botoxoltatok”, még nem jelenti azt, hogy nem vet be egyéb kozmetikai trükköket

(másféle összetevőjű mérget, gépes kezelést, lézerezést, szálbehúzást és méregdrága, boltban nem is kapható szérumokat) a bőrén. (Persze van olyan is Hollywoodban, aki nemes egyszerűséggel az egész világ arcába hazudik: Jennifer Lopez például 2021-ben azt állította, hogy soha életében nem botoxoltatott, tükörsima arcbőrét pedig mindössze annak köszönheti, hogy rendszeresen olívaolajjal kenegeti magát.)

Mindazonáltal ma már nem menő letagadni, hogy milyen szépészeti beavatkozásoknak teszi ki magát az ember – sőt, a plasztikázás bizonyos körökben egyfajta státuszszimbólum lett, ennek eredményeképp pedig olyan is előfordul, hogy valaki csupán azért fekszik kés alá, hogy később ezzel henceghessen. Pedig ezek a beavatkozások nem veszélytelenek: egy rosszul sikerült műtét akár a páciens életébe is kerülhet.

Kiemelt kép: Salma Hayek 2023. június 14-én – Fotó: Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images via Getty Images