Fürdőruhában 50 év felett? ­– Hírességek, akik ma is büszkén vállalják testüket

Salma Hayek, Elizabeth Hurley és Sharon Stone is szívesen pózol, akár falatnyi bikiniben is – és milyen jól teszik!

Az Instagram népe szinte megőrül Salma Hayek új képeiért, melyeken egy medence partján, valamilyen koktél ízlelgetve sütkérezik, vagy éppen a tenger habjaiban hűsöl. Az 55 éves színésznő nem takargatja testét, sőt szívesen mutatja meg rajongóinak, ahogy ki is mondja: „most élem életem legjobb korszakát”. A képek is azt sugallják, valóban jól érzi magát a bőrében, és őszintén, magabiztosan élvezi a dolce vitát. Mindezt annak ellenére, hogy ez már negyven után sem szokványos jelenség – pláne ötven év fölött – a hírességek inkább rejtegetik idomaikat, mintsem nyíltan vállalnák testük változását.

Mondjuk nem is lehet könnyű úgy öregedni a film- és popszakmában, hogy lépten-nyomon azt figyelik az emberek, hogyan és milyen módon hagyott rajtuk nyomot az idő. A body shaming – testszégyenítés ­– egyre gyakoribb jelenség, az értékítéletet kinyilatkoztatni csak egy kattintás a közösségi oldalakon. A Desperado egyik főszereplője a bujkálás helyett viszont pont arra buzdítja rajongóit, fogadják el és szeressék a testüket. 

Boldogságot és egészséget!

Salma korábban egy interjúban (amelyben a változókor kínzó tüneteiről is vallott) elmondta, hogy bár sokan azt gondolják, megnagyobbíttatta melleit, azok valójában a szülés után nőttek meg, majd a negyvenes évei középén beköszönő menopauza is tovább növelte a kosarak méretét.

„A melleim valóban kisebbek voltak régebben, ahogyan az egész testem is. Valamiért egyre nagyobbak, és néha már rettenetesen fáj tőlük a hátam”

– vallotta be Hayek a Red Table Talkban. Az Instagram-követők, legalábbis a kommentjeik alapján határozottan üdvözítik a színésznő testtudatosságát, és azt, hogy ezt nyilvánosan is vállalja, erőt és önbizalmat adva azoknak a nőknek, akik a középkorúság beköszöntével nem hogy fürdőruhát, de már egy rövidebb szoknyát, vagy egy mélyebben kivágott felsőt sem mernek felvenni. Salma pedig ahelyett, hogy diéta- vagy fitnesztippeket adna, inkább megmutatja a legmenőbb fürdőrucikat, és „Boldog, egészséges 2022-öt” kíván több mint 20 millió követőjének.

Liz egyik célja a korosztályi nők bátorítása

A szintén jelentős – 2, 2 millió – követővel büszkélkedő Elizabeth Hurley is előszeretettel pózol bikiniben. Az 56 éves színésznő, modell saját fürdőruha márkáját, az Elizabeth Hurley Beach-et szívesen reklámozza a közösségi oldalán, sőt tavaly nyáron a két évvel idősebb nővérével, Kate Curannal is fotózkodott.

 

Hurley a The New York Times-nak elmondta, hogy a világjárvány idején szinte teljesen átállt az online értékesítésre, a bikinis képeire reagálva pedig ezt mondta:

„Nem vagyok 23 éves. Nem vagyok 100 kiló. Örülök, hogy egyesek nyitottak arra, hogy különböző korú nőket boldognak és egészségesnek lássanak. Örülök, ha a képeimmel bátoríthatom őket.”

Egy korábbi beszélgetés során azt is megtudhattuk a modelltől, hogy nem sportol rendszeresen, de az egészséges étkezésre és a szépségápolásra annál több időt, energiát és pénzt áldoz.

Sharon a mentális egészség fontosságában hisz

A 63 éves Sharon Stone-nak szintén az egyik kedvenc darabja a fürdőruha, és ezt gyakran meg is örökíti. Képeire özönlenek a dicsérő szavak, amire legutóbb ezzel válaszolt:

„Élni tudni kell!”

A színésznő legutóbb arra hívta fel a figyelmet, hogy testünk egészsége mellett legalább ugyanennyi figyelmet kell szentelnünk mentális egészségünkre – főleg egy világjárvány alatt. Sharon óriási sportkedvelő, még akkor is figyel rá, ha a számítógép előtt kell ügyeket intéznie. „Meglepően sokat számít, ha a laptop előtt időnként súlyzózol – ezek az apróságok nagy változást hoznak” – mondta.

A bámulatos híresség a Good Housekeepingnek elmondta, hogy a 2001-ben bekövetkezett agyvérzése (hét évbe telt, mire teljesen felgyógyult belőle) után még jobban értékeli az egészséget, és edzőtermi menetrendje mindig attól függ, mennyire elfoglalt, de a fittségére kimondottan odafigyel – hetente négyszer, ötször biztosan átmozgatja magát. „Minden alkalommal valami mást sportolok, attól függően, hogy éppen melyik területet kell formába hoznom” – nyilatkozta a Shape-nek 2014-ben Sharon, aki még a fürdőkádban is lépes edzeni.

„Néha elvégzek néhány lábemelést és körzést a kádban, a vizet használva ellenállásként.”

És mivel a mentális egészség fenntartásáról sem feledkezik meg, rendszeresen meditál, illetve évek óta nem iszik alkoholt. „Hét évvel ezelőtt pont Madonna képeit nézegettem, akivel egyidősek vagyunk, és megkérdeztem az edzőmet, szerinte, mitől néz ki ilyen jól. Erre azt válaszolta, hogy szerinte nem iszik alkoholt. Kipróbáltam, és óriási különbséget fedeztem fel a testemen, valóban működik.” A Vogue -nak azt is elmondta, hogy többnyire távol tartja magát a tejtermékektől is, és igyekszik minél kevesebb cukrot fogyasztani.

Hasonlóan remek formában van az 55 éve Halle Berry, akárcsak az egy évvel idősebb Brooke Shields és a 76 éves Goldie Hawn is, akik a koruk előrehaladtával nem voltak hajlandóak lemondani a fürdőruhás ejtőzésről, és ezzel nők millióinak üzenték: vállaljátok magatokat, és évezzétek az életet!

Kiemelt kép: Getty Images