Egy művészellátó is kell ahhoz, hogy lekoppintsuk dús és természetes szemöldökét.

Az embereket évtizedek óta foglalkoztatja Brooke Shields szemöldöke, ami – jöjjön bármilyen divathullám – ugyanolyan természetes és dús. Az elmúlt években egyre többen csatlakoztak a jellegzetes szemöldök-vonalhoz (a most 29 éves modell, Cara Delevingne volt a 2010-es években a trend egyik első nagykövete), de Brooke mégis csak a ’80-as évek óta viseli a természetes szemöldök-koronát, ezért lehetetlen letaszítani a trónról. Az 56 éves (ez is hihetetlen!) modell és színész még karácsony előtt egy Instagram-oktatóanyagban árulta el, hogyan tartja formában ikonikus szemöldökét.

Művészi mozdulatok

Brooke fürdőköpenyben, hajcsavarókkal, a háttérben régi képeivel árulja el titkát, ami tulajdonképpen két terméken alapszik. Az egyik a Trish McEvoy Brow Perfector Pomade, amely finoman színezi és tartja formában a szálakat, majd jön a meglepő csavar, ugyanis a szálak kitöltésére Prismacolor ceruzát használ, amely az egyik legnépszerűbb prémium kategóriás ceruza – rajzolók, grafikusok nagy kedvence. Shields gyorsan hozzá is teszi, hogy ezt a terméket valójában nem szemöldökre tervezték.

„Ezzel leginkább művészek rajzolnak” – mondta kuncogva. 

A sorrend azonban nagyon fontos: Brooke a Prismacolor ceruzával kezdi a formázást, majd a Brow Perfectort veti be. „Így marad igazán szép és friss a szemöldök” – árulta el a turpisságot.

Az örök természetes

Shields tavaly nyáron beszélt szemöldökéről a Glossy-nak is: „Igazából soha nem foglalkoztam túl sokat a szemöldököm ápolásával. Anyukám mindig azt mondta, ne csináljak vele semmit.

Senki nem nyúlhatott hozzá, nem lehetett szedni belőle vagy befesteni. Talán egy kicsit azért vékonyabb lett az évek során, de ez alig látható.

Mindig is sokkal inkább figyeltem a fitneszre, a lelki egészségemre, a bőrápolásra, mintsem a szemöldökömre. A pandémia alatt még több időt fordítok a fog- és a bőrápolásra. Megfelelően tisztítom és hidratálom az arcbőrömet, legalább heti háromszor-négyszer edzek, és igyekszem elegendő vizet inni.”

Szerencsétlen baleset

A kétgyermekes sztárnak nem csak a szemöldöke lélegzetelállító, hanem az alakja is, ami a rendszeres sportnak köszönhető. A két évvel ezelőtti combcsonttörése után azonban kénytelen volt felhagyni a korábbi edzéssorokkal. A modell 2020 elején olyan szerencsétlenül esett le az egyensúlyozó deszkáról, hogy eltört a combcsontja és a térdét is műteni kellett. „Soha nem sikoltoztam úgy, mint az esés után, még a szülésnél sem. A fizikoterápián jöttem rá, mekkora harcos lakozik bennem” – mondta a baleset után.

Azóta egy személyi edző segítségével tartja formában magát, aki odafigyel arra, hogy szépen, lassan haladjanak, és soha ne erőltesse meg magát. A sportról azonban soha nem mondana le, mert mint mondja, nagyon sokat ad neki a rendszeres testmozgás, aminek itt a bizonyítéka:

Kiemelt kép: Getty Images