Az egyik legkarimzatikusabb és leginkább megújulni képes énekesnő évtizedek óta a pop koronázatlan királynője. Madonna zenéi egész korszakokat határoztak meg és generációkat inspiráltak. A pop királynője ma ünnepli születésnapját, melynek alkalmából a szerintünk legmeghatározóbb dalait szedtük csokorba.

Like a Prayer

Szinte az egész világ felhördült azon, hogy a zenéhez készült klipben Madonna Jézussal flörtöl, aki a tetejében fekete férfiként van ábrázolva. Egy idő után azonban a háborgó tömeg is túltette magát a kezdeti sokkon, és ma már csak a zene élvezetére koncentrál mindenki, amiből óriási sláger lett.

La Isla Bonita

Madonnától sem maradhatott el egy igazi nyári sláger, amit a világon milliók dúdoltak. A La Isla Bonita a mi nagy kedvencünk is, amire szívesen salsáznánk, ha tudnánk.

Like a Virgin

Szinte nincs is olyan ember a Földön, aki ne perdülne táncra a dallamos Like a Virgint hallva. Minket mindig a parkettre lehetett csábítani vele.

What It Feels Like For a Girl

Az MTV kizárólag az esti órákban volt hajlandó a szám videóját sugározni, mert azt túl erőszakosnak találta. A klipet egyébként Madonna egykori férje, Guy Ritchie rendezte.

Papa Don’t Preach

A számot, ami a tinédzser terhességről és az abortuszról szól, Brian Elliot dalszövegíróval közösen készítette az énekesnő. A dal témájába a férfi egy véletlen folytán futott bele: az utcára néző stúdiója ablakából hallotta meg, ahogy tinédzserek egy társuk terhességéről pletykálnak. Ma a popkultúra egyik legismertebb dalaként tartjuk számon a szerzeményt.

Vogue

Strike a pose! Csak ennyit mondanánk. ;)

Music

2000 legnagyobb durranása volt Madonna Music című albuma, amin az azonos nevű dal is szerepel. A kritikusok is imádták, nem csoda, hogy abban az évben az énekesnő öt Grammy-jelölést kapott.

Me Against the Music

Ha a pop két istennője, Britney Spears és Madonna találkozik, abból nem születhet más, csak egy hihetetlenül dinamikus és pörgős szám – nem csoda, hogy mindenki imádta ezt a dalt -, no meg némi polgárpukkasztás, például egy csók formájában, ami az MTV gáláján csattant el a Hollywood című szám előadása közben.

Frozen

Madonna egy líraibb oldalát is megismerhettük a Frozen által, aminek a klipjében az énekesnő dark istennőnek öltözve parádézott.

Nothing Really Matters

Szeretet mindenekfelett – erről énekel egyik legismertebb számában az énekesnő, aki azt az utat járja be, milyen volt, amikor még csak önmaga számított neki, és milyen lett az élete, miután rátalált a szerelem. Mindenkinek hallania kell!

Don’t Cry For Me Argentina


A nagy sikerű Evita című musical legismertebb dalát számtalan módon feldolgozták már, ám hiába telt el 21 év a film megjelenése óta, még mindig Madonna hangjára leszünk libabőrösek.

Fotó: theredlist.com