Beyoncé és Kendall Jenner is előszeretettel viseli.

Egy végtelenül hosszúra nyúlt tél és télies tavasz után végre úgy tűnik, hogy lassan, de biztosan megérkezik a nyár. Soha nem vágytunk még ennyire a szebb jövő reményével érkező jó időre. Az első meleg napsugarak persze hozzák magukkal az élénk színeket, vidám mintákat is, mintha minden az ellen dolgozna, hogy fekete holmikba bújjunk. Pedig már a sztárok is rájöttek arra, hogy a fekete nyári ruhák adják a legnagyobb szabadságot öltözködés terén! Hogy miért is?

A fekete jolly joker. A fekete sokoldalú. A fekete sikkes. A feketével nem lehet mellélőni.

Szóval ha szükségünk lenne egy bombabiztos darabra a forró hónapokra, akkor érdemes beszereznünk egy kis fekete ruhát – pontosabban mondva egy kis fekete nyári ruhát. Hogy mennyire jól kihasználható, arra sztárok tucatja szolgáltat példát. Ott van mondjuk Kendall Jenner, aki a napokban egy minimalista stílusú, vékony pántos midiruhában intézte az ügyeit, a fekete alapdarabhoz pedig cowboycsizmát húzott.

Fotó: Bellocqimages/Bauer-Griffin/GC Images

Hailey Bieber kis fekete ruhája tényleg elég aprócska, de képzeljük csak el, milyen jól mutat nyári estéken hosszított blézerrel és egy mikrotáskával.

Beyoncé a mélyen dekoltált darabokat részesíti előnyben, Kate Moss és Jennifer Aniston pedig évszaktól függetlenül szívesen visel kis fekete ruhákat.

Akik pedig a celebpéldák ellenére úgy gondolják, a kis fekete nyári ruha túlságosan unalmas, azokat egy rapid időutazásra invitáljuk: 1994 nyarán a kis fekete nyári ruha ugyanis kétszer is az újságok címlapjára került. Először akkor, amikor Elizabeth Hurley a Négy esküvő és egy temetés premierjén ellopta a show-t a biztosítótűkkel díszített Versace ruhájával.

Fotó: Dave Hogan/Hulton Archive/Getty Images

Másodszor pedig akkor, amikor Lady Diana a Serpentine Galéria partiján – azon a napon, amikor Károly herceg először beszélt nyíltan Camilla Parker-Bowleshoz fűződő viszonyáról – megjelent abban a Christina Stambolian kreációban, amely a divattörténelemben a hercegnő bosszúruhájaként híresült el.

Fotó: Jayne Fincher/Getty Images

A kis fekete nyári ruha ugyanis lehet elegáns, szexi, visszafogott, bohókás, romantikus és minimalista – ja, és persze elég ünnepi ahhoz is, hogy egy nyáresti baráti összejövetelen a poharunkat emeljük arra, hogy túlvagyunk egy rettentően nehéz időszakon.

(Kiemelt kép: Getty Images)