Ebben a hónapban sem maradtok moziajánló nélkül! Ha már nem bírjátok a meleget, irány a hűs vetítőterem, ahol júniusban is izgalmas filmek várnak ránk!

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

Az Ocean’s-filmek mintájára végre megérkezett a „női verzió” is, amiben igazi sztárparádéra számíthatunk. Debbie Ocean (Sandra Bullock) Danny húga, nemcsak bátor és ravasz, de még humoros is. A javíthatatlan és visszaeső főszereplő legújabb célpontja a New York-i Met Gála, ahol a nem kevesebb, mint százötven millió dollárt érő nyakéket akarja megszerezni. Egyedül persze ez sem menne, úgyhogy a legjobbakból szervez csapatot maga köré. A legvonzóbb bűnözőbrigád szerintünk nem fog csalódást okozni a filmvásznon.

Szereplők: Sandra Bullock, Anne Hathaway, Cate Blanchett, Rihanna, Helena Bonham Carter, Matt Damon

Bemutató: 2018. június 21. (Forgalmazó: InterCom)

Szerelembe gurulva

Egy igazi francia vígjátékot nézhetünk végig, ha ezt a romantikus mozit választjuk. Jocelyn sikeres üzletember, emellett hírhedt nőcsábász és megrögzött hazudozó, aki az egyéjszakás kalandokat sem veti meg. Egy véletlen helyzetnek köszönhetően kerekes székbe kerül, de nem tétovázik sokáig, ezt az állapotot tettetve hajt rá egy bombázóra. A fordulat persze itt is megtörténik, hiszen a nő sokkal inkább kerekes székes nővérével szeretné megismertetni a férfit. A hazugság miatti lelkiismeret-furdalás dilemmája és egy újfajta élet megtapasztalása áll a középpontban. Bájos, kedves és igazán francia.

Szereplők: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Gérard Darmon

Bemutató: 2018. június 7. (Forgalmazó: Hungaricom)

Az élet napos oldala

A vígjáték az igazi svéd mindennapokba vezet be minket, pontosabban három pár életén keresztül lehetünk részesei azoknak a családi és párkapcsolati problémáknak, amik talán nekünk sem idegenek. Válás, szerelem, gyermektervezés, furcsa szülők és sok más hétköznapi szituáció nevetteti majd meg a nézőket. A karakterekben mi is magunkra ismerhetünk, és a már-már abszurd helyzetekkel is könnyen azonosulhatunk.

Szereplők: Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg

Bemutató: 2018. június 14. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Gotti

Az amerikai életrajzi dráma a szegény olasz-amerikai családból származó John Gottiról (John Travolta) szól, aki egy New York-i bűnszövetkezet tagja lesz. Szókimondó stílusa és személyisége hozzásegíti ahhoz a puccshoz, aminek köszönhetően ő kerül a szervezet élére. Mindemellett szerető férj és apa, aki mindent megtesz a családjáért, viszont nem erről, hanem kegyetlen gengszteréletétől lesz ismert a városban. Egyszerre tisztelik és félnek tőle az emberek, még akkor is, ha Gotti a törvényeket megszegve gázol keresztül az embereken. Izgalmas mozinak ígérkezik!

Szereplők: John Travolta, Kelly Preston

Bemutató: 2018. június 14. (Forgalmazó: Big Bang Media)

Túl szexi lány 

Renee Benett (Amy Schumer) egy átlagos lány, aki súlyproblémákkal küzd, és nem találja a helyét a világban. Mérges a sok „szerencsés” genetikával megáldott nőtársára, ám egyik nap az edzőteremben megváltozik az élete. Egy kisebb balesetnek köszönhetően beveri a fejét, de mikor felébred, egy valóságos bombázó néz vissza rá a tükörből. A különbség ugyan csak az ő fejében létezik, és senki más nem látja rajta a változást, ő mégis hatalmas magabiztossággal vág bele további életébe. Önbizalma az egekben szárnyal, és ennek köszönhetően minden területen egyre sikeresebb lesz. A film komoly kérdést feszeget: tényleg a külsőségekben rejlik a valódi szépség?

Szereplők: Amy Schumer, Michelle Williams, Naomi Campbell

Bemutató: 2018. június 14. (Forgalmazó: Big Bang Media)

Kutyaparádé

Nem véletlen a cím, tényleg egy óriási kutyaparádét láthatunk az amerikai-angol kalandfilmben, ahol a főszereplő rottweiler Max és a nála jóval gyávább rendőrtársa mindennapjaiba láthatunk bele. Amikor az állatokkal üzletelő csempészbanda egy pandakölyköt próbál továbbadni, közbelép a zsaru páros: egy hatalmas kutyaszépségversenyre neveznek be – beépülve ezzel a legfontosabb körökbe – így Max kénytelen részt venni a számára rémálomnak tűnő puccos eseményen. Szerencsére segítő társakra is talál néhány kutyamanöken személyében, így vághat bele a valaha volt legbonyolultabb esetének megoldásába. Szórakoztató kutyamozira számíthatunk.

Szereplők: Will Arnett, Natasha Lyonne, RuPaul

Bemutató: 2018. június 14. (Forgalmazó: InterCom)

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

A Michael Ende könyvsikere nyomán készült családi kalandfilm, egy igazi utazásra viszi a kicsiket és nagyokat egyaránt. Gyöngyélet Földjén járunk, a legszebb szigeten, ami csak a világon létezik. A sziget viszont nemcsak különleges, de nagyon pici is, pontosabban négy főből áll a lakosság, amíg Jim, a fekete bőrű kisfiú nem csatlakozik ötödiknek. A bonyodalmak – vagyis a „túlnépesedés” – megkezdődnek és végül Lukács, a masiniszta mozdonyával és a kisfiúval karöltve elhagyja a szigetet. Életük igazi kalandja veszi ezzel kezdetét.

Szereplők: Henning Baum, Andy Cheung, Tadashi Endo

Bemutató: 2018. június 21. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Merülés a szerelembe

Milyen az igazi szerelem? És vajon mennyit bír el? A romantikus film nem egy tipikus love story, James More (James McAvoy) háborús övezetben küzd az életéért, míg kedvese Danielle (Alicia Vikander) több ezer kilométerre tőle épp az óceán feneke felé tart egy tengeralattjáró fedélzetén. A pár csak a gondolatain keresztül tud együtt lenni, így az előző, közös karácsonyuk emlékeiből táplálkoznak. Izgalmas, érzelmekkel és drámai pillanatokkal teli szerelmes mozinak tűnik Wim Wenders filmje.

Szereplők: James McAvoy, Alicia Vikander

Bemutató: 2018. június 21. (Forgalmazó: ADS Service Kft.)

Jurassic World: Bukott birodalom

A filmtörténelem egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatában az izgalmak mellett az előző rész szereplői is visszatérnek. A Bukott birodalomban csodákkal, végeláthatatlan kalandokkal és legfőképpen félelmetes dinoszaurusz óriásokkal találkozhatunk. Aki szereti a borzongást, és szívesen részese lenne egy igazi mentőakciónak, annak mindenképpen ajánljuk a legújabb részt!

Szereplők: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, James Cromwell, Jeff Goldblum

Bemutató: 2018. június 7. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

A naplemente ragyogása

A japán-francia romantikus dráma középpontjában a látás csodája és ereje áll. A megható és őszinte film főszereplője Miszako, a fiatal lány, aki látássérültekkel foglalkozik, pontosabban filmekhez ír audionarrációkat, hogy a sérült emberek számára is elérhetővé tegye a mozizás élményét. Az egyik vetítésen megismerkedik a világhírű fényképésszel Nakamorival, akiről hamarosan kiderül, hogy el fogja veszíteni látását. A kapcsolatuk egy közös utazássá alakul, úgy érzelmi, mint múltat megidéző idősíkon. Művészfilm-rajongóknak kötelező!

Szereplők: Masatoshi Nagase, Tatsuya Fuji

Bemutató: 2018. június 7. (Forgalmazó: Cirko Film)

 

Szöveg: L. J.

Nyitókép: IMDb