Ha bánat ér visszavonulót fújsz, tombolsz, esetleg az egész világra haragszol? Az asztrológia sok a lelkünket érintő kérdésre választ ad, többek között arra is, hogy mi zajlik le benned, amikor szomorú vagy!

szomorú

Kos:

Onnan lehet észrevenni, hogy magad alatt vagy, hogy egyáltalán nem tud feldühíteni olyan dolog, ami normál esetben általában fel szokott. Bágyadtnak és reményvesztettnek tűnsz, elhagy az életerőd és a lendületed.

Bika:

Amikor szomorú vagy, teljesen elszigetelődsz. Ilyenkor általában az áldozatot játszod, bánatodban csak eszel és alszol. Ez hozzásegít ahhoz is, hogy élvezd a kényelmet, ami számodra nagyon fontos.

Ikrek:

Feltűnően szótlan vagy a bánatos pillanataidban. Habár legbelül igazi háborúk dúlnak a lelkedben, azon gondolkodsz, hogy jutottál idáig. Gyűlölöd ezeket az időszakokat és mindent megteszel azért, hogy mások előtt ne tűnj morcosnak.

Rák:

Ha valami rossz ér, rögtön sírásban törsz ki. Ilyenkor elszeparálódsz másoktól, szeretsz egyedül maradni, ugyanakkor teljesen belelovalod magad a szomorúságba, ami fej- vagy gyomorfájdalommal végződik.

Oroszlán:

Az egész világot összedőlni látod, amikor bánatos vagy. Szereted ilyenkor felhergelni magad, teljesen beleéled magad az adott szituációba. Úgy érzed, hogy egyedül vagy, de szerencsére azok, akik jól ismernek téged, pontosan tudják, hogyan kell a kedvedben járni ilyen helyzetekben.

Szűz:

Amikor szomorú vagy, teljesen elszigetelődsz, magányos farkassá válsz. Ebben az időszakban kicsit kényszeressé válsz, például gyakrabban mosol kezet, hogy megszabadítsd magad a bántó gondolattól. Mások elől igyekszel jól titkolni a kedélyállapotodat.

Mérleg:

Ha bánat ér, akkor kedvetlen és rosszkedvű vagy. Instabil vagy és úgy érzed, kis időre „ki kell magad vonnod a forgalomból”. Ez a benned uralkodó reménytelenség miatt van, azt hiszed, hogy a környezeted is csalódott benned. Amikor szomorú vagy, megpróbálod magad felvidítani és úgy tenni, mintha semmi sem történt volna. De belül nagyon is szenvedsz.

Skorpió:

Csendben elvonulsz szomorúságodban. Elképesztően intenzíven éled meg belül az érzelmeidet és közben kifelé is látványosan előadod a hattyú halálát. Előfordul, hogy ellenséges és kissé agresszív vagy, gyakran gondolod azt, hogy az egész világ ellened fordult.

Nyilas:

Elkeseredett perceidben te érzelmileg teljesen kimerültnek érzed magad. Túlnő rajtad a szomorúság és gyakran nyúlsz olyan kedélyállapotjavító dolgokhoz, ami talán kicsit segíthet. Mindent megteszel azért, hogy újra boldognak és fesztelennek érezhesd magad.

Bak:

Amikor bánat ér, akkor te imádod túlgondolni a dolgokat. Minden motivációd egy perc alatt elszáll, és csak arra koncentrálsz, hogy jobban légy, ezért az ilyen időszakok érzelmileg és fizikailag is nagyon kimerítenek. Feszült vagy, és az egész világot szürkének és unalmasnak látod.

Vízöntő:

Nyugtalan és feszült állapot kerít hatalmába ilyenkor, nagyon nehéz elérni téged, vagy őszintén beszélgetni veled. Haragszol az egész világra, amikor bosszús vagy, inkább felszívódsz, majd úgy térsz vissza a környezetedbe mintha korábban semmi sem történt volna. De belül valójában zokogsz.

Halak:

Szomorúságodban te szorongsz. Rendkívül intenzíven érzed meg ezeket a negatív időszakokat. Szeretsz töprengeni azon, hogy vajon, mitől lehet ez, és nagyon kiborulsz minden olyan eseményen, ami bánatot vagy csalódást okoz.

Szöveg: D. E.
Fotó: Thinkstock

(thoughtcatalog.com)