Azzal mindenki tisztában van, hogy pontosan mennyi a biológiai életkora. De elgondolkodtál már valaha azon, hogy hány éves lehet a lelked? Az asztrológia abban is segít nekünk, hogy a csillagjegyünk alapján megfejtsük, mennyit éltünk meg belül a tudatalattinkban.

lélek

Kos: Fiatal lélek vagy.

Kalandos és kíváncsi természetednek köszönhetően képes vagy mindig gyermeki szemmel rácsodálkozni az új dolgokra. Olyan ember vagy, aki mindig többre és többre vágyik, és nagy izgalommal áll minden új kihíváshoz. Egy igazi gyöngyszem.

Bika: Titokban örök tinédzser vagy.

Már nem vagy gyermek, de igazán felnőttnek sem lehet téged mondani. Az életfeladatodnak tekinted a harmónia megteremtését és igyekszel megtanulni azt, hogy ezt hogyan tudod megosztani a szeretteiddel. Folyamatosan felfedezed magad, és az igen érzékeny lelked újabb és újabb rétegeit.

Ikrek: Türelmetlen kamasz vagy.

Bár érzelmileg többnyire rendben vagy, gyakran csapongsz ide-oda. Szeretsz új kapcsolatokat létrehozni, megkérdőjelezni másokat, és folyamatosan tanulod magad, mert néha meginog a híres magabiztosságod. Elképesztően lázadó természet vagy, aki gyakran nem tudja elfogadni a dolgokat olyannak, amilyenek.

Rák: Megfontolt, érett fiatal a lelked.

Előfordulnak érzelmi zűrzavarok nálad, de a célt mindig a szemed előtt tartod: semmi sem számít jobban, mint a barátaid, a családod és a párkapcsolatod biztonsága. Mindent megteszel azért, hogy olyan életet élj, ahogy azt megálmodtad.

Oroszlán: Huszonéves lelked van.

Pontosan tudod, hogy ki vagy és azt is, hogy mit akarsz az életedtől. Neked senki nem mondhatja meg, hogy mit csinálj. Élvezed a függetlenséget, szereted kipróbálni magad új dolgokban és ezt a lehető leghosszabb ideig meg is akarod tenni. Nem arról van szó, hogy nem akarsz felnőni, de szeretnéd minél tovább a szabadságot érezni.

Szűz: A húszéves, aki szeretne rátalálni önmagára.

Jelenleg a húszas éveidben jársz, amikor nagyjából már tudod, hogy mit akarsz az életedtől, de folyamatosan az foglalkoztat, hogyan tudnád másoknak megmutatni a valódi énedet és segíteni azokon az embereken, akik körülvesznek.

Mérleg: Az élet komoly harmincasként.

Nem vagy túlságosan oda az éjszakai kimaradásokért, inkább házibulit szervezel. Még mindig arra törekszel, hogy minél többet érj el, ugyanakkor szeretsz gyönyörködni abban is, amit eddig letettél az asztalra.

Skorpió: Középkorú a lelked.

Igazi „midlife” krízisben éled az életed, de ez nem azt jelenti, hogy nem vagy boldog, vagy, hogy bizonytalan lennél, hanem azt, hogy sokszor vagy gyanakvó és bizalmatlan másokkal szemben. Nem játszol mások szabályaival, csak a sajátjaiddal és a céljaid eléréséhez képes vagy mindenkin átgázolni. Túl sok időt töltöttél már azzal, hogy felhívd mások figyelmét, itt az ideje, hogy egy kicsit magaddal is törődj!

Nyilas: Olyan negyvenes vagy, aki szereti az életet.

A 20-as, 30-as éveid válságait magad mögött hagytad és imádod élni az életed. Különös kíváncsisággal szemléled a téged körülvevő világot: szeretsz utazni, szereted a kalandokat, az olvasás is a kedvenc hobbijaid közé tartozik. Vonzódsz az üzleti témák iránt is.

Bak: Az arany éveidet éled.

Már túl vagy a felesleges és semmire nem vezető vitákon, kerülöd a konfliktusokat és tudatosan dolgozol azon, hogy minél jobb életet teremts magadnak/magatoknak. Ebbe beletartozik például az is, hogy mindenféle negatív szemlélet nélkül, csak a végeredményre koncentrálj.

Vízöntő: Egy bizonyosságra váró hetvenöt éves vagy.

Olyan vagy, mint egy hetvenöt éves idős ember, aki biztos akar lenni abban, hogy letett valamit az asztalra. Nagyon sok dolgon mentél keresztül, hagytál magad mögött rossz dolgokat, de volt sok nevetés és öröm is. Jelen pillanatban csak a szeretteidre összpontosítasz és meg akarsz győződni arról, hogy minden korábbi tetted helyénvaló és jó döntés volt.

Halak: Öreg lélek vagy.

Meglehetősen bölcs ember vagy, aki úgy érzi, sokat tud segíteni és átadni más embereknek. Tedd azt, amit jónak látsz, de próbáld meg élvezni az életet. Elég sok dolgon mentél keresztül, ezért itt az ideje, hogy visszatérj az igazi, vidám, kreatív, gyermeki állapotodba.

Szöveg: D. E.
Fotó: Thinkstock

(thoughcatalog.com)