Olykor az asztrológiához fordulunk, ha elakadunk a párkapcsolatunkban, ha konfliktusunk van a munkahelyen vagy például ha pénz szűkében vagyunk. Vajon gátat tudunk szabni a felesleges költekezésnek? És mi a helyzet a spórolással? A horoszkópunk ezekre a kérdésekre is választ ad.

Kos – kényszeres vásárló vagy, aki értékeli a mennyiséget és a minőséget is

Sokszor mész a fejed után, a döntéseidet tekintve is inkább az érzelmeidre, mint az eszedre hallgatsz – ugyanez jellemez téged a vásárlásnál is. Ha szeretnél pénzt megtakarítani, akkor inkább válaszd az online formáját a költekezésnek, így miután virtuális kosaradba helyezted a terméket, még átgondolhatod, hogy valóban szükséged van-e rá.

Bika – szereted a luxust

Köztudott, hogy nagyon jól kezeled a pénzt, mindent előre és nagyon jól megtervezel, hogy anyagi biztonságban élj. Egy dolog árnyékolhatja be és húzhatja keresztül a számításaidat: a kényes ízlésed. A materialisztikus éned miatt előfordul, hogy rossz döntéseket hozol a pénzügyek területén. Erre ideje lenne jobban ügyelned és néha nem árt, ha lejjebb adsz az igényeidből.

Ikrek – tervezed a jövődet

Ingatag és kiszámíthatatlan vagy az élet minden, így a költekezés terén is. Sokszor vállalsz rizikós pénzügyi kockázatokat, és az is előfordul, hogy meggondolatlanul vásárolsz olyan dolgot, amire valójában semmi szükséged. A legjobb az lenne, ha az öregkorodra és a jövődre gondolva bizonyos összeget automatikusan lekötnél minden hónapban a havi bevételedből.

Rák –  nem tudod, mit kezdj a pénzzel

Keményen dolgozol, befektetsz és aztán nézed, hogyan gyarapodik a bankban a pénzed. Az a csillagjegy vagy, aki mindenkinél jobban értékeli a biztonságot. Általában nem igényelsz tippeket azzal kapcsolatban, hogyan kezeld a pénzedet, de itt az ideje, hogy megtanuld, miként élvezheted a gazdagság előnyeit. Ne sajnáld magadra a pénzt!

Oroszlán – könnyen jön és könnyen megy

Ambiciózus és kreatív vagy, akinek nem okoz nehézséget pénzt szerezni. A kiadásokkal kapcsolatban már inkább hadilábon állsz, mivel igényes Oroszlánként szeretsz lépést tartani a legújabb divattrendekkel. A te szempontodból ezért az a legfontosabb, hogy szelektíven vásárolj. A nagylelkűségedet pedig próbáld mérsékelni, a túlzott odaadásod ugyanis alááshatja a pénzügyi biztonságodat.

Szűz – meg kell tanulnod törődni magaddal

Óvatos vagy a költekezést illetően, de ne feledd el, hogy nincs azzal semmi baj, ha néha kisebb összeget áldozol magadra azért, hogy könnyebbé és elviselhetőbbé tedd az életed. Költs valami hasznos vagy praktikus dologra, amiben te magad is értéket látsz, mindegy, hogy az egy könyvespolc, egy új kerékpár vagy egy edénykészlet. Fektess be valami olyanba, ami kiszolgál téged és boldoggá tesz!

Mérleg – jól egyensúlyozol

Mint minden Mérleg, te is jól egyensúlyozol a bevétel-kiadás között. De olyan típus vagy, aki nem szeret egyedül lenni, szeretsz mindent megosztani másokkal, a szeretteiddel. Ezért előfordul, hogy olykor sokat költesz szórakozásra, éttermekre, szabadidős tevékenységekre. A kiruccanások előtt azonban legközelebb érdemes lenne egy keretet szabni a költekezésednek.

Skorpió – nehéz beszélned a pénzügyekről, bár jól osztod be

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy te a pénz megszállottja vagy, és titokzatos személyiségednek köszönhetően még a legközelebbi hozzátartozóknak sem nyílsz meg a témában. Amikor eljön az idő és a pároddal a közös jövőt tervezitek, ez nagy nehézségeket okozhat. Van egy olyan hajlamod is, hogy minden egyes forintot megszámolsz, megrögzötten követed és szemmel tartod kiadásaidat, közben pedig elfelejted, hogy az élet egyáltalán nem csak erről szól.

Nyilas – inkább élményekre költesz, mint tárgyakra

Nagyra értékeled a szabadságot és imádsz utazni, ezért téged sokkal jobban vonzanak a távoli helyek, mint az anyagi javak. A hirtelenséged és türelmetlenséged azonban gyakran hoz nehéz pénzügyi helyzetbe, a túlköltekezés elkerülése érdekében érdemes lenne az azonnal foglalás előtt még egyszer körülnézni, hogy nincs-e kedvezőbb utazási ajánlat a piacon.

Bak – az extravagáns költekező vagy

Nagyon jól tudsz koncentrálni és találékony ember vagy, ezért jól kezeled a pénzügyeket is. Ugyanakkor hajlamos vagy elítélni azokat az ismerősöket, akik meggondolatlanul vásárolnak vagy ugranak bele rizikós pénzügyi kockázatokba. Ne felejtsd el néha megjutalmazni saját magad, és fogadd el, hogy mások is épp ilyenek néha! Állj ellen annak a kísértésnek, hogy az anyagiak alapján határozz meg másokat!

Vízöntő – túlságosan nagylelkű vagy

Te vagy a legkreatívabb a csillagjegyek között, és néha talán túl sokat álmodozol és túlságosan is nagylelkű vagy. Ezzel önmagában nem is lenne probléma, de fontos, hogy ügyelj rá, a túlzott segítőkészséged nehogy téged sodorjon végül bajba.

Halak – nem érdekel a pénz

Szerinted sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben, mint a pénz. Viszont azt ne felejtsd el, hogy ez az eszköz nélkülözhetetlen ahhoz, hogy boldogulj a mindennapokban. Itt az ideje, hogy kicsit jobban fókuszálj a pénzügyeidre, az sem baj, ha kezdetben egy pénzügyi tanácsadóhoz fordulsz.

Szöveg: D. E.

Fotó: Thinkstock

(thisisinsider.com, bustle.com)