A lakberendezési stílusunk mellett a zodiákusunk többek között azt is elárulja, hogy melyik növény áll hozzánk a legközelebb. Ha a tavasz közeledtével szívesen felfrissítenétek a lakást néhány gyönyörű „zöldséggel”, válasszátok a csillagjegyeteknek megfelelőt!

Kos: kaktusz

A Kos kalandos és ambiciózus, ezért olyan növényre van szüksége, amely még akkor is túlél, ha a jegy szülötte épp a világ egy másik pontján van. Nem beszélve arról, hogy az erős, tüskés kaktusz jól egészíti ki a tüzes csillagjegyet.

kaktusz

Bika: Jáde-növény

Az Afrikában őshonos, örökzöld növény lassan, de folyamatosan növekszik. A megbízható és gondoskodó Bika ezt a kitartást és hűséget értékeli. A feng shui szerint a pénzfának is nevezett növény mágnese a boldogságnak és a gazdagságnak, ezért nem meglepő, ha a szeretetre éhes csillagjegy otthonában több cserépben is ezt a szobanövényt látjuk.

jade

Ikrek: tillandsiák és orchideák

Az álmodozó csillagjegy szinte folyamatosan tíz centivel a Föld felett jár, ezért hozzá leginkább a gyökér helyett apró kapaszkodókkal rendelkező, úgynevezett air-plant növények illenek. Szívesen dekorálja a lakását több ilyen apró növénykével: a fürdőszobában a csempére rögzítve vagy a térbe belógatva is megtaláljuk.

Rák: vitorlavirág

A virág légiesen könnyűnek tűnő lepellevelei valójában hihetetlenül erősek, akárcsak a csillagjegy szülöttei. A növény elnyeli a levegőből az olyan káros anyagokat, mint  az ammónia, az aceton, a szén-dioxid és a szén-monoxid. Mivel a tisztaságra a Rák jegy szülötte kifejezetten ügyel, így számára tökéletes ez az évelő növény.

vitorlavirág

Oroszlán: kaucsukfa vagy gumifa

Az Indiából származó szobanövény nagyon érzékeny a hidegre, hamar megfázik, ezért nem árt óvatosan szellőztetni mellette. Az érzelmi túlkapásokra hajlamos Oroszlán is hasonlóan érzékeny: mindent túlságosan a szívére vesz.

kaucsukfa

Szűz: azálea

A legapróbb részletekre is figyelő Szűz ideális szobanövénye a hírhedten trükkös azálea. Kétség sem fér hozzá, csodaszép növény, de szüksége lesz egy olyan maximalista kertészre, mint ez a hihetetlenül óvatos és gondoskodó csillagjegy.

azaela

Mérleg: anyósnyelv

A csillagjegy imádja körülvenni magát a szeretteivel, és akkor a legboldogabb, ha békében és harmóniában élhet, ezért a kevés törődést igénylő anyósnyelv ideális választás számára. Boldogan élhetnek egymás mellett.

anyósnyelv

Skorpió: kövirózsa

Annak ellenére, hogy a csillagjegy hűséges típus és igaz barát, nagyon nehezen enged magához közel másokat. Hasonlóképpen a mesés kövirózsákhoz, amelyek akkor érzik jól magukat, ha egyedül lehetnek a cserépben, és rengeteg napfényt kapnak.

kövirózsa

Nyilas: filodendron vagy könnyezőpálma

A hatalmasra növő könnyezőpálma a csillagjegyhez hasonlóan izgalmas, élénk és folyton megújuló. Függetlenül attól, hogy éppen hol van, mindenhol jól érzi magát.

könnyezőpálma

Bak: bromélia

A Bak érzékeny személyiségéhez jól passzol a szintén kényes bromélia. A csillagjegynél már csak ennek a virágnak van több figyelemre és gondoskodásra szüksége.

bromélia

Vízöntő: begónia

A színes szirmoktól burjánzó begóniára van szüksége a hatalmas képzelőerővel és kreativitással rendelkező Vízöntőnek. A begónia szív alakú szirmai minden alkalommal felvidítják, és mosolyt csalnak a szabadszellemű csillagjegy arcára.

begónia

Halak: zöldike

Az empatikus és segítőkész Halak mindig, mindenki rendelkezésére szeretne állni, hasonlóan a zöldikéhez, amely nagyon önzetlen növény: végtelenül kitartó, és a lakás legsötétebb sarkában is bármeddig elél.

zöldike

(housebeautiful.com)

Nyitókép: Thinkstock, housebeautiful.com