Hogy honnan jön a szerencse? A kérdést hosszasan boncolgathatnánk, egy azonban biztos: a feng shui ősi tanítása szerint vannak olyan, pozitív energiával bíró tárgyak, amelyekkel bevonzhatjuk a jólétet. Ezeknek néztünk utána.

Színes belépő

A feng shui szerint a bejárati ajtó színe nagy szerepet játszik a szerencse bevonzásában. Eszerint az északi fekvésű ajtókat kékre vagy feketére, a déli fekvésűeket pirosra vagy narancssárgára, a keleti fekvésűeket barnára vagy zöldre, míg a nyugati fekvésűeket szürke vagy fehér árnyalatúra érdemes festeni.

Virágzó látvány

A virágzó növények nemcsak szépek, hanem hasznosak is, mert növekedésük a szerencsét jelképezi. Kivételt ez alól csak a szúrós, tüskés virágok jelentenek – ezekről a feng shui úgy tartja, hogy rossz hatással vannak a párkapcsolatokra.

Ormányos segítség

Az elefántok bizonyos kultúrákban bölcsességet és erőt jelképeznek, nem véletlen, hogy szerencsehozó állatként tartják őket számon.

Körbe-körbe

A nappali berendezése hatással van az energiaáramlásra. Ha túl éles szögben állnak a bútorok, az a chi áramlásának folytonosságát akadályozza, ezért érdemes szellősen, kör alakban elhelyezni a bútorokat.

Boldogító bambusz

A bambusz hidroponikus növény, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden földtípusban megterem. Ez a tulajdonsága a tartósságot szimbolizálja, ami a feng shui egyik alapja – ezért is szokták a lakberendezésnél alkalmazni.

Rendezett előszoba

Ha az előszobában rendetlenséget hagyunk, azzal elüldözzük az otthonunkba toppanó Fortuna istenasszonyt. Ellenben, ha rendet és tisztaságot tartunk, az olyan, mintha meginvitálnánk őt magunkhoz.

Illatokkal az energiáért

A füstölő illata bevonzza a pozitív energiákat a lakásba, ráadásul meghitt hangulatot teremt, ezáltal közvetve a szerencsénkre is hatással van.

Gyümölcsöző ajánlat

A szemes gyümölcsök, mint például a gránátalma vagy a szőlő a termékenységet, bőséget és gazdagságot jelképezik. Ha a pénzügyekben szorulunk segítségre, akkor érdemes gyümölcskosarat helyezni a lakás leggyakrabban használt helyiségébe.

Patkózzunk!

A patkó mint szerencsehozó jelkép nem ismeretlen, a babona szerint az ajtóra vagy fölé akasztva biztosítja, hogy folyton mázlisták legyünk.

Alternatíva halastó helyett

Nyilván elég nehéz lenne a lakótelepen saját kis szerencsehozó halastavat kiépíteni, de a feng shui ebből a szempontból rugalmas: néhány halat ábrázoló festmény vagy egyéb dekorációs kellékkel hasonló hatást lehet elérni.

Szöveg: D.A.

Forrás: decoholic.org

Fotó: decoholic.org, Pinterest