Lehet hinni vagy hitetlenkedni, ha a feng shui ősi tanításáról van szó, de nekünk az a mottónk, hogy nem éri meg kockáztatni a boldogságunkat, szerencsénket és jólétünket pár amúgy sem használt tárgy miatt.

Törött óra

törött-óra

A feng shui elvei szerint minden törött tárgy a lakásban szerencsétlenséget hoz, de különösen veszélyesek azok az órák, amik még törött állapotban is járnak, mert a mítosz szerint halált hoznak tulajdonosuk családjára.

Fekete ajtó

fekete-ajtó

A fekete bejárati ajtó nagyon sikkes, de az ősi tanok úgy tartják, hogy beengedi a balszerencsét az otthonokba. Ez alól csak az észak felé nézők jelentenek kivételt.

A tükör tükörképe

tükör

A babona szerint a törött tükör hét év szerencsétlenséget jósol, de valójában a teljesen ép tükrökkel sem árt vigyázni. Ha ugyanis valamelyik tükörképe visszaverődik egy másik tárgyról, könnyen foglyul ejtheti a lelkünket. Sok helyen még most is letakarják a tükröket, ha valaki a családban meghal, nehogy a szelleme itt rekedjen.

Régi naptár

naptár

A régi kalendáriumok a múltat jelképezik, és a falra kifüggesztve könnyedén befolyásolhatják a jelenlegi életünket, pont ezért következetesen tovább kell hajtani, ha vége egy napnak, hónapnak, és le kell szedni, ha vége az évnek.

Csorba porcelán

törött-tányér

A feng shuiban a családot és a jólétet a tányérok, csészék, bögrék, tálkák jelképezik, így ha csak picit is megcsorbul valamelyik, azt ajánlatos azonnal kidobni. Tudniillik, ha ezekből eszünk, azzal bevonzhatjuk a bajokat és a kudarcokat az életünkbe.

Tüskés és száraz növények

kaktusz

A túlzottan hegyes levelű és tüskés növényekről úgy szól a fáma, hogy negatív energiákkal töltik meg a lakást, ezért például kaktuszokat nem ajánlott tartani. De a feng shui a száraz virágokat, illetve a locsolás elmulasztása miatt elpusztult növényeket sem ajánlja megtartani a leírtak miatt.

Zöldre festett falak

zöld-fal

A zöldre festett falakról mindig a nyugalom sugárzik, de a legenda szerint, egy, az 1700-as évek előtti időkben élő vegyész arzént kevert a falfestékbe, hogy zöldre színezze és ezt árusította a vevői körében. Amikor azonban a fal átvizesedett, az arzén gáz formájában elkezdett kipárologni és sokakat megölt – ezért nem tartják szerencsésnek a szín használatát a mai napig.

Üres hintaszék

hintaszék

Az üres hintaszék arra csábítja a negatív energiákat és erőket, hogy telepedjenek meg benne, de ami ennél is rosszabb, az ír mítosz szerint, ha a szék magától mozogni kezd, akkor a sötét erők már mozgolódnak és mindent elkövetnek, hogy bajt hozzanak a családra.

Szöveg: D.A.

Forrás: countryliving.com

Fotó: Thinkstock