Babonával kelsz és fekszel, vagy hidegen hagy a hiedelemvilág? Akárhogy is, a zodiákus elárulja, mi az igazság.

fekete-macska

Kos:

Nem szereted, ha blokkolják a látóköröd, azaz, a megmondják, hogy mi az, ami szerencsét hoz, és mi az, ami nem. Ez persze nem jelenti, hogy nem vagy babonás, de szereted te magad megválogatni milyen hiedelmekben hiszel feltétel nélkül.

Bika:

Az állatövi jegyek közül te vagy az, akit a leginkább bűvkörükbe vonnak a babonák. Hiszel a jelekben, abban, hogy létra alatt átmenni vagy fekete macskát látni szerencsétlenséget hoz, még akkor is, ha soha semmi bajod nem származott ezekből. Azt vallod, jobb félni, mint megijedni.

Ikrek:

A klasszikus értelemben vett babonák téged hidegen hagynak, de kreálsz helyettük sajátokat. Például rossz ómennek tekinted, ha nem használod fel a telefon előfizetésed keretét, mert úgy érzed, azzal kihívod magad ellen a balsorsot. És ez még csak a kezdet.

Rák:

Nálad a balszerencse szellemi síkon értendő, többek között azért őrzöd a gyerekkorodban félretett emléktárgyakat – melyek csak a helyet foglalják –, mert attól félsz, ha kidobod őket, azzal hosszan tartó pech-sorozatot indíthatsz útjára.

Oroszlán:

Magabiztos kiállásoddal azt sugallod a környezeted felé, hogy hidegen hagynak a babonák, de a lelked mélyén mégis félsz a következményektől, például hogy hét év balszerencse vár rád, ha eltöröd a tükröt. Ezt azonban soha senkinek nem vallanád be.

Szűz:

Az emberek azt hihetik, hogy csupán a praktikus okokból nem kedveled, ha a napi rutinodat változás éri, de valójában minden egyes ilyen szituációt igazi rémálomként élsz meg, mert azt gondolod, ez szerencsétlenséget jelent. A leghétköznapibb változásra is sajátos csapásként tekintesz.

Mérleg:

Babonás vagy a szó legjobb értelmében, ugyanis csak azokat a hiedelmeket fogadod el, melyek szerencsét, netán boldogságot hoznak. Nem riadsz még attól sem vissza, hogy kéményseprőt látva a kabátja gombja után nyúlj, még akkor sem, ha teljesen idegen számodra az illető.

Skorpió:

Hiszel a sorsban, a karmában, minden metafizikai dologban, akkor miért pont a babona lenne kivétel? Te vagy az, aki odafigyel rá, hogy mindig a jobb lábát tegye le először az ágyról, sőt az is, aki egész nap fordítva visel egy ruhadarabot, mert fél, hogy elpártol tőle a szerencse.

Nyilas:

Szívesen kockáztatsz, és nem riadsz vissza a kihívásoktól, kivéve, ha babonáról van szó, akkor visszaveszel a vakmerőségedből. Kívülről fújod az összes szerencsétlenséget hozó hiedelmet, és igyekszel úgy élni, hogy messziről elkerüld őket. Ha pedig mégsem sikerül, addig hajkurászod a lóheréket, míg nem sikerül egy négylevelűt találnod.

Bak:

Nem csak hogy nem hiszel a babonákban, de kifejezetten kerülöd azokat az embereket, akik rettegve félnek attól, hogy valami rossz történik velük – például átszalad előttük egy fekete macska. Neked a péntek 13-a is csak ugyanolyan nap, mint a többi, nem is érted azt, hogy mi értelme van ekkora hűhót csapni körülötte.

Vízöntő:

Habár egy, a misztikus világra nyitott csillagjegy a tiéd, a babonákat mégsem tekinted mérvadónak. Sőt, mondhatni, hogy te a balszerencsét a realitás talaján kezeled, ugyanis a kézzel fogható következményekben hiszel, például, hogyha nem fizetsz adót, azzal bevonzhatsz egy óriási ellenőrzést.

Halak:

Fekete macskát látni, tükröt törni, létra alatt átsétálni, a zoknit rossz lábra húzni – gyakorlatilag minden babonát betéve ismersz és hiszel is bennük, ezt pedig nem is titkolod. Számodra a péntek 13-a egyenlő az év legrosszabb napjával, amikor szerencsehozó talizmánok nélkül utcára sem mersz lépni.

Fotó: Thinkstock