Téved, aki úgy gondolja, hogy a videojátékok világában a klasszikus társasjátékok labdába sem rúghatnak. Szerencsére ez nem igaz! De vajon emlékszünk is rájuk? Kvízünkből kiderül?

Téved, aki úgy gondolja, hogy az okoseszközök, a digitális szórakozás és a videojátékok világában a hagyományos társasjátékok labdába sem rúghatnak. Szerencsére éppen az ellenkezője igaz!

Ahogyan a bakelit lemezek, a polaroid fényképezőgépek és a régi divatirányzatok, úgy a társasjátékok is megtalálták méltó helyüket a digitális korban. Ősrégi klasszikus kedvenceink egyre gyakrabban kerülnek a kezünk ügyébe, és újjáéledő népszerűséggel virágoznak nemcsak otthon, de a baráti összejöveteleken is.

És hogy mi állhat a régi-új népszerűség mögött? A nosztalgiafaktor egészen biztos. A társasjátékok reneszánsza azonban még ennél is többről szól. Egy olyan világban, ahol digitális kapcsolatok váltják fel a személyes interakciókat, soha nem látott mértékben nőtt meg az igényünk a fizikai közelség és a kézzelfogható közös élmények iránt. Mert hiába vagyunk elérhetőek egyetlen kattintással, a virtuális tér akkor sem képes kielégíteni a minőségi időtöltés, az igazi kapcsolódás és a játék öröme iránti kollektív vágyunkat.

Monopoly társasjáták

Az olyan régi klasszikusokkal, mint amilyen a Monopoly, ma is szívesen elütjük az időt (Fotó: Pexels)

A forgalmazók pedig hamar felismerték a régi-új trendben rejlő potenciált, így a társasjátékok is folyamatosan fejlődnek, sőt, jobbnál jobb újdonságok gazdagítják a piacot is.  

Nők Lapja kvíz: emlékszel még a retró társasjátékokra?

Ahogyan az egy márciusi Instagram-felmérésünkből kiderült, a Nők Lapja olvasóinak többsége is rajong a társasjáték műfaja iránt: a válaszadók 88%-a rendszeresen játszik valamilyen játékot a családdal és/vagy a barátokkal. (Hogy mely játékok jelenleg a legnépszerűbbek, arról a fenti linkre kattintva olvashatsz részletesen.) 

Mivel nemcsak a társasjátékok, de a nosztalgikus kérdésköröket felölelő Nők Lapja kvízek is egyre nagyobb rajongótáborral bírnak, egyértelmű volt, hogy alkotunk a témában egy 2in1 tudáspróbát is! Szeretsz a múltba kalandozni, imádsz társasjátékozni és a Nők Lapja kvízek is szuperül kikapcsolnak? Akkor te vagy a mi emberünk!  

Rajta!

Kvíz: Felismered a retró társasjátékokat?

társasjáték

♥️♠️♦️♣️

Ha a társasjátékokat szereted, tuti, hogy a régi tévés vetélkedőket is nézted! Töltsd ki korábbi Nők Lapja kvízünket, és teszteld, mennyi mindenre emlékszel a televíziózás fénykorából!

Kiemelt kép, tesztfotók: Pexels, Wikimedia, Wikipedia, jateknet.hu, tarsasjatekok.com, retrojatekmuzeum.hu