Lénárd Judit bemondó

Kvíz: Mennyi mindenre emlékszel a régi magyar tévéműsorokból?

Az alábbi retró tévéműsorokat te is szívesen újranéznéd? Íme, egy kis nosztalgia a magyar televíziózás hőskorából!

Kudlik Júlia, Lénárd Judit, Antal Imre, Déri János, Varga József – csak néhány név a televíziózás aranykorából, amikor a bemondók és műsorvezetők joggal lehettek példaképek. Abban az időben, amikor adásszüneti napok voltak, és amikor csak egyetlen csatorna volt elérhető, a televíziózás aligha számított annyira hétköznapinak és természetesnek, mint manapság, amikor jó dolgunkban azt sem tudjuk, melyik filmmel üssük el az időt a streamingszolgáltatók bőséges kínálatából.

A ’80-as-’90-es évekre a tévézés mint szórakozási forma egyre elterjedtebbé vált, és a műsorok kínálata is bővült. A különböző formátumok és csatornák azóta pedig jönnek, aztán szélsebesen mennek is. Részben talán emiatt, és persze a nagybetűs, több műfajban is otthonosan mozgó bemondók és műsorvezetők miatt lehet, hogy a régi korok televíziója nagyobb értéket képviselt a nézők körében, mint manapság, amikor a nézettségért folytatott harc sok esetben előbbre való, mint a minőségi szórakoztatás.

Te mit néznél újra szívesen? Bár bőven tudnánk folytatni a felsorolást, a magyar televíziózás történetének legmeghatározóbb és egykor legnézettebb műsorai az Ablak, a Delta, a Szeszélyes Évszakok, a Szerencsekerék és a Mindent vagy semmit lehetnek, melyekre valószínűleg azok is jól emlékezhetnek, akik gyerekek voltak akkoriban. És ha már gyerekekkor, valószínűleg aligha akad olyan felnőtt, aki ne látott volna legalább egyetlen epizódot annak idején a Kölyökidőből, a Cimborából vagy Dévényi Tibi bácsi Három kívánságából

Kvíz: mennyi mindenre emlékszel a régi tévéműsorokból?

Mai Nők Lapja kvízünkben olyan magyar tévéműsorokat elevenítünk fel, melyek vagy véget értek, vagy új köntösbe bújtatva folytatták tovább, a nosztalgia kedvéért mindenesetre bármikor, az elejétől a végéig szívesen újranéznénk őket. Töltsd ki Nők Lapja kvízünket, és tarts velünk egy kis múltbeli tévés kalandozásra! 

Kvíz: Mennyire ismered a régi tévéműsorokat?

régi tévéműsor, tévé, stúdió

Vajon tudod, hogy „hol szeret a cápa”? Most kiderül!

A régi magyar meséket és rajzfilmeket felismered? Teszteld!

Kiemelt kép: Lénárd Judit bemondó 1965-ben a Magyar Televízió stúdiójában (Fortepan/Rádió és Televízió Újság) 
Tesztfotó: A Magyar Televízió stúdiója 1974-ben (Fortepan/Gyulai Gaál Krisztián)