retró, zene, popzene

Kvíz: Mennyire ismered a ’80-as évek popzenéjét?

Csatlakozz hozzánk egy kis nosztalgiára, és töltsd ki 10 kérdésből álló popzenei kvízünket!

A ’80-as évek popzenei életének vitathatatlanul jót tett a popkultúra egyik legikonikusabbá vált képviselője, az MTV (Music Television) debütálása 1981. augusztusában. Ez volt az első olyan tévécsatorna a világon, ami csak és kizárólag zenével, illetve zenei videoklipekkel foglalkozott a nap 24 órájában. Ugyan magyar klipek nem mentek rajta, mi azért adóztunk a nosztalgiának egy magyar retró slágerek kvíz képében is.

A legelső leadott zenei videó stílszerűen a Video Killed The Radio Star (The Buggles) volt.

Az MTV koncepciója a későbbiekben pedig annyira sikeresnek bizonyult, hogy még a popzenei műfajt is sikerült gatyába ráznia. Sőt, a csatorna ezzel végérvényesen beleírta magát a zenetörténelembe is!

Az MTV-ben való szereplés kétségkívül presztízsnek számított, hiszen szupersztárságig repíthette azokat a tehetséges művészeket, akik bekerültek a fősodorba. Az ilyen előadók sorát erősítette többek között Madonna, Michael Jackson, Whitney Houston, Prince és a Duran Duran, akiket akkora siker fogadott, amekkorára nem volt példa Elvis Presley és a Beatles óta.  

Madonna

Az egyik legnagyobb hatású zenei divatikon kétségkívül Madonna volt (Fotó: Madonna koncert közben 1990-ben/Michel Linssen/Redfern/Getty Images)

Ezek az előadók ráadásul nem csak a zenét, de újonnan a divatipart is képviselték, hiszen klipjeiken keresztül első kézből inspirálódhattunk a legmenőbb trendekből. Nem is csoda tehát, hogy évtizedekkel később még mindig ők a mérce, akikhez a jelenlegi popsztárokat – például Taylor Swiftet – hasonlítják.  

Nők Lapja kvíz: jól ismered a ’80-as évek popzenéjét?

Repüljünk vissza 30-40 évet az időben, és éljük át újra mai Nők Lapja kvízünkben a ’80-as évek legnagyobb popslágereit! Jöhet a mehet? Akkor hajrá, már izzíthatod is a benned szunnyadó tinilányt! 

Kvíz: Mennyire ismered a 80-as évek popzenéjét?

popzene, retró, magnókazetta

️🎤️🎵️🎧

Jöhetnek a 80-as évek legnagyobb magyar slágerei is? Hogyne jöhetnének, katt máris a linkre!

Kiemelt kép, tesztfotó: Getty Images