kérdések válaszok egyedül szingli

A válasz erre a 7 kérdésre elárulja, miért vagy még mindig egyedül

Amint feltárjuk, mi akadályoz bennünket a pártalálásban, arra is ráeszmélünk, hogy semmi baj nincs velünk, csak féltünk feltenni magunknak ezeket a kérdéseket.
  • Az egyetlen tényező, melybe érdemes belefektetnünk a párkeresés során, az az önismeret.
  • Ha folyton a negatívumokra koncentrálunk, ezt az energiát fogjuk közvetíteni a külvilág felé is. 
  • Ennek a 7 kérdésnek a megválaszolása segíthet feltárni, miért vagyunk még mindig szinglik. 

A párkeresés valódi hazárdjáték, gyakorlatilag önmagunkon kívül sem az események kimenetelét, sem az egymásra találást, sem a másik érzelmeit nem irányíthatjuk, így garancia sincs arra, hogy bizonyos lépéseket követve biztosan megleljük majd a párunkat. Az egyetlen dolog, amit kontrollálhatunk, mi magunk vagyunk, ebből kifolyólag

a kellő önismeretnél kevesebb fontos dolog van, amit fel kell jegyeznünk magunknak randevúzáskor.

De mit tegyünk akkor, ha már hosszú ideje nem találjuk a lelki társunkat, vagy ha úgy érezzük, mi mindent megtettünk, valahogy mégsem működik semmi? Az igazság az, hogy ezekre a gondolatokra sincs egzakt magyarázat, viszont jó hír, hogy nem is ezek a megfelelő kérdések, melyeket fel kell tennünk magunknak, hogy mielőbb célt érhessünk. 

Ha egyfolytában a negatívumokra koncentrálunk, hajlamosak vagyunk ezt az energiát közvetíteni a külvilág felé is, miközben sokkal inkább arra kellene fókuszálnunk, ami pozitív bennünk, ami vonzó velünk kapcsolatban. Amennyiben így teszünk és hagyjuk ragyogtatni belső fényünket, sokkal nagyobb lesz az esély rá, hogy megleljük, akit igazán keresünk. 

7 kérdés, mi választ adhat arra, miért vagy egyedül

Amint feltárjuk, mi az, ami akadályoz bennünket a pártalálásban, arra is ráeszmélünk, hogy tulajdonképpen semmi baj nincs velünk, csupán eddig féltünk feltenni magunknak az alábbi fontos kérdéseket.

1. Tényleg boldog vagyok?

Elsőre elcsépelt tanácsnak tűnik, de a valóságban tényleg csak akkor rendeződhetnek körülöttünk a dolgok – legyen az akár a szerelem vagy a pártalálás –, ha a boldogságot már eleve magunkban hordozzuk. Egyszerűen meg kell találnunk azokat a tevékenységeket, melyek boldoggá tesznek, a többség ugyanis vonzódik a lelkileg kiegyensúlyozott emberekhez. Ha pedig őszintén boldognak érezzük magunkat, az kívülről is megmutatkozik, és könnyen visszatükröződhet valakiről, akit talán nekünk szánt a sors. 

2. Jól érzem magam a bőrömben?

Ez tulajdonképpen kapcsolódik az előző kérdéshez, ugyanis az emberek jellemzően olyasvalakit vonzanak magukhoz, aki az övékhez hasonló mértékű önbecsüléssel rendelkezik. Ha ezt alapul vesszük, máris érthetővé válik, eddig miért kapcsolódtunk mindig alacsony önértékelésű emberekkel.

Tehát nincs más dolgunk, mint meghatározni, mit szeretünk önmagunkban, és ezt a tulajdonságot erősíteni, bátran megmutatni, kik is vagyunk valójában.

Hibáink eltörpülnek majd pozitív kisugárzásunk és önazonosságunk mellett, nem mellesleg a megfelelő személy is meglátja majd bennünk, amit szeretnénk, ha ki merünk lépni saját árnyékunkból. 

kérdések válaszok egyedül szingli

7 kérdés, mi választ adhat arra, miért vagy egyedül (Fotó: Canva)

3. Félek, hogy nem találom meg az igazit?

A félelmeket táplálni ugyanannyi energiába telik, mintha pozitív megerősítéseinkbe invesztálnánk, miért is ne tennénk inkább akkor az utóbbit? Az egyik leggyakoribb félelem az igazi megtalálása kapcsán jelentkezik, de ha idejében tudatosítjuk magunkban, hogy nem létezik mindenben tökéletes ember számunkra a világon, irreális elvárásaink is szépen lassan szertefoszlanak.

Találjunk olyasvalakit, akinek a hibáit a legkönnyebb elviselni, de ezt megelőzően tanuljuk meg szeretni azt, akik vagyunk, és határozzuk meg, ehhez képest milyen társat képzeltünk el magunk mellé. Így nagyobb az esélye annak, hogy a megfelelő embert vonzzuk be az életünkbe, akit talán épp az tesz boldoggá a mindennapokban, ami bennünket is. 

7 valódi ok, amiért nem működnek a párkapcsolataid.

4. Félek, hogy hibát követek el?

Ha már félelmek, a legnagyobb szorongás egyértelműen a hibázás lehetőségéhez kapcsolódik, akár párkeresésről, akár más hétköznapi cselekedetről van szó. Ráadásul, ahogy a mindennapi életben, úgy a szerelemben is aktiválódnak kapott örökségeink, például szüleink helyes és helytelen párkapcsolati döntései. Ezek aztán tudatalatt vagy tudatosan, de meghatározzák viselkedésünket egy párkapcsolatban, sőt, már a randevúzás ideje alatt is.

Hogy letegyük ezeket a terheket, elsőként fel kell ismernünk, mi kik vagyunk és mit várunk a másiktól, hogy a sorsdöntő pillanatban nagyobb valószínűséggel ismerjük fel valakiben a társunkat. Adjunk egymásnak elegendő időt a megismerésre (legalább 6 hónapot), és később sose másokhoz viszonyítva hozzuk meg párkapcsolati döntéseinket. Ne hunyjunk szemet a bántó viselkedés felett, és mindig válasszunk olyasvalakit, aki ha úgy hozza az élet, hajlandó tenni a kapcsolat javításáért!

5. Mi van, ha találkozom valaki jobbal?

A lehetőségek korában még nehezebb meglelni azt az egyet, akivel boldogan élhetünk, de ha már megtaláltuk, ne kínozzuk magunkat a gondolattal, hogy időközben lemaradunk valakiről. Értékeljük választottunk jó tulajdonságait, és közben gondoljunk arra, hogy

akit messziről csodálunk, annak is megvannak a maga rögeszméi, még ha nincs is alkalmunk közelről megtapasztalni őket.

Az a valaki nem jobb, csak egyszerűen más, de ha közben a párunkban minden megvan, amit kerestünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy igazából csak rá van szükségünk. 

6. Aggódom, hogy elveszítem a szabadságomat?

Ha a válaszunk erre a kérdésre igen, akkor elkövetkezendő párkapcsolatunkban – vagy már a randevú során – őszintén beszélnünk kell igényeinkről. Egy kapcsolat két emberen múlik, nem veszíthetjük el a szabadságunkat, hacsak tálcán nem kínáltuk azt a másiknak. Ez is egy olyan pont, ahol az önértékelésünkön áll vagy bukik, mit engedünk meg magunknak és a társunknak, ha pedig úgy döntünk, túlzottan a másikra támaszkodunk, megeshet, hogy egy kis idő után csapdában érezzük magunkat.

7. Félek attól, hogy kompromisszumot kössek?

Álljunk ki bátran a számunkra fontos dolgok mellett, de ha úgy érezzük, felborulni látszik az egyensúly, próbáljunk meg inkább közös nevezőre jutni. Ez ugyanúgy vonatkozik a kezdeti ismerkedésre, mint a későbbi hosszú távú együttélésre, ugyanis minden élethelyzetben adódhatnak olyan helyzetek, amikor mindkét fél részéről szükség van a kompromisszumra.

Amennyiben egyedülállóak vagyunk, győződjünk meg arról, hogy hajlandóak vagyunk-e bizonyos dolgokban egyezségre jutni. Ha pedig jól ismerjük magunkat, tudjuk, mi tesz bennünket boldoggá, azt is könnyebb lesz meghatározni, mit szeretnénk viszontlátni a párunkban. 

Erre az 5 intő jelre figyelj, ha 40 felett randizásra adod a fejed.

Kiemelt kép: Getty Images