nyári randevú tippek

Nyári randikalauz: mit ne tegyél, ha hódítani szeretnél

Hamarabb ugorhatunk a randimedencébe, ha mindenki azt látja rajtunk, hogy szívesen csobbanunk.

A Grease című film óta tudjuk, hogy milyen elsöprő is tud lenni a nyári szerelem. Na, persze az őszi bonyodalmakat kihagynánk, de ez a cikk nem is a (valójában harmincas) középiskolásoknak szól. Hanem mindazoknak, akik leginkább a nyári hónapokban szeretnek randizni.

A napfény feltölti és boldoggá teszi az embereket, a sok boldog ember között pedig jóval könnyebb ráakadni arra az egyre (vagy akár többre), akivel szívesen randizna az ember.

Végre mindenki előjött a négy fal közül, nem csak fizikailag, de szellemi, érzelmi síkon is. Az emberek érzékelhetően nyitottabbak nyáron, így aki ismerkedni szeretne, annak ez az egyik legkedvezőbb évszak.

A sikeres randi gátjai sokszor bennünk rejlenek. 

Mit tegyünk vagy ne tegyünk a randi sikere érdekében?

Teli medencék várják a románcra vágyókat, szó szerint és képletesen is értve. Ám mielőtt fejest ugranánk a randimedencébe, nem árt, ha fejben tartunk néhány szabályt. A randi egy csodás párkapcsolat kezdete lehet, de ugyanígy katasztrófába is torkollhat. Ha az alábbi tippeket megfogadjuk, akkor viszont nagy eséllyel lubickolhatunk később.

1. Hagyd el a komfortzónát!

A nyár remek alkalom arra, hogy új helyeket, programokat és embereket fedezz fel. Minél jobban kinyílsz a külvilág felé, annál esélyesebb, hogy valamelyik találkozás eredménye egy nyári randevú lesz.

A legnagyobb hiba, amit ilyenkor elkövethetünk, ha a jól megszokott környezetünkben töltjük a napokat, ahol ugyanazokkal az emberekkel találkozunk. A komfortzónán belül ugyanis jó eséllyel csak olyanokkal futunk össze, akikkel semmi esély a romantikus kapcsolódásra. Teremts magadnak ingergazdag környezetet, ha úgy érzed, hogy a meglévő szociális köröd némi frissítésre szorul.

nyári randi tippek

Ideális nyári randi lehet egy közös fagyitesztelős túra, de persze lehet strandtesztelés is (Fotó: Getty Images)

Legyél szexi, játékos – hangzik el sokszor a jó tanács, ami természetesen nem működik varázsütésre.

Fáradtan, két hőhullám között nyilván kevesen képesek istennővé válni, de egy jó randinak már a lehetősége is kimozgat a szerelmi tespedésből.

Gyűjts energiát, és próbáld ki a régóta áhított hobbit, mondj igent a grillezős meghívásokra, próbáld ki azt a fagyizót, menj el végre táncolni, úszni vagy akár egy izgalmas raftingtúrára.

2. Tedd el a sötét ruhákat!

A randi egyik legnagyobb dilemmája, hogy mit húzzunk magunkra. A nő alapvető célja, hogy erőlködés mentesen tűnjön laza istennőnek, aki nem töltött órákat ruhaválogatással, sminkeléssel a találkozó előtt. Tudjuk jól, hogy a gyakorlat azért teljesen más képet mutat.

A randi előtti stresszöltözést úgy kerülhetjük el, ha alapvetően nem készülünk rá. Jobb, ha minden nap azzal a céllal öltözünk, ahogy szeretnénk magunkat érezni, ahogy szeretnénk, hogy az ellenkező nem lásson minket. A két dolog összefügg, és noha millió alkalommal hallottuk már, hogy nem a ruha teszi az embert, a csomagolás igenis számít.

Az alaktalan, zsákruhák például biztosan elnyomják a viselőjét, bármilyen alakkal is rendelkezik.

Részesítsd előnyben a nőies, színes, vidám darabokat, ebben a nyári gardrób tökéletes támaszod lesz.

Ha nem bírod a tipegést, nem kell magassarkút felvenned, de a nem tökéletes alak nem lehet kibúvó, hiszen senkié sem az. Legyen szó fagylaltszínről, virágos mintákról vagy élénk árnyalatokról, biztos, hogy te is megtalálod a számodra legjobb nyári viseletet.

A smink fronton jobb a kevesebb több elvet alkalmazni, nincs kellemetlenebb annál, mint amikor a randi végére menopauzás pandamaciként ülünk a partnerrel szemben.

3. A legjobb randihelyszín: szabadtér

Természetesen nem kizárt, hogy a szokásos szerdai meditációdon vagy a pénteki zsírégető edzéseden összeakad a tekinteted egy szempárral, de lássuk be, ha eddig nem jött össze, valószínűleg ezután se fog.

nyári randi tippek

A mosolygós, barátságos viselkedés meghozza a kívánt hatást (Fotó: Getty Images)

A nyár tökéletes alkalom, hogy ledöntsd a falakat. Menj ki a szabadba, élvezd a természetet és a mosolyokat! A kinti tartózkodás nem csak a fizikai és mentális jólétünket támogatja, hanem új lehetőségek, új találkozások bevonzását is jelenti. Érdemes már az első randit is kültérre szervezni, egy közös fagylaltozás, kertmozizás, séta vagy városi fesztiválozás tökéletes program, amelyen fesztelenül érezheted magad, és közben képet kapsz a másikról is.

Az aktív programmal kecsegtető randi megelőzheti a kínos csendet, hiszen már megvan a közös téma, amin el lehet indulni az ismerkedés folyamatában. Ráadásul őszintébb lehet, mint egy udvarias beszélgetés, ugyanis egy kedvelt tevékenység alatt inkább adjunk önmagunkat, és nem azzal foglalkozunk, hogy megfeleljünk egy idealizált képnek.

4. Gyakorold a flörtölést

Introvertáltak, félénkek, fáradtak vagy munkától meggyötörtek, van egy jó hírünk: mindenki képes a flörtölésre. Nem szükséges a hajunkat tekergetni három koktél után, sőt a randevú alatt is érdemes csínján bánni az alkohollal.

A randiig azonban csak úgy jutunk el, ha megközelíthetők vagyunk. Hogy lehet ezt elérni? Pofonegyszerű.

Hagyjuk otthon a frusztrált, cinikus énünket, és rázzuk meg magunkat! A kedves, barátságos és vidám viselkedés látványosan meghozza az eredményeket.

Először is vedd fel a szemkontaktust (már ha nincs rajtad a napszemüveg), és ne fordulj el, ha egy számodra szimpatikus egyén mélyen a szemedbe néz. Ha még mosolyogsz is, a siker garantált lesz, hiszen egy közvetlen, barátságos arc mélyebb nyomot hagy mindenkiben. Egy potenciális randi reményében pedig mondhatni kötelező elem.

A nyak alatti részeket se hagyjuk ki, azaz törekedj a nyitott testbeszédre. Ha már szóba elegyedtél az illetővel, fordulj felé és ne fond egymásba a végtagjaidat, ezzel is azt erősíted, hogy megközelíthető vagy.

Ha pedig a bátrak közé tartozol, nyugodtan tedd meg te az első lépést, ma már egy nőnek nem kell emiatt magyarázkodnia.

Végül egy apróság: valakit megszólítani valóban bátorságot igényel, kinek kevesebbet, kinek többet. De pusztán azért ne hajtsunk el senkit, mert hirtelen nem jut eszébe más, mint a nem találkoztunk már valahol klisé. Lehet, hogy a harmadik randevú után kiderül, ő lesz a tökéletes partner.

A második randi is sorsdöntő lehet, ezekre érdemes figyelni. 

Kiemelt kép: Getty Images