randi 40 felett intő jelek

Erre az 5 intő jelre figyelj, ha 40 felett randizásra adod a fejed

A randizás mindig tele van buktatókkal, és sokan azt hiszik, a korral szaporodnak a buktatók, holott sokkal nagyobb előnyben vannak a 40 felettiek, mint huszonévesek.

Sokkal többet hallunk, olvasunk arról, miért nehéz 40 éves kor felett randizni, és sokkal kevesebbet arról, hogy miért könnyebb, mint mondjuk 22 évesen. Hogy miért jó 40 éves kor felett randizni? Ezt vesszük most sorra, de azért eláruljuk azt az 5 intő jelet is, amit akkor se hagyj figyelmen kívül, ha minden porcikád ösztönösen már igent mondott a férfira.

De mielőtt bemutatnánk azt az ötféle viselkedést, ami vakítóan vibráló red flag, vagyis intő jel, vegyük sorra, miért gondolj úgy érett nőként a randizásra, hogy előnyben vagy a huszonéves önmagadhoz képest.

Ezért jó 40 felett randizni

1. Tudod, mit szeretnél

Egy biztos, annyi tapasztalatod már biztosan van magadról és a kapcsolatokról, hogy tudod, milyen kapcsolatra nincs szükséged. Tudatos vagy olyan tekintetben, hogy

pontosan érzed, milyen jellemvonások, szokások taszítanak és melyek azok, amik plusz pontot jelentenek.

Valld be, hogy pro-kontra listát vezetsz a fejedben, amikor ismerkedsz, és ahogy érkeznek az első jelek a randipartneredtől, úgy kerülnek a „tételek” az egyik oszlopba vagy a másikba. 

2. Nyitottabb vagy

Nem zársz ki típusokat, személyiségvonásokat annak ellenére, hogy jobban bírsz egy másik viselkedést. Például sosem kedvelted a harsány embereket, de az új kiszemelted a társaság középpontja, aki még hangos is, és mégis megtetszik. Vagy szereted a aktív, sport iránt érdeklődő férfiakat, de a potenciális randipartnered utoljára egyetem alatt edzett? Ettől még nem biztos, hogy kiesik a pikszisből – és ez jó! Sokkal nagyobb lesz így a merítés, és majd te újra rászoktatod az egészséges életmódra!

3. Engedékenyebb, empatikusabb vagy…

… de neked is erre van szükséged a másiktól. A 40 pluszos nők és férfiak már nagyon sok mindenen túl vannak a magánéletükben és a karrierjükben is, és ez értékes tapasztalatokkal gazdagít. Igen, sok csalódás is lehet a hátunk mögött, de jó esetben ettől nem elutasítóak és zárkózottak leszünk, hanem empatikusabbak.

Értjük, milyen házasodni, kudarcot vallani, levezényelni akár egy válást vagy csúnya szakítást. Nem tekintünk úgy egy elvált randipartnerre, hogy „na egyszer már elrontotta”, hanem tudjuk (ideális esetben), hogy ehhez sokszor a két fél hibája kell.

Randi 40 felett intő jelek

Érdemes egy hétköznapi, unalmas helyzetből kimozdulva is megismerni egymást (Fotó: Getty Images)

4. Fontossági sorrend

Saját fontossági sorrendje van mindenkinek – neked is, neki is. Ha van gyereketek, akkor biztosan mindkettőtöknek a saját gyereke lesz a legfontosabb, de ez nem azt jelenti, hogy egy új szerelem ne foglalhatná el az előkelő második helyet. Persze más a helyzet, ha csak az egyik félnek van gyereke vagy egyiküknek sincs, de szeretne családot alapítani. Az biztos, hogy 40 évesen megingathatatlanul tudja egy nő, hogy szeretne-e anya lenni vagy sem, és erről képes is nyíltan kommunikálni akár az első randin is.

5. Anyagi stabilitás

Jó esetben stabilabb egzisztenciális helyzetben van egy nő 40 éves kor felett, mint mondjuk egyetemistaként. Persze a mostani válságokkal, háborús krízisekkel, világjárvánnyal teletűzdelt elmúlt évek nem segítették az anyagi biztonságot, de legalább már elhiszed magadról, hogy a jég hátán is megélsz.

Íme néhány jó tanács, ha kemény (van másmilyen?) válás után újra randizni kezdesz.

Intő jelek, hogy jobb nem viszonyba kezdeni

Mindenkinek lehet rossz napja, főleg annak, aki éppen válik, pereskedik a gyerekekért vagy olyan karriermélyponton van, ahol nehéz vidáman lavírozni. Tehát mi sem tanácsoljuk, hogy az első és egyetlen első randin dőljön el minden, de igenis vannak olyan intő jelek, amiket komolyan kellene venni. Nézzük, melyek ezek!

1. A passzív pasi, aki talonban tart

Főleg üzenetekben, cseten, SMS-ben kommunikál, és állandóan érezteti, hogy nem áll készen egy tartós kapcsolatra. Közel tart magához, hiteget, de nem szeretne elköteleződni. Te pedig ne hitegesd magad, hogy ez megváltozik majd a kedvedért.

2. Exet kritizáló, két kapcsolat közötti randipartner

Ő bizony még sértett, és nem tudta lezárni az előző kapcsolatát. Jellemző, hogy szerinte mindenért az exe a hibás, ő maga pedig semmiben, sőt ő egy áldozat. Ha próbálod elterelni a szót a volt feleségről, barátnőről, ő rendre visszatér a témára.

3. Az önző, alkalmazkodni képtelen uralkodó típus

Minden róla szól, nem nagyon érdeklődik felőled. Az ő kedvenc helyein találkoztok, vagy ahol neki kényelmes, és soha nem a ott és ahol neked lenne jó. Nem tesz semmilyen erőfeszítést.

4. A faragatlan, aki miatt kellemetlen a randi

Nem kedves az emberekkel, beszólogat, nagyon kritikus. Nem kér a pincéről, hanem szinte parancsol. A rossz modor nem fog csak úgy elmúlni – mi előre szóltunk!

5. Az áldozat, aki még tévedhetetlen is

Előfordul, hogy késel, vagy nem jó helyen vársz rá a randin, és máris csak te lehetsz a hibás. Az előző kapcsolatai megromlásáért sem vállalja a felelősséget, a munkahelyi konfliktusai is más miatt robbannak ki. Ő egy gyámolításra szoruló áldozat, de hidd el, ha komolyra fordul a kapcsolatotok, mindig mindenért te leszel a hibás, ami rossz. Hát kell ez neked?!

Már a második randinál tartotok? Akkor ezekre érdemes figyelned!

Kiemelt kép: Getty Images