Hogyan kerüljük el a virtuális tér aknáit? Mit tegyünk, hogy az online társkeresésben több legyen jó, mint a rossz élményünk? Nem egyszerű a randiappokban és az ismerkedési trendeken kiigazodni, de a következő tanácsokkal az a célunk, hogy könnyebbé tegyük a párkeresést.
  • Több millióan használják a Tinder alkalmazást, mégis sokan elveszettnek érzik magukat benne. 
  • Milyen az ideális kép és bemutatkozás?
  • Vedd komolyan a tipikus red flageket, vagyis a negatív jeleket, hogy kiket kerülj el!

Ősidők óta szeretetre vagyunk huzalozva. Az idők során ez az alapvető igényünk nem változott, az eszközei viszont annál inkább. A digitális kor szétfeszítette az ismerkedés lehetőségeit, és bár az online társkeresők révén számos tapasztalatot szereztünk, egyre többen küzdünk kiégéssel, saját maguk leértékelésével.

Vizuális lényként természetes, hogy először a másik fotóját vizsgáljuk meg: vonzó az illető, tetszik a tekintete? A környezet azonban még többet árulhat el az illető életstílusáról, értékrendjéről: gyerekkel van, épp előad, netán horgászik vagy luxusautó mellett feszít? Ezek a részletek – akárcsak egy balul sikerült szelfi – könnyen eldönthetik a szimpátiánkat.

Ha első blikkre szimpatikus, vonzó az illető, akkor máris egyeztessünk randit?

Nem biztos, hogy érdemes mindenkivel találkozni, aki kicsit is tetszik, sok időt venne igénybe, és pont ez vezethet a kiégéshez. Időpocsékolásnak fogod érezni, belefáradsz, megunod az online társkeresést, és az is lehet, hogy így egy olyan jelöltről fogsz lecsúszni, akivel pont jól passzolnátok!

Nyitott szemmel

Tényleg rengeteg békát kell megcsókolni, amíg megtaláljuk a herceget? Nem feltétlenül. Sokszor feláldozzuk a vágyainkat a kívánt partner érdekében, hogy ne süssék ránk a válogatós bélyeget. Minél mélyebb azonban a randimedence, annál több időt és energiát áldozunk fel a társkeresés során.

Ha valaki például nem osztozik a tenisz iránti imádatunkban, még lehet ideális társ. Ha viszont egészen mást gondol a családalapításról, mint mi, nem érdemes folytatni az ismerkedést.

online-tarskereses-tippek

Fotó: Getty Images

Interjú helyett őszintén érdeklődj!

Ha csak igennel vagy nemmel tud felelni egy kérdésedre, vajmi keveset fogsz megtudni az illetőről. A hiányzó információkból pedig jó eséllyel olyan elméleteket gyártasz, melyek a saját tapasztalatodon alapulnak. Ne azt kérdezd, hogy volt-e már hosszú távú kapcsolata, hanem hogy milyen volt.

Az őszinteséggel a saját profilnál sem érdemes spórolni.

Esszéírás helyett világosan mutasd be, hogy ki vagy, mit szeretnél, csak így lesz esélyed bevonzani a számodra megfelelő partnert. Ha kölcsönös a szimpátia, akkor viszont bátran ismerkedj. Adj magadnak esélyt, és találj okot az igenre, hogy aztán személyesen is kiderüljön: érdemes volt találkozni.

online-tarskereses-tippek

Kép: Getty Images

Nem múló evolúciós örökségünk a túlélő mechanizmus, hogy agyunk a negatívumra jobban emlékszik. Egy randira azonban ne úgy készülj, mintha a kardfogú tigrissel találkoznál, csak próbáld magad jól érezni! Még akkor is, ha éppen három pocsék randi van a hátad mögött. Az új randialanyod is megérdemli a tiszta lapot és az őszinte érdeklődésedet!

Az online társkeresés csalódással járhat 

Nincs tragédia akkor sem, ha nem vagyunk mindenkinek elég vonzók, hiszen mindenkivel nem passzolhatunk egymáshoz. Ha kiderül, hogy nem illetek össze, lépj tovább határozottan és gyorsan. Az „Örültem a találkozásnak, további sok sikert!” udvarias üzenetet ne vedd a szívedre – a virtuális térben egyszer talán te is éppen ezt fogod küldeni valakinek.

Ha mindezekre odafigyelsz, az első randin már csak egy kérdést kell feltenned: van köztetek kapcsolódás vagy nincs? A majdani boldogságod nem a sütőtökös latte fölött fog eldőlni. Az viszont az igen, hogy milyen a másik kommunikációja, megnevettet, és élvezed-e a társaságát. Ez a lényeg, és ezekért fogsz úgy dönteni, hogy elmész a második randira is.

Ha kíváncsi vagy a társkeresés legújabb trendjeire, akkor kattints a korábbi cikkünkre!

Kiemelt kép: Getty Images