randevúzás szerelem válás után

Pártalálás válás után: 5 lépés, hogy sikeres legyen a randevúzás

Ha úgy érezzük, hogy a válás után készek vagyunk visszatérni a ringbe, nem árt, ha a siker érdekében még ezen az 5 lépésen átrágjuk magunkat.

Egy válás minden esetben komoly terhet ró nem csupán a felekre, de a pár környezetére egyaránt, ám még egy ilyen komoly döntés sem jelenti azt, hogy végérvényesen elveszett volna a remény. A való életből és a sztárvilágból is ismerünk olyan embereket, akiknek másodjára, harmadjára vagy akár negyedjére sikerült meglelniük azt, akivel a szívük mélyén le szeretnék élni az életüket. De ha nem is akarunk hinni a romantikus történeteknek, néhány gyakorlati lépésnek még megrögzött szkeptikusként is hitelt adhatunk.

A jó hír az, hogy a most következő segítőtippekkel egyúttal a megváltozott randevúzási szokások megértését is megkönnyíthetjük, kellő felkészültséggel pedig könnyebben tudunk a pozitívumokra koncentrálni. Persze nem áltatunk senkit azzal, hogy az alábbi tanácsok garantáltan előcsalogatják számunkra az igazit – hiszen önmagában véve a randevúzás sem sétagalopp –, de ha a cél érdekében mindent megteszünk, ami tőlünk telik, a befektetett energia idővel meghozza a gyümölcsét.

Ha tehát úgy érezzük, válás után készek vagyunk visszatérni a ringbe, nem árt, ha még ezen az 5 lépésen átrágjuk magunkat, nehogy a sorsdöntő pillanat előtt eltántorítson bennünket a korai csalódás.

1. Hagyd magad mögött a múltat!

Az egyik leggyakoribb hiba, melyet egy válás után elkövethetünk, az az, hogy azonnal fejest ugrunk a párkeresésbe anélkül, hogy érzelmileg valóban feldolgoztuk volna a minket ért nehézségeket. Ehhez először is

önmagunkkal kell őszintének lennünk, meggyőződni róla, hogy valóban nincs már bennünk eltemetett düh és harag, így könnyű szívvel továbbléphetünk.

Ellenkező esetben, ha ezeket a nehéz érzéseket a következő kapcsolatunkba is magunkkal cipeljük, könnyen lehet, hogy minden különösebb ok nélkül randevúpartnereinket okoljuk majd a bennünket ért múltbéli sérelmekért. 

randevúzás szerelem válás után

Mielőtt újra randevúznánk válás után, le kell zárnunk a múltat (Fotó: Getty Images)

2. Határozd meg a kizáró tényezőket!

Egyre gyakrabban hallhatjuk a red flags, vagyis a piros zászlók kifejezést (ennek ellentétje egyébként a bézs zászló, melyről már korábban is írtunk). Ezt azokra a problémákat sejtető intő jelekre használjuk, melyeket nem árt komolyan venni.

Az egyik legjobb módszer, ami könnyebbé teszi a randevúzást az az, ha összeírjuk, számunkra milyen tulajdonságok számítanak piros zászlóknak, vagyis olyan jellemzőknek, melyekről tudjuk, hosszú távon nem fogjuk tudni kezelni őket.

Ha a randevúpartnerünkön már az első találkozásokkor felismerjük ezeket a jeleket, akkor könnyebb lesz kiszűrni azokat a partnereket, akikkel nem tudnánk elképzelni magunkat a jövőben. 

4 jel, hogy a randipartnered igazából nem vesz komolyan.

3. Tudd előre, mi a célod!

Ha újra randevúzni szeretnénk, nem csupán azokkal a dolgokkal kell tisztában lennünk, melyeket nem akarunk már újra átélni egy kapcsolatban, de azokkal is, melyekre őszintén vágyunk. A határozottság nem csupán számunkra, hanem a másik számára is megkönnyíti az ismerkedést, hiszen nem vesztegetjük feleslegesen egymás idejét, mi több, hamarabb találhatunk magunk mellé olyasvalakit, aki tudja, mire vágyunk és akivel egy irányba tart az életünk. 

4. Legyél őszinte önmagadhoz!

Már az eddig említettekhez is elengedhetetlen ez a lépés, de a párkeresés során ezt a pontot nem lehet elégszer hangsúlyozni, mivel nem csupán önmagunk, hanem a randipartnerünk szempontjából is nagyon fontos.

Sokan hangoztatják a találkozók alkalmával, hogy ők őszinteségre vágynak, de

valójában csak nagyon kevesek rendelkeznek elegendő lelkierővel ahhoz, hogy nyíltak legyenek a másik emberrel szemben.

Azonban minél őszintébbek vagyunk önmagunkkal, és minél inkább arra koncentrálunk, mit keresünk a lehetséges társunkban, annál könnyebben találunk rá arra a valakire, akire igazán szükségünk van. 

5. Várd ki a megfelelő pillanatot a szexre!

A szexuális vonzalom nagyon fontos összetevője egy jól működő kapcsolatnak, de mint mindenben a randevúzás terén, itt is érdemes megtalálni a középutat – különösen egy válás után. Az sosem jó stratégia, ha túl korán beleugrunk egy szexuális viszonyba, mert a szex gyakran elhomályosítja ítélőképességünket, és olyan döntések meghozatalára késztet, melyek nem biztos, hogy összhangban vannak hosszú távú terveinkkel.

Ehelyett a párkapcsolati szakértők azt javasolják, tűzzünk ki magunknak egy próbaidőszakot, ami alatt eldönthetjük, megéri-e a komolyabb folytatást a kibontakozó viszony. Erre nincsen általános szabály, a lényeg, hogy számunkra természetes ütemben történjenek a dolgok, és adjunk magunknak időt, hogy megbizonyosodjunk róla, a megfelelő partnerrel lépünk a következő szintre. 

Második randi? Ezekre figyelj, hogy jó partnert válassz!

Kiemelt kép: Getty Images