halle berry edzés diabétesz

Halle Berry új étrenddel és edzéssel legyőzte a diabéteszt

Halle Berry mindig is őszintén vallott egészségi állapotáról, nem titkolózott a cukorbetegségéről és a menopauza okozta nehézségekről sem. Most arról mesélt, hogyan segített neki a sport a diabétesz leküzdésében.

Ha eddig azt gondoltad, hogy Halle Berry a szerepei vagy a megjelenése miatt igyekszik minél fittebb lenni, akkor óriásit tévedtél. Számára a mozgás és a sport sokkal fontosabb, mint azt sejtenéd. Az edzés mindig is fontos szerepet töltött be a színésznő életében, de a diabétesz diagnózisa és a menopauza kellemetlenségeinek leküzdésében központi szerepe lett az életében.

Berry a végletekig hajtja magát az edzésen, elkötelezett híve a ketogén diétának és az egészséges, természetes táplálék-kiegészítőknek is.

Az 57 éves színésznő szinte minden nap edz, talán a kőkemény sportolásnak is köszönhető, hogy bő tíz évet letagadhatna a korából. Berry személyi edzője és táplálkozási szakértője Peter Lee Thomas a People-nek 2018-ban azt nyilatkozta, sosem nézett utána, hogy a színésznő pontosan hány éves, mert mindig olyan odaadással, elszántsággal edzett és olyan fitt volt, mint egy 25 éves.

Ilyen egy hétköznapi edzés Halle Berry módra:

Heti 5 szigorú edzés

A színésznő majdnem minden nap sportol, edzővel hetente ötször csinálja végig a kemény edzésprogramot. Trénere szerint Berrynek olyan edzett a felsőteste, hogy valószínűleg nincs olyan típusú fekvőtámasz, amit ne tudna megcsinálni.

Az edzés alatt kis súlyokkal és nagy ismétlésszámmal dolgoznak, plusz használják a színésznő saját testsúlyát is erőkifejtéshez. Peter Lee Thomas szerint olyan jó a Berry fizikuma, hogy bármikor élsportoló válhatott volna belőle, de hogy ezt a fittséget fenntartsák mindig kipróbálnak változatos, izgalmas új gyakorlatokat is.

Halle Berry egyébként rengeteg sportban kipróbálta már magát, és mindegyikben tehetségesnek bizonyult,

otthon van a harcművészetekben és az ökölvívásban, de a legnehezebb jógagyakorlatok sem okoznak neki nehézséget, hiszen egykor tornász volt.

A sztár ezt az életformát szeretné átadni másnak is, ezért Thomasszal 2018-ban elindított egy Instagram-sorozatot #FitnessFriday címmel. A posztokban ötleteket adnak arra, kevés eszközzel hogyan edzenek otthon a színésznő követői. Nem sokkal később rē-spin néven online fitneszközösséget hozott létre, ahol edzési tippeket, recepteket, termékajánlásokat és egyebeket osztott meg, majd rebrandelte a márkát, és a menopauza került a nőkből álló közösség fókuszába.

A cukorbetegség ma már sajnos népbetegség. Minden, amit a diabéteszről tudni érdemes.

Halle Berry edzés diabétesz

Halle Berry ilyen csodás formában van 57 évesen (Fotó: Neilson Barnard/Getty Images)

A gyengeségét erősségre fordította

Halle Berry 2023-ban az amerikai Shape magazinnak mesélte el, hogy amikor 22 éves korában diabétesszel diagnosztizálták, akkor eldöntötte, mindent megtesz, hogy le tudjon szokni az inzulininjekcióról.

A betegsége miatt új rutint alakított ki, amitől a változókor alatt is egészségesebb és fittebb, mint az ő korában szinte bárki.

„A cukorbetegségem egy negatívum volt, amit pozitívvá tudtam változtatni” – nyilatkozta a színésznő néhány éve. És valóban a diabétesz diagnózisa nyitotta fel a szemét, hogy változtatnia kell és így lett Hollywood egyik legfittebb sztárja.

Halle Berry a cukorbetegség miatt tette le a voksát a ketogén diéta mellett, amely magas zsírtartalmú, mérsékelt mennyiségű fehérje- és alacsony szénhidrátbevitelt jelent. Örökre búcsút mondott a feldolgozott szénhidrátoknak és a cukornak, vagyis a pékáruknak, sütiknek és a fehér kenyérnek. Valamint ebben az időszakban kezdett bele a rendszeres erőnléti edzésekbe is.

Tudsz fekvőtámaszt csinálni? Az erőnléted egyik jelzője, hogy mennyi fekvőtámaszt tudsz lenyomni. Ezzel a 4 gyakorlattal letesztelheted a fittségedet.

Kiemelt kép: Halle Berry 2023-ban, New Yorkban Michael Kors bemutatóján (James Devaney/GC Images/Getty Images)

Szeretnél találkozni a Nők Lapja újságíróival és szakértőivel? Szeretettel várunk a Példakép Díj átadóján! Jegyek már kaphatók!

Nők Lapja Példakép Díj