kate-middleton-betegseg-harry-meghan-hazassag

Katalin betegsége válságba sodorhatja Harry és Meghan házasságát

Szakértők szerint komoly feszültségek törhettek felszínre közöttük a hetekben...
  • Még januárban került kórházba Kate Middleton betegség miatt. Másfél hete derült ki, hogy kemoterápiás kezelést kap orvosaitól.
  • Azóta megtudtuk: nemcsak előttünk volt titok ezidáig Kate Middleton betegsége, hanem Harry sussexi herceg és Meghan Markle előtt is.
  • Sussexék azóta sem látogatták meg Katalin hercegnét és családját – ez azonban állítólag közöttük is 

Az utóbbi időben a brit királyi család több tagját is súlyos betegséggel diagnosztizálták. Előbb annak a híre járta be a világot, hogy III. Károly királyt prosztatarák ellen kezelik, majd András yorki herceg volt felesége, Sarah Ferguson árulta el, hogy bőrrákkal küzd. Később megtudtuk, hogy a walesi hercegné szintén kemoterápiát kap. Kate Middleton betegsége ráadásul igen régi sebeket téphetett fel a királyi családban.

Tom Quinn szakértő a brit The Mirror lapnak elmondta, értesülései szerint a napokban

Vilmos herceg és Katalin hercegné megkérte Harryt és Meghant, hozzák el hozzájuk látogatóba gyermekeiket, Archie-t és Lilibetet – ezt a kérést azonban Meghan határozottan visszautasította.

„Kizárt, hogy Meghan elhozza a gyerekeket az Egyesült Királyságba. Vilmos és Kate javasolta, hogy látogassák meg őket, és a családok béküljenek ki végre, de kérésük süket fülekre talált” – fogalmazott Quinn. Úgy tűnik tehát, hogy Kate Middleton betegsége sem elegendő ok sussexéknek (legalábbis egyikőjüknek) a békülésre.

kate-middleton-betegseg-harry-meghan-hazassag

Fotó: Stephen Pond/Getty Images

Egy másik szakértő, Richard Fitzwilliams nemrég a The Sunnak mondta azt, hogy szerinte fordulat következhet be a hercegi testvérpár viszonyában, mikor Harry májusban egy rendezvény miatt az Egyesült Királyságba látogat majd. Fitzwilliams szintén abban reménykedik, hogy ekkor a testvérek – édesapjuk és Kate Middleton betegségére való tekintettel – végre elássák a csatabárdot. Ugyanakkor ő is egyetért abban, hogy a kialakult helyzet méregfogát továbbra is Meghan Markle jelenti.

Kate Middleton betegsége régi sebeket tépett fel

Tom Quinn a már említett interjúban úgy fogalmazott: Kate Middleton betegsége és az azzal kapcsolatos történések mély feszültségeket hozhatnak felszínre Harry és Meghan között. Szerinte sussexék házassága korántsem olyan felhőtlen, mint amilyennek ők azt beállítani próbálják. Quinn elmondta: a pár kapcsolata manapság igencsak felhős, mindez pedig a következő hetekben tovább fokozódhat. Ennek legfőbb oka, hogy 

Meghan állítólag soha többé nem akarja betenni a lábát Angliába, Harry herceg viszont szívesen visszatérne családjához 

– pláne most, hogy több közeli rokona is megbetegedett. Szakértők úgy tudják, Harry nagyon is szeretné, hogy Meghan elkísérje őt az angliai útjaira, felesége azonban hajthatatlan. Arról semmit sem tudni, hogy gyermekeik mit szólnak mindehhez; hogy nekik vajon hiányzik-e nagyapjuk, nagybátyjuk és három unokatestvérük…

Kate Middleton betegsége nem az egyedüli súlyos eset a családban.

Kiemelt kép és belső fotó: Vilmos walesi herceg (akkoriban még Cambridge hercege), Katalin walesi hercegné (akkoriban Cambridge hercegnéje), Megán sussexi hercegné és Henrik sussexi herceg a 2018-as karácsonyi mise előtt – Fotó: Stephen Pond/Getty Images