kate-middleton-betegseg-harry-meghan

Katalin hercegné betegségéről direkt nem tájékoztatták Harryt és Meghant

A királyi család egyáltalán nem bízik már sussexékben.
  • Még januárban került kórházba Kate Middleton betegség miatt.
  • A múlt héten tudhattuk meg, hogy Kate Middleton betegsége igen súlyos, jelenleg kemoterápiás kezelést kap orvosaitól.
  • Mindez nemcsak előttünk volt titok ezidáig, hanem Harry herceg és Meghan Markle előtt is.

Az utóbbi időben a brit királyi család több tagját is súlyos betegséggel diagnosztizálták. Előbb annak a híre járta be a világot, hogy III. Károly királyt prosztatarák ellen kezelik, majd András yorki herceg volt felesége, Sarah Ferguson árulta el, hogy bőrrákot diagnosztizáltak nála. Később megtudtuk, hogy a walesi hercegné szintén kemoterápiát kap – de Kate Middleton betegsége Harry hercegék előtt is titok volt ezidáig.

Nemrég maga Sarah Ferguson szólalt meg a sajtóban a történtekkel kapcsolatban. Fergie mindenekelőtt megnyugtatta az olvasókat saját állapotát illetően. Elmondta, hogy az ő kezelése sikeresnek bizonyult, valamint imáit és jókívánságait küldte Katalin hercegnének.

Harry és Meghan viszont hivatalos közleményben reagáltak a diagnózis hírére. Richard Fitzwilliams szakértő szerint az üzenet távolságtartó hangnemét az indokolja, hogy sussexéket sem tájékoztatták a betegségről korábban.

Fitzwilliams a The Sunnak mondta el, hogy szerinte azért nem szóltak Kate Middleton betegségéről Harry hercegnek és Meghan Markle-nak, mert a páros hivatalosan is kiesett a királyi család legbelső bizalmi köréből. A szakértő meglátása szerint az, hogy korábban beavatták őket titkaikba, „végtelen sok problémát okozott a királyi családnak”. További források szerint azonban Harry és Meghan a hétvégén személyesen is megkeresték Katalint, hogy mielőbbi gyógyulást kívánjanak neki.

Kate Middleton betegsége sem elég ok a békülésre

Azt gondolhatnánk, hogy nagy baj idején minden család összetart, és eltörpülnek a korábbi, piti konfliktusok. A brit királyi családra ez azonban nem teljesen igaz. Úgy tűnik, sussexéknek a király, majd Kate Middleton betegsége következtében sem nyújtott békejobbot a rokoni kör.

kate-middleton-betegseg-harry-meghan

Harry és Vilmos herceg 2018. július 10-én (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Harryt és Meghant legutóbb 2022 szeptemberében láthattuk Vilmossal és Katalinnal együtt mutatkozni (nyitóképünk is ekkor készült). Akkor II. Erzsébet királynő halála után tettek közös látogatást Windsorban, és az uralkodót gyászoló tömeghez is kivonultak.

Azóta másfél év telt el, a testvérpár pedig továbbra is makacsul tartja magát a mosolyszünethez – bármi áron.

Katalin hercegné 2024. március 22-én egy videóüzenetben fedte fel rákdiagnózisát. A felvételen a walesi hercegné elmondja, azért várt eddig a bejelentéssel, mert férjével előbb három gyermeküknek, a 10 éves György hercegnek, a 8 éves Sarolta hercegnőnek és az 5 éves Lajos hercegnek akarták érthetően és nyugodtan elmagyarázni, mi történt, és mi vár ezután családjukra.

Nem sokkal a videó közzététele előtt egy közeli forrás a People-nak elmondta, Harry és Meghan a sötétben tapogatózik Kate Middleton betegségével kapcsolatban. Bár sussexék februárban (Károly király rákdiagnózisának bejelentése után) Kaliforniából az Egyesült Királyságba utaztak, rövid tartózkodásuk során nem találkoztak Vilmos herceggel és Katalin hercegnével. Egyelőre nem tudni, terveznek-e újabb rokonlátogatást a friss hírek fényében…

Kate Middleton betegsége nem az egyedüli súlyos eset a családban.

Kiemelt kép: Katalin walesi hercegné, Vilmos walesi herceg, Henrik sussexi herceg és Megán sussexi hercegné II. Erzsébet brit királynő halálát követően a Windsori kastélynál – Fotó: Kirsty O’Connor / WPA Pool/Getty Images