katalin-hercegne-video

Sikeres lábadozás? – Videó készült Katalin hercegnéről

A rajongók nagyon örülnek, hogy újra láthatják Katalin hercegnét.
  • Még januárban került kórházba Katalin hercegné – azóta nem vett részt egyetlen nyilvános eseményen sem.
  • Sokan találgatni kezdtek, hogy mégis mi történhetett vele, a palota ugyanis nem osztott meg érdemi részleteket az állapotával kapcsolatban.
  • Egyesekben az is felmerült, hogy Katalin hercegné azért tűnt el a nyilvánosság elől, mert bajban van a házassága.

A TMZ-hez jutott el az első olyan videofelvétel, amin hosszú hónapok után újra láthatjuk Katalin hercegnét. A link alatt megtekinthető filmen Katalin férje oldalán – jókedvűen és lendületesen – sétálgat bevásárlás közben. A felvételt készítő forrás elmondása szerint a videó szombaton (2024. 03. 16-án) készült Windsor közelében.

Ez az első alkalom, hogy a walesi hercegnét videón láthatjuk azóta, hogy a Kensington-palota bejelentette, Katalin 2024. január 16-án hasi műtéten esett át.

(Március elején egy fotó már bejárta az internetet, amin Katalint édesanyja mellett egy kocsiban ülve láthattuk.) A videó közzététele előtt a The Sun is beszámolt róla, hogy néhányan látni vélték Katalin hercegnét a napokban, bizonyíték híján azonban sokan ezt puszta pletykának minősítették.

Miért tűnhetett el Katalin hercegné?

Talán nem a legjobb döntés a palota részéről a titkolózás. Amióta ugyanis a világ megtudta, hogy Katalin hercegné kórházba került, egymást érik a családjáról szóló rosszindulatú pletykák. Az utóbbi időben az alábbi elméletek voltak a legnépszerűbbek:

1. elmélet: Katalin azért tűnt el, mert Vilmos megcsalta, és épp válni készülnek

Évek óta rebesgetett pletykák kaptak újra szárnyra a rejtélyes eltűnés következtében. Sokan azonnal telekürtölték a világhálót azzal, hogy Katalin hercegné talán nem is beteg. Vagyis „legfeljebb” súlyos idegösszeomlása volt, mivel Vilmos minden bizonnyal újra a régi szeretőjével, Rose Hanburyvel csalja őt.

katalin-hercegne-video

Katalin hercegné feltételezett riválisa, Rose Hanbury (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Mi több, egyesek szerint a nő teherbe is esett, és Katalin emiatt került nagyon rossz állapotba. Ezen találgatások egészen odáig vezettek, hogy egyesek kijelentették: Katalint minden bizonnyal még a rehabra is beutalták, hogy kicsit kipihenje a riadalmakat – és ezért nem láthattuk őt hónapok óta.

2. elmélet: Katalin hercegné egészségi állapota sokkal rosszabb, mint gondoljuk

Korábban az is felmerült, hogy Katalin, bár valóban hasi műtéten eshetett át, valójában sokkal komolyabb betegséggel küzd, mint gondoltuk. Egy TikTok-felhasználó azzal rukkolt elő, hogy ő tudni véli: Katalin vagy fekélyes vastagbélgyulladással, vagy Crohn-betegséggel küzd. A videós hozzátette, ő az utóbbit valószínűbbnek tartja. Ezután pedig azt is megkockáztatta, hogy szerinte Katalin hercegné kolosztómián esett át, azaz a vastagbelét a hasfalán kívülre vezették.

3. elmélet: Katalin plasztikai műtéten esett át

Voltak, akik ennél ártatlanabb okokat sejtettek az eltűnés mögött. Ezek közül az egyik legnépszerűbb elmélet, hogy a hercegné arcfelvarráson esett át.

4. elmélet: Katalin hercegné elhunyt

Nyilvánvalóan a legeslegvadabb elképzelés is megfordult az összeesküvés-elméletek hívőinek fejében. Olaj volt a tűzre, hogy a palota nemrég hamis fotót tett közzé Katalin hercegnéről. Sokak úgy vélik, ez volt a végső bizonyíték arra, hogy Katalin nincs többé, a palota viszont még nem áll készen ennek bejelentésére. (A most előkerült videó láttán talán elfogadhatjuk, hogy Katalin esetleg mégsem halt meg, és nem is helyettesítették egy hasonmással…)

Mégis mi történhetett valójában?

Ahogyan azt korábban már megírtuk, a legvalószínűbb verzió még mindig az, hogy Katalin hercegné – a palota közleményének megfelelően – valóban egy hasi műtéten esett át, ami után némi pihenésre van szüksége.

Elizabeth Holmes újságíró szerint a közösségi médiában született abszurd teóriák annak következményeképp robbantak ki, hogy igen szokatlan módon Vilmos herceg is lemondott néhány hivatalos eseményt az elmúlt hetekben. Szerinte azonban további aggodalomra semmi ok. „Katalin hercegné most esett át egy komoly műtéten, és a palota által eredetileg megadott felépülési időn belül lábadozik” – hangsúlyozta Holmes az NBC Newsnak.

A palota ígérete szerint Katalin húsvét után újra munkába áll, így akkor talán végre maga az érintett is reagálhat a kegyetlen találgatásokra.

Bár a palota kommunikációs etikettjét ismerve az is meglehet, hogy soha nem fog kiderülni ennél több az elmúlt időszak eseményeiről…

Nemcsak Katalin hercegné életét nehezíti meg az a 27 furcsa szabály, amit a brit királyi család minden tagjának be kell tartania.

Kiemelt kép: Katalin walesi hercegné 2023 decemberében – Fotó: Samir Hussein/WireImage via Getty Images