vilmos herceg katalin válás

Állítólag Vilmos herceg hűtlensége miatt tűnt el Katalin a nyilvánosság elől?

A rossznyelvek szerint Katalin hercegné már be is adta a válási papírokat. Lássuk, mi igaz mindebből!

Katalin hercegné, a brit királyi család egyik legismertebb és legkedveltebb tagja nemrég hirtelen eltűnt a nyilvánosság elől, ami természetesen rengeteg találgatást és pletykát gerjesztett a médiában és a rajongók körében egyaránt. Mindenkit izgat a kérdés: hol van Katalin hercegné, miért nem láthatjuk?

Az egyik legfőbb találgatás a hercegné egészségi állapotával kapcsolatos. A Kensington-palota január közepén jelentette be, hogy Katalin hercegné műtéten esett át, de részleteket nem közöltek arról, hogy miért volt szükség a beavatkozásra. Az elmúlt hetekben semmiféle hivatalos információ nem érkezett az állapotáról, ami csak tovább növelte a találgatásokat és a pletykákat.

Ahogy az lenni szokott, az internetet ellepték a mémek és a különböző teóriák, melyek szerint a hercegné valamilyen plasztikai beavatkozást végeztetett el magán (sokan a bbl néven ismert fenékemelő műtétet vizionálták), míg mások szerint egy esetleges daganatos megbetegedés miatt kellett valamilyen komolyabb műtéten átesnie. A legviccesebb azonban az az összesküvés-elmélet, miszerint a hercegné csupán frufrut vágatott magának, és most arra vár, hogy megnőjön a haja…

Őmiatta válik Katalin és Vilmos?

Egy másik, ezeknél sokkal bizarabb elmélet szerint a 42 éves Katalin hercegné és férje, Vilmos herceg házasságában problémák vannak, és ezért rejtőzködik a nyilvánosság elől a főnemes asszony. Noha nincs semmilyen konkrét bizonyíték erre az állításra, az emberek mégis spekulálnak arról, hogy miért marad távol Katalin a királyi kötelezettségektől.

A brit királyi család házasságairól szóló pletykák mindig is nagy figyelmet kaptak, és bár a Kensington-palota nem tett hivatalos nyilatkozatot ezzel kapcsolatban, a médiában (és persze a rajongók körében is) felütötte fejét egy olyan szóbeszéd, ami néhány évvel ezelőtt már bejárta a sajtót.

vilmos herceg katalin válás

A pletykák szerint miatta válna el Vilmos herceg és Katalin hercegné? Rose Hanbury a Norfolk megyében található Houghton Hall uradalom tulajdonosának felesége, és közel áll a brit királyi családhoz (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

A közvélemény figyelme 2019-ben fordult először Rose Hanbury, Cholmondeley márkinéja felé, amikor pletykák merültek fel arról, hogy valamilyen kapcsolat van közte és Vilmos herceg, Katalin hercegné férje között. Ezt követően fokozódott a média érdeklődése a viszonyuk iránt. 

A pletykák egyik fő forrása az volt, hogy Hanbury és Vilmos herceg szomszédok a Norfolkban található Sandringham királyi birtokon, Katalin hercegné és Vilmos herceg pedig több közös eseményen is részt vettek a Cholmondeley-családdal.

Többen egyenesen úgy emlegetik Rose Hanburyt mint Katalin Kamilláját, ezzel a néhai Diana hercegnőre és a hírhedt szerelmi háromszögre célozva.

Tudni vélik, hogy miatta tűnt el a hercegné most a nyilvánosság elől, hogy titokban nyalogassa a sebeit, sőt, már a válási papírokat is beadta, mivel a herceg és a márkiné ismét összejöttek. 

Azonban fontos megjegyezni, hogy sem Vilmos herceg, sem Katalin hercegné nem kommentálta a pletykákat, és azok hivatalosan sosem erősítették meg sem akkor, sem azóta. A királyi család hagyományosan nem szokott reagálni semmilyen pletykákra vagy a magánügyeiket érintő kérdésekre, így Hanbury és Vilmos herceg állítólagos kapcsolatáról semmi hivatalosat nem tudunk.

Mit csinál akkor Katalin hercegné?

A legvalószínűbb, hogy Katalin hercegné valóban csak pihen és gyógyulásra koncentrál a műtétje után. Az biztos, hogy nem tűnt el a föld felszínéről, hiszen nem olyan régen lencsevégre kapták a hercegnét Londonban.

Elizabeth Holmes, királyi szakértő szerint a közösségi médiában zajló, általa abszurdnak nevezett teóriákat az okozta, hogy Vilmos herceg is lemondott hivatalos eseményeket. „Bizonyára vannak olyan emberek, akik valóban aggódnak Katalin hercegné miatt, de a közösségi média vihara igazságtalan –  mondta Holmes az NBC Newsnak, és utalt arra, hogy a hivatalosan megadott felépülési idő még egyáltalán nem járt le. 

– Ez a nő most esett át egy komoly műtéten, és a palota által eredetileg megadott 10 hetes felépülési időn belül lábadozik.”

A királyi család tagjai rendszeresen szünetet tartanak a nyilvános megjelenésektől – így a prosztatarákkal küzdő III. Károly király és az őt helyettesítő Kamilla királyné is –, ami általában nem okoz nagy feltűnést vagy gerjeszt találgatásokat.

Azonban mivel Katalin hercegné távolléte most hosszabb ideig tart a megszokottnál, az emberek természetesen kezdenek kíváncsiak lenni, hogy mi történik a színfalak mögött. A palota hivatalos közleménye szerint semmi ok az aggodalomra: a hercegné húsvét után visszatér a feladataihoz, addig viszont megérdemel némi teret.

A brit Hello magazin legfrissebb, március 6-án nyilvánosságra hozott címlapja szerint tényleg nincs ok az aggodalomra: Katalin hercegné már gőzerővel készül a visszatérésre.

Kiemelt kép: Christopher Furlong/Getty Images