“Hárman voltunk ebben a házasságban” – Ilyen volt Diana, Károly herceg és Kamilla szerelmi háromszöge

A történelem egyik legszívszorítóbb szerelmi háromszögében nincsenek bűnösök, csak áldozatok, akik a boldogságukkal fizettek nagy árat érzelmeikért. Kamilla, Károly herceg és Diana hercegnő kapcsolatának eddig kevéssé ismert részleteiről a királyi család egyik önéletrajzírójának, Penny Junornak a jövőre megjelenő kötete rántja le a leplet.

Egy pólómeccsen találkoztak 1970-ben

Kamillát és Károlyt egy pólómeccsen mutatták be egymásnak. A trónörökösnek imponált a nő közvetlensége és lazasága és az, ahogy nemcsak a szájával, hanem a szemeivel, az egész lényével mosolyogni tudott.

Kamillával egy időre elváltak útjaik

Károly csatlakozott a haditengerészethez, ami próbára tette a kapcsolatukat. Emellett az is nehézséget okozott, hogy Kamilla nem rendelkezett nemesi vérvonallal és az ártatlanságát sem őrizte, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a herceg felesége lehessen. A pár végül eltávolodott egymástól és Kamilla Andrew Parker Bowles oldalán kereste tovább a boldogságot.

Kamilla 1973-ban férjhez ment

Károly herceg kérése ellenére Kamilla elfogadta Andrew Parker Bowles házassági ajánlatát és 1973-ban hozzáment feleségül. Károllyal azonban továbbra is barátok maradtak.

Először Diana testvérével randevúzott

Amikor Károly herceg először találkozott Dianával ő még 16 éves volt, és a trónörökös a nővérével, Lady Sarah Spencerrel randevúzott. 1978 és 1979 között Kamilla és Károly herceg kapcsolata azonban ismét elmélyült és Kamilla férjének tudtával folytattak viszonyt.

Találkozás a leendő hercegnővel

Károly herceg 1980-ban ismét találkozott Dianával, akiben nemcsak ő, hanem a média is a leendő hercegnőt látta. Ebben az időben Diana sokat vett részt Károly herceg pólómeccsein, ahol néha Kamillával is összefutottak.

Királyi házasság– szerelemből?

Diana és Károly összesen 12 alkalommal találkoztak azelőtt, hogy összeházasodtak volna. Mindenki álompárként tekintett rájuk, Károly pedig házasságuk kezdeti időszakában hűséges volt Dianához, aki szerint ezekben az években voltak a legközelebb a boldogsághoz.

Diana: “Hárman voltunk ebben a házasságban”

1986-ban a trónörökös és Kamilla újra találkozgatni kezdtek egymással, a viszonyról pedig hamarosan Diana is tudomást szerzett. Sőt, az önéletrajzírójának, Andrew Mortonnak azt is elárulta, hogy a nehéz helyzetben Kamillához fordult. „Tudom, mi folyik közted és Károly között, csak azt akarom, hogy tudjál róla” – emlékezett vissza az író által készített felvételeken. Mire Kamilla ezt válaszolta: „Mindened megvan, amit valaha szerettél volna, a világ összes férfija beléd szerelmes, van két gyönyörű gyereked, mi mást akarnál”? Diana a felvételek szerint a következőket válaszolta: „A férjemet akarom”.

Diana és Károly külön válnak, Kamilla elválik

1992-ben már a széles közönség előtt is ismert volt a viszony, Károly herceg és Diana decemberben jelentették be, hogy szétmennek. Három évre rá Kamilla is véget vet a házasságának, eltérő érdekekre hivatkozva. Ugyanebben az évben Diana interjút ad a BBC-nek, aminek elmondja: “Hárman voltunk ebben a házasságban, szóval egy kicsit zsúfolt volt már”.

A szabadság ára

1996-ban Diana és Károly hivatalosan is elválnak, egy évre rá pedig a szívek királynője egy tragikus autóbalesetben életét veszti. Hosszú évek telnek még el, mire a közvélemény és II. Erzsébet is legitimálja Károly és Kamilla kapcsolatát, akik 2005-ben házasodnak össze.

Időskori boldogság

Károly herceg és Kamilla nehezen felépített harmóniájának három ember hosszú évtizedeken át tartó boldogtalansága és egy hatalmas tragédia volt az ára. De talán ez teszi történetüket mélyen emberivé.

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest

(people.com)