vilmos harry herceg békülés

III. Károly betegsége ellenére mélyül a konfliktus a királyi családban

Harry herceg azonnal Angliába repült az Egyesült Államokból, ahogy kiderült, hogy édesapja, III. Károly király súlyos betegséggel küzd. Ám a látogatás egyáltalán nem sült el jól.
  • III. Károly király betegsége miatt Harry is hazautazott.
  • Úgy tűnik, hogy béke helyett mélyül a konfliktus a brit királyi családban.
  • Harry már biztosan nem szívesen látott vendég Nagy-Britanniában.

Néhány napja derült ki, hogy III. Károly brit uralkodó rákbetegséggel küzd, és egy ideig visszavonul a nyilvánosság elől. Sokan abban reménykedtek, hogy ez a szomorú fordulat lehetőséget ad arra, hogy a király két fia, Vilmos és Harry végre kibéküljön. Harry és apja, az egykori királynő, II. Erzsébet temetésén találkozott utoljára, 2022 őszén.

A békülés még várat magára

Amikor a hétvégén Angliában újra személyes látogatásra került sor, a királyi család mindössze 30 percet adott Harrynek.  Orvosi javaslatra ennél többet nem tölthetett a herceg a beteg apjánál, nehogy „túlságpsan felizgassa magát a király, mert a stressz rontana az állapotán”.

A királyi család hivatalos életrajzírója, Tom Bower egy interjúban egyenesen mérgezőnek nevezte Harryt és Meghant, akiket nem látnak szívesen Nagy-Britanniában.

 https://www.noklapja.hu/aktualis/2024/02/12/harry-karoly-kiraly-betegseg/ ‎

Meghan és Harry nem szívesen látott vendég Nagy-Britanniában (Fotó: Getty Images)

Bower még azt is elmondta, hogy véleménye szerint egészen biztosan van valami más ok is Harry látogatása mögött, és csak mellékesen, egy jó PR-fogás kedvéért látogatta meg a beteg édesapját. Meghan Markle és a gyerekek egyébként nem tartottak a herceggel, Harry családja otthon maradt kaliforniai házukban. 

Harry villámlátogatása mindössze egynapos volt, és a herceg ezalatt sem szállhatott meg a királyi család egyik ingatlanában sem.

A Sussex hercege a hírek szerint egy szállodában aludt, miután meglátogatta édesapját, és másnap reggel már repült is vissza az Egyesült Államokba. A királyi családhoz közelálló író úgy gondolja, hogy ezek az „üzenetek” elég egyértelműek: a király és Vilmosék még mindig nem látják szívesen a botrányt kirobbantó Harryt a hazájában.

Vilmos herceg szerint „agymosás” okozhatta Harry herceg pálfordulását, kattints a linkre, ha érdekelnek a részletek!

Kiemelt kép: Chris Jackson/Getty Images