Jennifer Grey izgalmas kulisszatitkokat árult el a Dirty Dancing folytatásáról

A színésznőt újra láthatjuk majd Baby szerepében.

A világ közel 35 évvel ezelőtt, Patrick Swayze filmbeli partnereként ismerhette meg a színésznőt. A Dirty Dancing – Piszkos tánc című, minden idők egyik legikonikusabb táncos filmjének folytatását évek óta rebesgették már (itt tesztelheted, hogy mennyit tudsz a filmről), májusban pedig a hivatalos bejelentés is megtörtént (erről mi is írtunk akkor). A 62 éves Jennifer Gray nemcsak színészként, de producerként is feltűnik majd a folytatásban, és bár nagy titok övezi a forgatás részleteit, a színésznő néhány újdonságot azonban mégis elárult a várhatóan 2024-ben mozikba kerülő folytatásról. 

„Babyt senki sem ültetheti a sarokba!” 

„Számíthattok rá, hogy visszatérünk a Kellerman’s-be (a szállodába, ahol az 1987-es film szereplői laktak – a szerk). 

Baby karaktere is jó pár évvel idősebb lesz, és azt is elárulhatom, hogy más szereplők is csatlakoznak majd hozzánk az eredeti filmből”

– nyilatkozta Grey újonnan az Extrának

Hogy kiket láthatunk viszont a történet folytatásában, azt egyelőre még homály fedi, abban viszont biztosak vagyunk, hogy egy emberként gondol mindenki Patrick Swayze-re, aki 2009-ben hunyt el hasnyálmirigyrákban. A 3D-s hologram-technológiának köszönhetően ma már bárki megidézhető virtuálisan a vásznon, amit a showbizniszben is előszeretettel alkalmaznak manapság (az Abba például ily módon adott virtuális koncertet idén májusban – itt írtunk korábban a visszatérésükről), és joggal merül fel bennünk a gondolat, hogy vajon Johnny Castle karakterét is viszontláthatjuk-e mindezek segítségével a képernyőn – hiszen valljuk be, nélküle igencsak nehezen tudnánk elképzelni a történet folytatását. Az alkotók annyit elárultak, hogy Swayze karakterét sem szeretnék teljesen kihagyni a filmből, bár az egyelőre még kérdéses, hogy milyen módon fogják beépíteni a történetbe.

Jennifer Gray és Patrick Swayze a Dirty Dancing premierjén 1987. augusztus 17-én New Yorkban (Fotó: Jim Smeal/Ron Galella Collection/Getty Images)

Csak annyit mondhatok, hogy nem lehet pótolni senkit, aki már elhunyt. Megismételni ugyanazt a varázst már nem lehet – de mindenképp törekszünk valami újra, ami legalább ugyanannyira lehet élvezetes, mint amilyen az eredeti film is volt” – mesélte a színésznő a People magazinnak. Grey – aki májusban adta ki Out of the Corner (Felállni a sarokból) című memoárját – szerint az eredeti film vonzereje az egyszerűségben és az őszinteségben rejlett, és bár nem szeretnék megismételni az eredeti történetet (amivel néhányan már megpróbálkoztak az évek során – sikertelenül), de mindenképp törekednek arra, hogy ugyanazon elvek mentén készüljön, mint a 87-es rendezés. A folytatás kevésbé építkezne a nosztalgiára, mondanivalójával pedig egy új és fiatal közönséget szeretne megcélozni, hiszen a színésznő szerint a fiatalabb generáció képviselői is ugyanúgy szembesülnek azokkal a korlátokkal, amelyekkel a film 80-as évekbeli karaktereinek kellett megküzdeniük.

„Identitásunkkal kapcsolatban a mai napig is korlátozva vagyunk a külvilág által, és rendszeresen halljuk azt másoktól, hogy milyennek is kellene lennünk valójában – de vannak azonban olyan emberek is, akik meglátják bennünk az igazságot. A Dirty Dancing egy tündérmese volt, ami a táncot használta metaforaként arra, hogy kiszabaduljunk a korlátok és elvárások börtönéből, és új köntösben ugyan, de erre törekszünk majd a folytatásban is” – tette hozzá a színésznő.

Jelenet a 1987-es filmből (Fotó: Vestron/Getty Images)

A beszámolók szerint a második rész várhatóan több szálon futó narratívát fog alkalmazni: a film egyúttal a felnőtt románcok témakörét is körbejárja, melynek középpontjában egy fiatal nő nyári táborban szerzett tapasztalatai állnak – amelyek Baby történetével is összefonódnak majd. Bár az emberek gyakran a romantikára és a táncra emlékeznek az 1987-es sikerfilmről, a cselekmény valójában arról is mesél, hogy mi történik nemcsak akkor, amikor az abortusz illegális, hanem akkor is, amikor a férfiak nem vállalják a felelősséget a terhességben betöltött szerepükért. Mindez pedig most sem lehetne időszerűbb mondanivaló a világban. „Sokakhoz hasonlóan én is elborzadtam azon, hogy 2022-ben újra napirendre került a téma (itt írtunk arról, hogy Guatemalában 25 év börtön jár a terhességmegszakításért, itt a lengyel nők méltatlan helyzetéről, itt pedig arról, mint gondol Pink az amerikai abortusztörvényről – a szerk.).

Az emberektől nem szabad elvenni a választás lehetőségét – és ahogyan Babyt sem, úgy a nőket sem lenne szabad a sarokba ültetni”

– mesélte a színésznő a készülő film kapcsán. 

Kiemelt kép: Jennifer Gray az LA Dance Project éves gáláján 2021. október 16-án Los Angelesben, Kaliforniában (Amy Sussman/Getty Images)