A sztár úgy érzi, láthatatlanná vált, miután plasztikáztatott

Jennifer Grey mélységesen megbánta, hogy átszabatta az orrát.

Jennifer Grey, akit a világ a Dirty Dancing – Piszkos tánc című filmklasszikus Babyjeként ismert meg, május 3-án jelenteti meg önéletrajzi könyvét, az Out of the Cornert. A memoár kapcsán a 62 éves színésznő több interjút is adott a napokban, többek között a The New York Timesnak és a People magazinnak is vallott arról, hogy az 1987-es romantikus zenés film után többször is kés alá feküdt, az orrplasztikák pedig drámain megváltoztatták a külsejét – és az életét.

„A Dirty Dancing után Amerika kedvence voltam, amiről azt gondolhatnátok, hogy ez lehetett volna a kulcs ahhoz, hogy minden vágyam és álmom valóra váljon – írja önéletrajzi könyvében. – De mégsem így történt.” A memoárban Jennifer Grey úgy folytatja, hogy a kasszasikert követően is volt valami, amitől nem úgy nézett ki, mint más színésznők. Majd meg is nevezte, hogy az orra volt „a probléma”.

Jennifer Grey és Dirty Dancing-beli partnere, Patrick Swayze. Fotó: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images

„Az úgynevezett »problémám« nem is számomra volt probléma, úgy tűnt, hogy mások számára olyan probléma, amelyet nem old meg az idő, szóval így számomra is probléma lett – írja. – Olyan egyértelműen látszott ez, mint az orr az arcomon.”

Az amerikai színésznő a People magazinnak arról is mesélt, hogy „teljesen orrplasztika-ellenes” volt, és hogy ellenállt a műtétnek nagyon sokáig. „Azt gondoltam, ez felérne azzal, hogy megadom magam az ellenségnek. Azt gondoltam, elég jó vagyok, nem kell ezt tennem. Tényleg ezt éreztem. És azt, hogy elég szép vagyok.”

Jennifer Grey aztán azzal folytatta, hogy az édesanyja, Jo Wilder színésznő is megműtette az orrát, ahogy az Oscar-díjas édesapja, Joel Grey is. Szülei idokát pedig abszolút megérti. „Mindez az ötvenes években történt, megértem, hogy asszimilálódni akartak – mondta zsidó származású szüleiről. –

Érthető, hogy meg kellett változtatniuk a nevüket, és meg kellett tenniük bizonyos dolgokat, ez akkor normális volt, nem? Nem lehettél zsidó. Mármint nem nézhettél ki zsidónak.”

A színésznő azt mesélte, az anyukája imádta őt, ennek ellenére azt javasolta neki, hogy a karrierje érdekében műttesse meg az orrát. Miután Jennifer Grey átrágta a témát az édesanyjával és három plasztikai sebésszel, kétszer is kés alá feküdt, hogy „finomítsák” az orrát. A People-interjúból kiderült az is, hogy a Dirty Dancing sztárja egészen hamar rájött arra, hogy hibát követett el az operációkkal. „Orrmageddon” – mondta arra az esetre, amikor a második műtétje után egy premieren találkozott Michael Douglasszal, aki nem ismerte fel őt.

Jennifer Grey 2021-ben. Fotó: Amy Sussman/Getty Images

„Ez volt az első nyilvános szereplésem. És ez a szituáció általánossá vált, teljesen láthatatlan lettem egyik napról a másikra. A világ szemében már nem voltam önmagam.” „Egyik napról a másikra elvesztettem az identitásomat és a karrieremet” – ezt már a könyvében írta. Ám Jennifer Greynek elege lett abból, hogy történetét mások mesélik el helyette, ezért vállalkozott a memoár megírására. „Ez egy új érzés. Felállni a sarokból – és felismerni, hogy én ültettem magam oda.”

Kiemelt kép: Getty Images