Nemtől függetlenül mindenkinek hasznos lehet a tippje.

A most 53 éves Paul Ruddról már évek óta azt terjesztik – a szintén még mindig nagyon fiatalos 58 éves Keanu Reeveshez hasonlóan –, hogy vagy vámpír, vagy pedig megtalálta az örök fiatalság forrását. Mindez annak köszönhető, hogy a Hangyát alakító színész látszólag évtizedek óta nem öregszik, még mindig ugyanolyan kisfiús a megjelenése, mint amikor feltűnt bő húsz éve a Jóbarátokban Phoebe barátjaként, vagy 26 (!) éve a Spinédzserekben Alicia Silverstone oldalán.

A Spinédzserek című filmet Amy Heckerling írta és rendezte. Balról Paul Rudd (Josh szerepében) és Alicia Silverstone (Cher Horowitz szerepében) Képernyőfelvétel. Paramount Pictures. (Fotó: CBS via Getty Images)

De van magyarázat Rudd rendíthetetlen tekintetére – és bármennyire is másképp szeretné az ember, valójában nem varázslatról, boszorkányságról vagy valami bizarr tudományos kísérletről van szó (és nem is egy ügyes plasztikai sebészről).

A 2021-ben a People magazin által világ legszexibb emberének megválasztott színész korábban már beszélt arról, hogy tudatában van a napon töltött túl sok idő esetleges veszélyes mellékhatásainak, és ezt  mondta: „Nem vagyok a napozás híve. Régebben az voltam, amikor még a Depeche Mode-os külsőt viseltem. Őszintén szólva nem azért használok naptejet, hogy megelőzzem a ráncokat, hanem azért, mert nem akarok bőrrákot kapni.” Természetesen az egészség a legfontosabb, és a rák megelőzése mindenképpen az első számú ok kellene, hogy legyen a naptej használatára, az már csak bónusz, hogy az öregedésre is hatással van, és többek közt megelőzi a ráncok és a pigmentfoltok kialakulását.

Rudd, akinek két gyermeke van Julie Yaegerrel – Jack (18) és Darby (13) – azt mondta megválasztás után, hogy őt és feleségét is meglepte az eredmény (a neje azzal viccelődött, hogy ő inkább Keanu Reevest választotta volna) és szerinte sok olyan sztár van, aki jobban megérdemelte volna a díjat. Annak ellenére így tartja, hogy számos híresség gratulált neki, többek közt Jennifer Aniston, akinek volt férje, Brad Pitt kétszer is nyert korábban. „Nagyon boldog vagyok. Mindig is tudtuk, de Paul Rudd most már hivatalosan is a @people legszexisebb pasija!” – írta, és megosztotta a People videóját Rudd fotózásáról, majd egy közös képet az 1998-as Vágyaim netovábbja (The Object of My Affection) című közös romantikus vígjátékukból. „Nem öregszel, ami furcsa – írta a kép mellé – De még mindig szeretünk.”

Rudd a bőrápolási rutinjára utalt a Spinédzserek szereplőivel való találkozás során a 2019-es chicagói képregény- és szórakoztatóipari kiállításon, amikor

azt állította, hogy annak ellenére, hogy kívülről nem hajlandó öregedni, belülről valójában 80 éves, utalva arra, hogy belülről nyugdíjas, de a bőrápolásának és az életmódjának köszönhetően kívülről sem néz ki annak.

A Varietynek adott közös interjúban Chris Evans megkérdezte Pault: „Miért nem öregszel? Babák vérét iszol?” Mire Rudd hevesen tiltakozni kezdett: „Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! Egészen biztosan öregszem!” A naptejen kívül persze még van némi munka, amit a külsejébe belefektet. Az AARP-nek nyilatkozva elmondta: „Elkezdtem edzeni és úgy étkezni, mint egy sportoló: nincs cukor, nincs alkohol, csak fehérjék és zöldségek. Nagyon szeretem. Ez egy teljes életmódváltás volt, ami teljesen váratlanul ért. Nem gondoltam volna, hogy ilyen egészséges életmódot élni ennyire kiteljesítő lesz.” A színész akkor váltott teljesen életmódot, amikor a Hangya című szuperhősös film főszerepét elvállalta, az eredmény pedig annyira bejött neki, hogy továbbra is így ékezik és sportol.

Ruddot viszont érezhetően nem igazán izgatja a külseje körüli felhajtás, mert mint mondja, mindennél fontosabb neki a családja, és az otthon harmóniája. „Ha magamra gondolok, akkor elsősorban férj és apa vagyok. Ha nem dolgozom, akkor a családommal töltöm az időmet. Ez az, amit a legjobban szeretek.”

Nem ő az egyetlen, aki nemet mondott a késre

Hollywoodban a makulátlan külső nyomása aztán idősebb korban sem múlik, ami egyre frusztrálóbban hat rájuk, hiszen a filmipar negyven – ötven felett aztán meg végképp – szereti elfelejteni, akár még a nagy neveket is. Ebből következik aztán, hogy a középkorú színésznők (és a színészek is) többször túlzásba viszik a szépészeti beavatkozásokat, mert attól félnek, a mimikai ráncok megjelenése egyenlő karrierjük leáldozásával. Viszont egyre többen vannak a sztárvilágban, akik úgy döntöttek, szembe mennek ezekkel az elvárásokkal, és csak azért is vállalják önmagukat és a korral járó változásokat.
Az 57 éves Courteney Cox is évekig hódolt a filmipar szabályainak, és egyetlen szarkalábat sem „engedett meg magának”, görcsösen féltve karrierjét. A színésznő nem is olyan rég úgy döntött, nem kér többet a fiatalító injekciókból, a jövőben inkább kizárólag természetes termékekkel kívánja megőrizni bőre szépségét. Courteney állítja, amióta leállt a töltőanyagokkal, sokkal jobban érzi magát, és egyáltalán nem bánta meg döntését.

Az 54 éves Salma Hayek például július elején nyíltan beszélt a menopauza kínzó gyötrelmeiről Pinkett Smith talk show-jában, a Red Table Talkban Adrienne Banfield-Norris és Willow Smith társaságában. A színésznő úgy érzi, még mindig tabunak számít ez a téma, megnehezítve ezzel nők millióinak életét. Salma őszintén mesélt a kísérő tünetekről, amely során olyannyira megnőttek a mellei, hogy azok a mindennapi tevékenységben is akadályozzák.

A 64 éves Sharon Stone pedig nemrég Instagramon mutatta meg, hogy milyen elképesztő formában van. A filmsztár egy színes, mintás, kétrészes bikiniben pózolt. A fotóhoz annyit írt: „Miért mindig akkor kerülök formába, amikor vége a nyárnak?” – mire követői elismerő kommentzáport zúdítottak rá. A férfiak sem maradnak le mögötte: a most 58 éves Brad Pitt a legújabb filmjének premierjén vett fel szoknyát, és mutatta meg tökéletes, izmos lábait.
 
Kiemelt kép: Mike Coppola/Getty Images