Colin Firth egy interjúban árulta el a választ.

A görögországi Kalokiri szigetén játszódó Mamma Mia! filmekben Meryl Streep (és Lily James) alakítja a szállodatulajdonos Donnát, aki nem tudja biztosan, hogy régi szerelmei közül vajon ki lehet a lánya, Sophie (Amanda Seyfried) biológiai apja. Az ABBA dalokat feldolgozó filmben Firth, Stellan Skarsgard és Pierce Brosnan játsszák a potenciális apajelölteket. A musical-vígjáték 2018-ban bemutatott második része (Mamma Mia! Sose hagyjuk abba) óriási kasszasiker volt: 402 millió dollár bevételt termelt világszerte, ezzel ledöntve trónjáról a film első részét. 

„Látok esélyt a folytatásra” – mondta Firth csütörtökön Lara Spencernek, a Good Morning America műsorvezetőjének. „Ha sikerült megcsinálni a másodikat, akkor miért is ne lehetne egy harmadik, negyedik és egy ötödik rész is? Az első kettő is egy csoda volt. Szívesen benne lennék, csak hogy újra láthassam a barátaimat azon a gyönyörű szigeten.”

Dominic Cooper, Colin Firth, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgard, Meryl Streep, Benny Andersson, Pierce Brosnan és Bjorn Ulvaeus a Mamma Mia! sajtótájékoztatóján a Lagonissi Grand Resortban 2008. június 28-án Athénban, Görögországban. (Fotó: Milos Bicanski/Getty Images)

Firth annak ellenére is lelkes, hogy maga sem biztos benne, vajon lenne-e elegendő zenei anyag a folytatásokhoz, tekintve, hogy az ABBA slágerek is végesek, amelyek a film alapjait szolgálják.

„Van valami különleges az ABBA-ban. Akár szereted őket, akár nem, mindenképp összeköt bennünket, hiszen nincs olyan ember a földön, aki ne ismerné a dalaikat. És ez szerintem nagyon varázslatos.” 

Firth szerint a forgatások is szórakoztatóak voltak, hiszen a zenék szinte lehetetlenné tették, hogy ne bulizzanak a színészek – és éppen ez az, ami igazán varázslatos az ABBA-ban. „Amellett, hogy nagyon keményen dolgoztunk, valóban szórakoztató volt a forgatás. Egyébként nem voltunk ám olyan részegek, mint amilyennek látszottunk – ez pusztán csak a társaság színtiszta öröme volt” – mondta Firth.

Judy Craymer, a film producere korábban azt nyilatkozta a Vulture-nak, hogy mindig is az volt az eredeti terve, hogy filmtrilógiát készítsen: „Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne újra összehozni a csapatot. Vannak gondolataim és ötleteim, emellett az ABBA szerencsére több dalt is írt. Már csak lépnem kell, ha készen állok” – mondta. 

Kiemelt kép: Getty Images