Lily James: „Felszabadító volt Pamela Anderson bőrébe bújni”

Napi négy órába telt, hogy a fiatal színésznő Pamela Andersonná változzon.

A februárban debütáló Pam & Tommy című minisorozat az ikonikus Baywatch-sztár, Pamela Anderson és a Mötley Crüe dobosának, Tommy Lee-nek a szenvedélyes és viharos kapcsolatát, illetve hírhedt szexbotrányát dolgozza fel. A zenészt Sebastian Stan, míg a kilencvenes évek szexszimbólumát a korábban Hamupipőkét alakító Lily James játssza. A színésznő a munkáról úgy nyilatkozott, hogy Pamela Anderson bőrébe bújni „felszabadító volt”.

„Lassacskán – a hihetetlen csapatunkkal – megtaláltuk azt az egyensúlyi állapotot, ahol úgy nézek ki, mint Pamela, de még átjön rajta a játékom” – mesélt Lily James a People magazinnak az átalakulási folyamatról. A Porter magazinnak adott interjújából pedig az is kiderült, hogy a színésznő minden egyes forgatási napon sok időt töltött a maszkmesterek és a fodrászok kezei között, hajnali fél négykor már a sminkszékben csücsült, négy órába telt ugyanis, hogy feltegyék rá a műkeblet, a parókát, és tetőtől talpig bekenjék barnítókrémmel.

„Sosem játszottam eddig olyan karaktert, amelyhez merőben meg kellett változtatni a külsőmet, de szívesen csinálnék még hasonló munkákat, mert úgy éreztem, hogy van ebben valami nagyon felszabadító – magyarázta Lily James, aki mint elmondta, elolvasta Pamela Anderson összes könyvét és megnézett minden vele készült interjút. – Egyfajta bátorságot adott. Bátorságot, ami abból fakadt, hogy eltűntem benne.”

A színésznő arra is kitért, milyen érzések kavarogtak benne, amikor egy-egy forgatási nap végén lemosta a sminkjét és ledobott magáról minden kelléket.

„Olyan volt, mintha levetettem volna minden szupererőmet. Nagyon élveztem ugyanis az érzékiségét, még a hosszú műkörmöket is.

Annyira bele lehetett merülni ebbe a karakterbe, és ez igazán izgalmas volt.”

A Pam & Tommy, amely Pamela Anderson és Tommy Lee 1995-ös házasságkötésétől a gyerekeik születésén át a nászútjukon készített szexvideó kiszivárgásáig követi végig az eseményeket, nyolc részből áll. Az első három epizód február 2-tól lesz elérhető a Hulu streamingszolgáltatónál.

Kiemelt kép: Getty Images