Hihetetlenül bomba fotó került elő Helen Mirrenről

A 76 éves színésznő újra és újra elkápráztat bennünket elegáns vagy éppen extrém megjelenésével. Egy most előkerült régi fotója bizonyítja, hogy fiatal korában igazi bombázó volt.

Ha Kleopátrára gondolunk, egyből Elizabeth Taylor ugrik be, akinek ez volt az egyik legemlékezetesebb szerepe Richard Burton oldalán a nagyszabású és méregdrága hollywoodi produkcióban. Most azonban előkerült egy fotó egy másik Kleopátráról, aki szépségben és szexiségben méltó vetélytársa lehet a Taylor-féle verziónak.

Az ismeretlen fiatal Helen Mirren

Helen Mirrent általában akkor emlegetik, ha vagány hetvenesekről, méltósággal öregedő színésznőkről vagy idős királynők megformálóiról van szó. Sokat cikkeznek arról, hogy bátran felvállalja ősz tincseit, elképesztő kondijának titka a fitt életmód és a rendszeres edzés. A magyar nézők idősebb korában fedezhették fel maguknak az angol színésznő tehetségét, a fiatalkori kinézetéről vagy szerepeiről itthon nem sokat tudunk. Most napvilágot látott egy fotó a 20 év körüli Mirrenről, és tátva maradt a szánk.

Eredetileg a színpad volt az ő terepe

Mint a brit színészek elitjéből sokan, Mirren is a londoni National Youth Theatre-ben kezdte a pályáját, színpadi színésznőként. Az Antonius és Kleopátra című darabban Kleopátrát alakította 1965-ben, ebből a korszakból került elő most az alábbi fotó.

Innen egyenes út vezetett a nagy hírű Royal Shakespeare Company társulatába, majd a londoni West Endre, ahol olyan ikonikus szerepeket játszott, mint például A sirály Nyinája. A ’90-es években a New York-i Broadway-n is bemutatkozott, és a filmszerepek mellett azóta is vissza-vissza tér a színpadhoz, 2015-ben Tony-díjat is nyert II. Erzsébet megformálásért.

Többször is volt Kleopátra

Egyiptom királynőjének szerepe a fiatalkori debütálás után, húsz évvel később is megtalálta. A londoni National Theatre-ben 1998-ban ismét eljátszhatta az ikonikus karaktert: ezúttal Alan Rickman Antoniusa mellett volt Kleopátra.

Helen Mirren és Alan Rickman az Antonius és Kleopátra próbáján az Olivier Theatre-ben (Fotó: John Stillwell/PA Images via Getty Images)

Kiemelt kép: Getty Images