Mikulas

Ilyen karácsonyi időszakra számíthatnak a csillagjegyek

2023 karácsonya több csillagjegy szívét is megörvendezteti.

A karácsony különleges helyet foglal el az asztrológia birodalmában. A kozmikus energiák ilyenkor összehangolódnak, mély hatást gyakorolva ezzel a kapcsolatainkra. A karácsonyi időszak a Bak csillagjegy idejére esik, és uralkodóbolygója, a Szaturnusz irányítja. Energiái ilyenkor pedig arra ösztönöznek bennünket, hogy az év utolsó hónapját a pihenésnek, a családnak és a hagyományainknak szenteljük.

Ráadásul a Nap Bakban történő áthaladása karácsonykor az ambícióinkat is átvilágítja, és ha jól olvasunk a sorok között, a harmonikus égi együttállás könnyedén a siker felé terelhet bennünket. A Jupiter, a bőség és öröm bolygójának jelenléte idén pedig az ünnepi hangulatról fog gondoskodni, és arra sarkallja a zodiákusokat, hogy a karácsony lényegét a szeretet és boldogság megosztásával tegyék magukévá. Nézzük meg, kinek mit hoz idén az ünnepi időszak!

Kos

A Kos lelkes és energikus tűzjegy, aki teljes szívéből várja az ünnepeket. Az állatöv első jegyeként ő az ünnepi jókedv éllovasa, aki minden pillanatot áthat vibráló jelenlétével – veleszületett optimizmusa és rendíthetetlen energiái egészen biztos, hogy lángra lobbantják majd az ünnepi időszakot. A dekorálást, a családi összejövetelek tervezését és szervezését elsőként vállalják magukra, a Jupiter energiáiból szerencsére pedig a 2024-es évre is marad, ami nagy hasznára válhat majd a munkájában előrelépni kívánó zodiákusnak. Ha a Kos odafigyel, idén karácsonykor szerencsére előbb kérdez, mint cselekszik, és ezáltal egy veszekedésmentes, harmonikus ünnep várhat rá és a családra. Csak így tovább!

Bika

A Bika remek házigazda, és ami az ajándékozást illeti, adakozási kedve az Oroszlánéval vetekszik. Mivel az állatöv legmuzikálisabb jegyéről van szó, nem esik nehezére, ha a klasszikus karácsonyi dallamokat újra és újra, sorozatos egymásutánban hallja. A Bika szárnyalni fog szentestére, fülig érő szájjal köszönti a karácsonyt, és egyetlen ajándék elég lenne neki: ha ez az érzés vele maradhatna az új évben is. Kívánsága pedig könnyedén teljesülhet, hiszen családja jelenlétében boldog percek várnak rá, ezáltal pedig kipihenten és energikusan vághat majd az elkövetkező évbe.

Ikrek

Az Ikrek remek társaság és házigazda, de nem érdemes hozzá üres hassal érkezni. Az állatöv egyik legmókásabb jegyének nem kifejezetten erőssége a konyhaművészet, de lelkesedése még a legelfuseráltabb karácsonyi süteményen is átragyog. A meglepetésekért rajong, de adni sokkal jobban szeret, mint kapni. A zodiákus és családja idén is igazán felszabadult pillanatokra; nagy nevetésekre és „vérre menő” társasjáték-mérkőzésekre számíthat. Mivel az ünnepi időszak a szórakozásról és pihenésről fog szólni, némi időbe telik majd az Ikrek számára, mire visszarázódik januárban.

Rák

Talán senki nem lepődik meg azon, hogy az érzékeny Rák kedvenc ünnepe a karácsony. A jegy szülötte életében az ünnep a pihenésről, a meghittségről, a családról, a hagyományokról és nosztalgiáról szól, ami egyet jelent a vidám, ám valahol mégis keserédes, szomorkás pillanatokkal is, hiszen ilyenkor egyúttal azokra is emlékezünk, akik már nem lehetnek jelen velünk. Ettől függetlenül a Rák teljes szívvel várja az ünnepeket: az otthona már november végén karácsonyi fényekben ragyog, a menüt minden bizonnyal pedig már októberben kitalálta. A minőségi időtöltés fontosabb számára, mint az ajándékozás, de nála jobb házigazdát keresve sem találhatunk – nem érdemes hozzá teli hassal érkezni.

Oroszlán

Akinek nem esik nehezére nyakába venni a város karácsonyi forgatagát, az természetesen nem más, mint az Oroszlán. A tömeg cseppet sem zavarja, sőt, kifejezetten élvezi a felhajtást és a sürgés-forgást. Számára az asztalnál is a minőségé a főszerep, nem beszélve az ajándékozásról, hiszen mindennél jobban imád adni. Lelkesen ad otthon a családi összejöveteleknek, és ami az adakozást illeti, fontosnak tartja, hogy ne csak karácsonykor jótékonykodjon, és az év más időszakaiban is szívén viseli nehéz helyzetben lévő társai sorsát. Mivel legbelül valójában örök gyerek, idén sem lesz maradandó emlékektől mentes az ünnep és az évkezdés.  

Szűz

Az ambiciózus szűz grammra pontosan betartja a karácsonyi receptek előírásait, és mivel szinte minden helyzetben a tökéletességre törekszik, nem kifejezetten stresszmentes számára ez az időszak. Bár a szeretteiért tűzbe tenné a kezét, és a karácsonyi csillagokat is lehozná az égről, mégis megkönnyebbülés számára, amikor szentestére végre lecsendesedik körülötte minden. A Jupiter energiái szerencsére felülírják majd a stresszt, és mire elérkezik az újév, a Szűz is kipihenten kezdheti majd a januárt.

karacsony

Fotó: Getty Images

Mérleg

Az örökké egyensúlyra törekvő Mérleg nem viszi túlzásba a karácsonyi dalok dúdolását, de tökéletesen tudja, hogy mikor van itt az idejük. Mire elérkezik a december, a jegy szülöttét lassan, de biztosan a karácsony szelleme is hatalmába keríti. A Mérleggel mindig vidám az élet, kifejezetten ebben az időszakban: a családot és a vendégsereget szívesen körbeugrálja, és hála a Jupiter energiáinak, a fa alatt humoros pillanatokból sem lesz hiány.

Skorpió

A Skorpió előbb részesíti előnyben a meghitt társalgást, mint a felhajtást, így nem kifejezetten rajong a hatalmas vendégségekért. Az otthonát ilyenkor sejtelmes hangulatvilágítással, visszafogott eleganciával és titokzatos, de mégis hangulatos atmoszférával varázsolja ünnepivé, ahol bármikor szívesen vendégül látja a hozzá legközelebb állókat. Bár a felhajtás és a „kötelező körök” feszültté tehetik, a Jupiter energiái őt sem hagyják majd cserben. Az évkezdés nyűgösen indulhat, a mély beszélgetésekből azonban kellő energiát meríthet januárra.  

Nyilas 

Az ünnepi csúnya pulcsik legnagyobb rajongója a Nyilas, aki a novemberi feszült időszak után karácsonykor végre fellélegezhet. Asztalán vegán, vegetáriánus és húsimádó fogásokra is számíthatunk, melyekre kicsit sem sajnálja az időt és energiát. Ilyenkor ő a társaság szíve-lelke, és biztosak lehetünk benne, hogy egy percre sem lankad majd a jókedve. Kedves Nyilas, lehet, hogy egy igazi bojtos sapkás télapó veszett el benned?

Bak

A Bakok számára fontosak a hagyományok, így biztosak lehetünk benne, hogy úgy telik majd mellette az ünnep, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Otthonát ilyenkor sütemény és gyertya illata lengi körbe – némi lágy zenével és egy pohárka nemes itallal fűszerezve. Mivel a Szűzhöz hasonlóan a tökéletességre törekszik, december első fele nem feltétlenül lesz nyugodt számára, ám mire elérkezik a szenteste, már nyugodtan dőlhet hátra.

Vízöntő 

A kreatív Vízöntő a meglepetések mestere, és biztosak lehetünk benne, hogy szokatlan, ám annál nagyobb örömet okozó kézműves ajándékkal lep meg bennünket. Mivel nem viseli jól a bezártságot, karácsonykor is nyakába veheti az ország magasabban fekvő területeit, hátha meghempergetheti családtagjait egy kis régen látott hóban. Lelassulás időszaka ide vagy oda, a Vízöntő karácsonykor sem áll meg (és ezt jól tudják a szerettei is, akik mikor milyen hangulatban vannak, úgy reagálnak majd az újabbnál-újabb fantáziákra), és nála rugalmasabban senki sem kezdi majd az újévet.

Halak

A játékos és álmodozó Halak karácsonykor kiélhetik fantáziadús hajlamaikat: bár a menü nem mindig sikerül úgy, ahogyan elképzelték (reméljük, idén ez másként lesz), lelkesedésüknek még az odakozmált bejgli szaga sem szabhat gátat. A jegy szülötte a szentestét gyermeki lelkesedéssel várja, és ha gyerekei is vannak, egészen biztos, hogy Mikulásnak öltözve csempészi majd az ajándékokat a fa alá. Ami pedig az ünnepi kikapcsolódást illeti, Kevinből, Igazából szerelemből és Jégvarázsból sosem elég.

Ha bizonytalan vagy, melyik karácsonyi filmet nézd meg, hogy igazán hangulatba került, töltsd ki játékos tesztünket!

Kiemelt kép: Getty Images