Csillagjegyek karácsonya – Milyen házigazda és vendég vagy?

Ha szeretnétek, hogy az ünnepi vendégeskedés tökéletes legyen, akkor figyelembe kell vennetek, melyik állatövi jegy mit szeret, és kivel hogyan jön ki.

mécses-toboz

KOS: EGYSZERŰEN NAGYSZERŰ

KOS HÁZIGAZDA: A Kosnak általában egyszerű az ízlése, és ennek megfelelően a karácsonyi asztala sem túldíszített, és mindez az ételein is megmutatkozik. Ugyan fellapozza a szakácskönyvet, ám nem tartja be az ott leírt arányokat, ezért olykor meglepő étkeket produkál.

KOS VENDÉG: A Kos nem szeret várni, gyorsan eszik, és kíméletlenül megmondja, ha nem ízlik az étel. A Kost ültessük a Nyilas, az Oroszlán, vagy a Vízöntő mellé, mert pompásan kijönnek egymással. A Mérlegtől legyen a legtávolabb, mert már az asztal díszítése kérdésében kitörhet közöttük a vihar.

BIKA: FINOMSÁGOK HALMAI

BIKA HÁZIGAZDA: A Bika karácsonyi asztalánál az ínyencségek halmait találjuk, csodálatos tányérokon, kiváló minőségű evőeszközök társaságában. Mivel az állatöv legmuzikálisabb jegyéről van szó, ezért halk zenével csak fokozza az étvágyat és megolvasztja a szívet. Lehetőleg üres hassal érkezzünk hozzá, és nem járva, hanem gurulva fogunk távozni.

BIKA VENDÉG: A legközpontibb helyre ültessük, ugyanis szereti, ha körbeveszik. Igazi ínyenc, a finom étel olyan számára, mint a szerelmi vallomás. Ültessük a hasonló ízlésű Bak és Szűz mellé, míg a Vízöntővel hamar megunják egymást, az Oroszlán stílusa idegesíteni fogja.

IKREK: FŐ A VÁLTOZATOSSÁG!

IKREK HÁZIGAZDA: Az Ikrek karácsonyi asztala feltűnésmentes eleganciát sugároz. De ne menjünk hozzá üres hassal, mert nem szabad azt gondolnunk, hogy az ő asztalánál fantasztikus karácsonyi menü fog előttünk feltárulni. Inkább számítsunk egy kellemes társalgással tarkított estére…

IKREK VENDÉG: Kalkuláljuk be, hogy széllelbélelt szerettünk legalább 15 percet késni fog. Imádja a változatos, könnyed konyhát. Ablak mellé ültessük, hogy szemmel tarthassa az utcán történő eseményeket is. Nagyon jól kijön a Vízöntővel, a Mérleggel, a Kossal. A Szűzzel egymás idegeire mennek, a Halak titokzatos hallgatása az őrületbe kergeti, a Bak végtelen türelme véges lesz.

RÁK: SOKSZÍNŰ KONYHAI VILÁG

RÁK HÁZIGAZDA: Egészen egyedi, különleges karácsonyi hangulatot varázsol az otthonába. Több gyertyát találunk az asztalánál és a karácsonyfán, nála mindenki boldognak érzi magát. Asztala elegáns, talán még a családi ezüst is előkerül. Olyan ételekre számítsunk, amelyekhez valamilyen családi történet is tartozik.

RÁK VENDÉG: A vacsora általában vele sokáig tart, ha minden jól alakul, akár a vendégség hajnalig is elhúzódhat. Ha a Rák jól érzi magát valahol, akkor ez számára örök emlék marad. Ha nehéz vendégünk van, bátran ültessük a Rák mellé, mert azonnal megérzi, hogyan kell vele viselkedni, mindenkivel kijön.

OROSZLÁN: KÜLÖNLEGES MENÜ

OROSZLÁN HÁZIGAZDA: Az asztalánál is a minőség játssza a főszerepet. A hozzávalók elsőrangúak, imádja a különlegesen fűszerezett ételeket és a minőségi pezsgőket, borokat. Ha főzés közben elrontott valamit, a saját érdekünkben ne tegyük ezt szóvá. Inkább kérdezzük meg, hogyan sikerült eme varázslatos étket elkészítenie, mert ezzel simogatjuk egóját.

OROSZLÁN VENDÉG: Hatalmas ovációval kell őt fogadnunk, kötelező megdicsérni a sminkjét vagy az öltözékét, magasztaljuk ajándékát, amit hoz. Jól érzi magát az Ikrekkel, a Kossal imádják egymást. A Skorpiótól, a Bikától ültessük távol, mert gyorsan összekülönböznek, és elrontják a hangulatot.

SZŰZ: KONYHAI PRECIZITÁS

SZŰZ HÁZIGAZDA: A legelővigyázatosabb szakács, a konyhában is tökéletességre törekszik, ezért grammra pontosan betartja a receptek előírásait. Karácsonyi asztala hűvös eleganciát sugall.

SZŰZ VENDÉG: Ha netán hajszál úszna a levesben, vagy a hal nem teljesen friss, Szüzünk azonnal kiszúrja ezt. És míg más csillagjegyek ilyenkor tapintatosan hallgatnak, a Szűz nem… Jól kijön a Bikával, a Rákkal, a Skorpióval és a Bakkal. Tartsuk távol tőle az Ikreket, a Nyilasokat és a Halakat.

MÉRLEG: TETSZETŐS, KIS ADAGOK

MÉRLEG HÁZIGAZDA: A Mérleggel vidám az élet, nemcsak a karácsonyi készülődés során, hanem az asztalnál is, amely úgy néz ki, mint egy csodálatos festmény. Ahogy megérkeztünk, mindjárt kapunk egy aperitifet, és élvezhetjük, ahogy egész idő alatt körülugrál bennünket.

MÉRLEG VENDÉG: Nagyon jó vendég, mert ha nem ízlik neki az étel, akkor is annyira udvarias, hogy ezt nem teszi szóvá. Nyitott, kedves, élvezet a társaságában tartózkodni. Jól kijön a Vízöntővel, az Ikrekkel, az Oroszlánnal és a Nyilassal. Ültessük távol a Baktól, a Ráktól és a Kostól, mert az érzéseik teljesen különbözőek.

SKORPIÓ: TITOKZATOS FŰSZEREZÉS

SKORPIÓ HÁZIGAZDA: Szereti az extravagáns, emelkedett stílust, alapvetően az ünnepkor inkább a sötétebb asztaldekorációt részesíti előnyben, amit misztikus gyertyafénnyel és titokzatos atmoszférával tesz barátságossá. Ételei nem túl könnyűek, titokzatosan fűszerezettek, de hatalmas fogásokat ne várjunk tőle.

SKORPIÓ VENDÉG: A spórolós Skorpió nem fog drága ajándékkal beállítani, viszont az apróság, amit hoz, igen eredeti. Imádja a hagyományos ételeket, a süteményeket, és szívesen iszik nehéz vörösbort. Ültessük Szűz, Bak, esetleg Halak vagy Rák mellé, mert jól megértik egymást. Tartsuk távol tőle az Oroszlánt és a Bikát, mert csak elrontják egymás gyomrát…

NYILAS: RENGETEG ÉTEL

NYILAS HÁZIGAZDA: A Nyilas ha éppen nem buddhista vagy vegetáriánus korszakát éli, akkor gazdag karácsonyi menüre számíthatunk nála. Rengeteg húst, halat, egzotikus gyümölcsöt, diót és édességet tesz az asztalra, és persze alkoholból is igen gazdag nála a választék.

NYILAS VENDÉG: Garantált a késése, de ezt ne tegyük szóvá, mert a kritikát nehezen viseli. Figyeljünk arra, hogy a tányérja mindig tele legyen, különben úgy érzi, nem kapott eleget. A Nyilas kedvenc vendégei a Kos, az Oroszlán, a Mérleg, az Ikrek és a Vízöntő. A Halak nincs jó hatással rá, a Szűzzel sem tud vidáman társalogni, és a Rák piszmogása idegesíti.

BAK: HAGYOMÁNYOS FOGÁSOK

BAK HÁZIGAZDA: A Bak hagyományos karácsonyi ételeket főz, és nagy esély van rá, hogy már főzés közben lecsúszik a torkán néhány pohárka nemes itóka. Az ételei pont olyanok, amilyennek lenniük kell, mert ő betartja a főzési szabályokat.

BAK VENDÉG: Általában elsőként érkezik, de a konyhánkba ne engedjük be, mert biztosan bele fog szólni a főzésbe. Ha nem vezet, jó néhány pohárkával fel fog hajtani a legjobb borokból. Bátran ültessük a Bika, a Skorpió, a Halak mellé. A legtávolabb legyen tőle a Kos, a Rák, a Mérleg.

VÍZÖNTŐ: MEGLEPETÉSFALATOK

VÍZÖNTŐ HÁZIGAZDA: A Vízöntő karácsonyi asztalánál vár ránk néhány meglepetés. A régi ételek közé teljesen új kreációkat is becsempész, amelyeket a saját fantáziája szerint alkot. Ne számítsunk hibátlanul terített asztalra, és arra se, hogy káosz uralkodik a konyhájában.

VÍZÖNTŐ VENDÉG: A kínai császári udvarban szokás volt, hogy a császár naponta 100-féle ételből válogathatott – ez tetszene a Vízöntőnek is! Azon se csodálkozzunk, ha a megmaradt ételt mindjárt el akarja vinni a hajléktalanoknak. A Vízöntő jól kijön a Kossal, az Ikrekkel, a Mérleggel, a Nyilassal. Agyára megy a Bika, az Oroszlán, a Bakkal tányérokat repíthetnek egymás felé a konyhában.

HALAK: FANTÁZIADÚS ÉTKEK

HALAK HÁZIGAZDA: A Halak fantáziadúsan főznek, ami azt jelenti, hogy nem mindig sikerül úgy a menü, ahogy azt elképzelték, és nem biztos, hogy mindenkinek ízleni fog…

HALAK VENDÉG: Ne mondjuk meg neki, hogy milyen ruhát viseljen, és ne tegyük szóvá, ha késik. Gyakran fogalma sincs arról, mit eszik, vagy mi van a bejgliben, de úgy tesz, mintha tudná, és ennek még hangot is ad. Ültessük a Bika, a Rák, a Skorpió és a Bak mellé. Viszont jó messzire legyenek az Ikrektől, a Szűztől és a Nyilastól is.

A horoszkóp a Nők Lapja Advent 2016-os különszámában jelent meg.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Thinkstock