novemberi ujhold

Ilyen hatással lesz a csillagjegyekre a novemberi újhold

Ez a hónap telis-tele lesz meglepetésekkel.

A Skorpió havába léptünk, ami egyet jelent a felszínre törő mély érzelmekkel. Ez nem mindenki számára lesz könnyű, de szerencsére nem fognak elmaradni a szórakoztató pillanatok sem. Sőt, mire beköszönt a Nyilas hava, a hónap feszült hangulata feloldást és megkönnyebbülést hozhat majd a legtöbb csillagjegy számára.

A hónap első jelentős eseményére november 13-án kerül sor, amikor a Nap és a Hold összefonódik a Skorpió vízjegyében. Az őszi újhold fényét a Mars uralja, ami jelenleg szintén a Skorpió jegyében áll, így biztosak lehetünk benne, hogy az intenzív érzelmeké lesz a főszerep, ami rugalmasságra és önuralomra inti majd a csillagjegyeket. A hónapot a november 27-i telihold zárja a kíváncsi Ikrek jegyében, ami a megválaszolatlan kérdésekre is rávilágít majd. Nézzük, hogy mire számíthatnak egyénenként a csillagjegyek!  

Kos

A Kos ebben a hónapban különösen elemében lehet, az újholddal járó nehézkes időszak pedig egyszerre jelenti számára az izgalmat és a szabadságot. A kíméletlen őszinteségéről ismert Kos most hajlamosabb lehet elhamarkodott döntéseket hozni, így okosan teszi, ha odafigyel arra, miként is kommunikál novemberben a környezetével.

Bika

Ebben a hónapban a romantikáé lesz a főszerep, és ami a társas kapcsolatokat illeti, a november 13-i újhold új kapukat nyithat meg előtted, ami egy hosszú távú ismeretség kezdetét is jelentheti. Ha egyedülálló vagy, most érdemes randizásba kezdeni, és ha a már meglévő kapcsolatodat mélyítenéd el, itt a megfelelő alkalom arra, hogy tisztázzátok a félreértéseket.

Ikrek

Túlságosan is feszült és energiátlan voltál mostanában? Nem véletlen. Az újhold azonban alkalmat kínál arra, hogy átvilágítsd jelenlegi életviteledet, étkezési szokásaidat és egészségi állapotodat. A változásokra most rugalmasabban reagálhatsz, hála a Hold és a Mars energiáinak. A testmozgás eleinte nehezedre eshet, de a hónap végére, amikor a telihold éppen az Ikrek jegyében áll, nemcsak megszokod, de kifejezetten élvezed is majd az új helyzetet. Csak így tovább, kedves Ikrek!

Rák

A Skorpió újholdja a kreatív elfoglaltságokra, új hobbikra és érdeklődési körökre helyezi a fókuszt novemberben. Ha a szenvedélyedre is időt szentelsz, az most a jövőre nézve is hasznos lehet. Ez az időszak a szerelemben is szerencsét hozhat, és bár az érzelmeink megértése nem egyik napról a másikra történik, az újhold uralta kreativitás segítségével a miértjeidet és motivációidat is jobban megértheted.

Oroszlán

Ami az otthoni dolgokat illeti, sosem volt még annyira fontos számodra a biztonság és stabilitás, mint mostanában. Jól teszed, ha a pezsgő társasági életet most egy kicsit háttérbe szorítod, és nagyobb hangsúlyt fektetsz a pároddal vagy a legszűkebb baráti köröddel történő bekuckózásra. Bér lételemed a tündöklés, ebben a hónapban kifejezetten jól fog esni a lecsendesedés. Így a jövőbeli terveidre is jobban összpontosíthatsz, kipihenve pedig maximális energiabedobással vághatsz majd az ünnepi szezonba.  

Szűz

 

Amikor november 13-án a Nap és a Hold egyesül a Skorpióban, szerencsés időszak nyílik a Szűz számára – persze csak abban az esetben, ha nem fél a változásoktól és az építő kritikáktól. Mivel mindig szeretsz a dolgok végére járni, és nem tűröd a megválaszolatlan kérdéseket, itt a tökéletes alkalom arra, hogy higgadtan megbeszéld szeretteiddel a félreértéseket. Ha tévúton jársz, egy közeli hozzátartozó segíthet felnyitni a szemedet, ami pedig a karriert illeti, most számít igazán, hogy hogyan is kommunikálsz a kollégáiddal. 

hold

Fotó: Getty Images

Mérleg

Ebben a hónapban elsősorban a pénzre és az erőforrásaidra fogsz összpontosítani, különösen november 13-án, a Skorpió újhold idején. Amikor költekezésről van szó, mindig óvatos vagy, és most különösen megfontolt lehetsz. Ha a pénzügyi terveid átgondolása a cél, sokkal nagyobb önfegyelemre számíthatsz, ami érezhetően a hó végén fog megtérülni, hiszen addigra tisztábban látod majd, hogy hogyan valósulhatnak meg aktuális elképzeléseid a jövőben.

Skorpió

Kedves Skorpió, ebben a hónapban te vagy a főszereplő. Az őszi újhold a te lapjaid szerint játszik, ami szerencsés alkalom arra, hogy nagyobb hangsúlyt fektess az önismeretre vagy bármilyen személyes ügyre, ami osztatlan figyelmet igényel. Ha nyitott vagy a változásokra, a novemberi időszak a személyes megújulás jegyében telhet, és az áhított vágyaidhoz is közelebb kerülhetsz. Legyen szó időről, pénzről vagy energiáról, itt a tökéletes alkalom arra, hogy mérlegre tedd, kinek mennyit adsz, és mit hagysz ebből magadnak.

Nyilas

Ebben a hónapban különösen fontos, hogy a Nyilas önmagával szemben is türelmet gyakoroljon. Az újhold energiái arra késztethetik, hogy változtasson a megszokásain, amelyek tulajdonképpen csak hátráltatják az előrejutásban. Kedves Nyilas, ha most lecsendesedsz egy kicsit, és átvilágítod az életedet, hó végétől újra kreatívnak és motiváltnak érezheted magad, és ha a környezeteddel szemben is türelmet gyakorolsz, a szeretteiddel is elmélyítheted a kapcsolatodat.

Ne feledd, a novemberi feszültség akár még a javunkat is szolgálhatja!

Bak

A zárkózott Bak megválogatja, hogy kit enged közel magához, az újhold azonban egy új szövetség kialakulását is előrejelzi. A Baknak most különösen nagy igénye lehet a közösségben eltöltött időre: a Skorpió energiái magabiztossággal ruházzák fel, így pedig kevésbé érezheti magát sebezhetőnek. Kedves Bak, engedj a késztetésnek, hagyj fel egy kicsit a szabályaiddal, és ragadd meg az új lehetőségeket!

Vízöntő

A Skorpió újholdja új motivációt hozhat a Vízöntő életébe. Amennyiben karrierváltáson gondolkodsz, most jött el a megfelelő alkalom. Ha az önfegyelemre helyezed a hangsúlyt, hamar átlendülhetsz a kezdeti nehézségeken. De ne aggódj, a hó végén szerencsére a szórakozásé lesz a főszerep, az Ikrek teliholdja pedig tökéletes alkalom lesz arra, hogy a kedvteléseidet és hobbijaidat helyezd előtérbe.

Halak

Az újhold energiái spirituális utazásra invitálnak, te pedig készséggel elfogadod a meghívást. Tudásvágyad most különösen nagy lehet, de tartsd szem előtt, hogy önmagadról novemberben legalább annyi mindent tudhatsz meg, mint az érdeklődési körödről. A hold sugarai a Halak napi rutinját is átvilágítják majd, ami jó alkalom lehet arra, hogy a függőségekre hajlamos zodiákus kilépjen a komfortzónájából, és komolyabban vegye végre az egészségét is.

Kiemelt kép: Getty Images