Milyen függőség alakulhat ki nálad a horoszkópod szerint?

Szenvedélybetegség az emberek nagy részénél kialakul, valakinél gyengébben, másoknál akár észrevétlenül, de fontos megjegyeznünk, hogy mindig valamilyen lelki probléma tüneteként jelentkezik. Az állatövi jegyünk nemcsak a jellemünkről árulkodik, elemzésével megtudhatjuk, milyen függőségek kialakulására vagyunk a leginkább hajlamosak.

horoszkóp

Kos: Kemény drog

Ha megkérdezünk egy Kos jegyűt, hogy mi az, ami a leginkább frusztrálja őt a mindennapokban, akkor minden bizonnyal ő azt fogja válaszolni, hogy nem él elég pörgős életet és túlságosan lassúnak érzi magát. A gyermeki csillagjegy olyan, mint egy igazi kamasz, személyiségében a nagyfokú önhittség és a szükségletenség érzése keveredik. A kemény drogok súlyosbítják a már egyébként is felfújt önérzetét, és egy olyan csalóka érzést keltenek benne, amitől azt hiszi, mindenkinél gyorsabb. Ideje lenne lelassulni, és szembenézni az elszántsággal és a türelemmel kapcsolatos problémáival, hogy lehetőség szerint ki se alakuljon nála a függőség.

Bika: Élelmiszerek

Amíg az előző csillagjegyből hiányzik a türelem és az elszántság, addig a Bikánál ennek a túlzott jelenléte okozza a legtöbbször a legnagyobb problémát. A Bika személyiségére jellemző túlzott türelem gyakran átcsap lustaságba, valamint imádja a hasát és nagyon szeret az érzékeinek kedvezni, ízlelni és megérinteni mindent, ami a közelébe kerül. Éppen ezért az ő legnagyobb szenvedélye lehet az evés. Amikor az élelmiszerek iránti függősége jelentkezik és párosul a csillagjegy lassúságával, egy igazi rémálom látszik megvalósulni.

Ikrek: A közösségi média

Amikor az Ikrek el akarja rejteni az érzéseit, vagy valamiről szeretné elterelni a figyelmét, akkor kényszeres kommunikációba kezd. Nem a mély és nagy beszélgetések híve, inkább csak felszínes diskurzusokba megy bele. Egyik témáról a másikra ugrik, ezért szinte olyan, mintha neki találták volna ki a közösségi oldalakat. Gyógyír lehet a problémájára, ha egy időre digitális detoxba kezd, és megpróbálja a belső egyensúlyt elérni olyan időtöltéssel, mint például az olvasás.

Rák: Kábítószer

Mint minden víz elemű jegy, a Rák is azonnal visszavonulót fúj, ha stresszes szituációba kerül. A Rák kedvenc menedéke ilyenkor az otthona, ahol teljes biztonságban érezheti magát. Ha nagyon úrrá lesz rajta a pánikszerű érzés, akkor könnyen kialakulhat valamilyen szer iránti függőség, amelynek hatására újra úgy érezheti magát, mint egy pici magzat az anyaméhben. Ezt elkerülendő érdemes mielőbb megtanulnia kezelni a stresszt!

Oroszlán: A vásárlás

A nagyon anyagias Oroszlán egyik legfontosabb jellemvonása a hiúság. Imád felesleges dolgokat vásárolni, egyáltalán nem jellemzi a mértékletesség. Amíg az Oroszlán jegyben született nők hajlamosak lehetnek a drága cipők, ékszerek, fehérneműk vásárlására, addig a férfiak inkább a szép autóknak vagy a legfrissebb kütyüknek hódolnak. Mivel minden függőség egy nagyobb probléma tünete, az Oroszlán valódi célja a vásárlással, hogy állandóan reflektorfényben legyen.

Szűz: A kölcsönös függőség

Nagyon jó problémamegoldó képességének köszönhetően, bármikor lehet rá számítani. Ennek a gondoskodó jellemnek azonban van egy árnyoldala is: gyakran sokkal jobban figyel másokra, mint kellene. Tudatosan keresheti a kapcsolatos a szenvedélybetegekkel vagy a mentális betegséggel küzdőkkel, hogy létrehozhasson egy diszfunkcionális segítő kapcsolatot, amelyben a Szűz jegy támogatja a másik embert egy rossz szokás megtartásában. Érdemes lenne tudomásul vennie, hogy ezt semmilyen esetben sem engedheti meg magának.

Mérleg: Szerelem

A tisztesség és az egyenlőség élharcosa a Mérleg, de a nagyfokú igazságérzete mellett a kiegyensúlyozottság már egyáltalán nem jellemző rá. A világot rózsaszínben látó jegy folytonosan csalódásra van ítélve, és amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt eltervezte, hajlamos a megtorlásra. Ráadásul nem érzi magát teljesnek, ha nincs valaki állandóan mellette, aki támogatja és biztosítja arról, hogy minden rendben van vele. A megoldás, hogy megpróbálja önállóan megtalálni a belső egyensúlyt.

Skorpió: Szex

Ezen belül is a pornográf tartalmak iránti szenvedélye válhat csillapíthatatlanná. Mivel a jegy szülötte nagyon fél megnyílni másoknak, és nehezen enged közel magához bárkit, így sokkal egyszerűbb módja a szexuális vágyai kiéléséhez ez a magányos szórakozás. A Skorpiónak elképesztő szexuális étvágya van, ezért ha a párkapcsolatról van szó, egy olyan személyre van szüksége, aki tudja vele tartani a lépést.

Nyilas: Szerencsejáték és alkohol

A Nyilas csillagjegy ura a Jupiter bolygó, ami azt jelenti, hogy a felszabadult jegy minden nehézségen felül tud kerekedni és mindig optimistán látja világot. A magabiztosságából fakadóan hajlamos a szerencsejátékokra, és gyakran fel is önt a garatra, hogy jó kedvét még tovább fokozza. Az élet császárának képzeli magát, aki azt gondolja, hogy bármit megtehet annak érdekében, hogy minden remek legyen körülötte. Óvatosan az itallal és a szerencsejátékkal!

Bak: Gyógyszerek és étkezési problémák

Mivel a jegy szülötte mindig aggódik a társadalomban elfoglalt helyzete miatt, a Bak nagyobb valószínűséggel lesz valami olyan dolog rabja, ami könnyen elrejthető mások elől. Vadul védelmezi hírnevét, és nagyon keményen dolgozik azért, hogy feljebb léphessen a ranglétrán.  Titkos szenvedélybetegsége lehet például a gyógyszerszedés vagy előfordulhat nála még táplálkozási rendellenesség is, amiről a környezete mit sem sejt.

Vízöntő: Videojátékok

A Vízöntő hajlamos az érzelmeit nem kimutatni, inkább levezeti a feszültséget, például videójátékokkal. Ez lehetővé teszi azt, hogy a mélyen elrejtett érzéseket a fantáziájára bízza, és a való életben inkább a homokba dugja a fejét. Mivel egy rendkívül meditatív elméről van szó, így gyakran saját maga talál megoldást az érzelmi problémáira a befelé fordulásával.

Halak: Alkohol

A Halak a legérzékenyebb jegy a zodiákusok közül. Mivel mindig az érzelmei alapján hozza meg a döntéseit, így hajlamos az érzelgősségre. Szeret segíteni másokon, nem ritka, hogy hivatásának is ilyen jellegű foglalkozást választ. De ahhoz, hogy megteremtse az egészséges határt mások segítésében és saját életében, az italhoz fordulhat menedékként.

 

(elitedaily.com)

Fotó: Thinkstock